Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell a kutakodását...

Miért kell a kutakodását takarításnak hazudnia anyámnak?

Figyelt kérdés

Én a kollégiumból viszonylag ritkán járok haza. Semmi érdekeset nem csinálok, amikor bent maradok hétvégére, szimplán nem jó a családdal a kapcsolatom, otthon se nyugtom, se magánszvérám, ezért nem éri meg nekem órákat utazni. A koliban meg nem maradnak bent kb soha a szobatársaim, tehát kiélvezem az egyedüllétet, tanulok néha dolgozom.

Én anyámnak megmondtam, hogy miért nem megyek haza sűrűn, de ő ezt nem akarja elfogadni, szerinte nincs igazam/hazudok és ez egy ürügy. Kérdezget, hogy mi van velem, de én egy rohadt unalmas ember vagyok, a koliban töltött hétvégéim nagyrésze tényleg csak egy unalmas hétvége, eszek, tanulok, főzök, bevásárolok, olvasok és kb ennyi, de ezt nem hiszi el anyám.

Ezért ő bebeszélte magának, hogy én titkolok valamit. Hallottam pár teóriát tőle, eszetlenség az összes. Bele se gondolok, hogy milyen züllött életet vizionál nekem, ami nincs. Biztos vagyok benne, hogy rossz társaságra is gyanakszik, mondott ilyet is.

Gondolom ezért van az, hogy kutakszik utánam, amikor nem vagyok otthon (a saját szobám nem tudom bezárni, mert nekem olyan nincs, sose volt, hogy saját szoba). Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy random a semmiből ír nekem egy üznetet, hogy pont törölgette a port, és észrevette, hogy az ékszeres dobozomban nincs benne az valamelyik, vagy épp egyik aranynyakláncom sem (kettő van, egyet a nyolcadikos ballagásomra kaptam anyai nagymamámtól, a másik meg apai nagyimé volt). Csak tudnám, hogy hogy vette észre, hogy nincs ott, ha ő csak a port törölgette és véletlenül sem kutakodott... Az említett ékszeresdobozom az otthoni, ajtós éjjeliszekrényem aljában van, és a dobozon belül egy másik kisebb dobozban. Nem vagyok hülye, tudom, hogy a csukott szekrényben lévő dobozban lévő doboz belsejében nem kell port törölni, feleslegesen adja elő anyám úgy a körítést, mintha ő csak portörlés közben vette volna észre, hogy nincs ott az a fránya nyaklánc.

És nem egy ilyen volt, hogy ő távollétemben történő portörlés közben pont "letörölte" a dobozban lévő doboz belsejét. Egy ideig mondogatta, hogy de szóljak neki, ha elviszem otthonról a saját nyakláncaimat, meg kérdezgette, hogy miért hordom. Én mindig megmondtam neki, hogy azért hordom, mert olyan kedvem van, azt meg nem vagyok hajlandó bejelenteni, hogy használom a saját cuccaimat. Nem tetszett neki a válasz, de egy ideje már nem jön ezzel a szóljak neki hülyeséggel.

Akkor már a kutakodásról is leszokhatna. Vagy legalább ne tenne úgy, mintha ő csak letörölte volna a port és észrevette, úgy is tudom, hogy nem ez történt, ő is tudja, hogy tudom, hogy hazudik. Ha rákérdezett, úgyis lebuktatja a kutakodását, akárminek kamuzza. Legalább mondaná meg, hogy épp túrta a cuccomat... Mi a francnak kell hülyének nézni?

ma 12:03
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Kontrollmániás, mérgező szülő. Tarts ki, és húzd meg a hatátaid vele szemben!
ma 12:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hülyének néz, mert az összes anya, amelyik ilyen fojtogató életmódot folytat a gyerekével, hülyének nézi azt.
ma 12:14
 3/6 anonim válasza:
63%
Szia! Hát ez nem lehet kellemes. Én is kontrollra gyanakszom. Meg arra, hogy megijedt attól, hogy önálló lettél, és el fog"veszíteni". Talán bizalmas "barátnő" szeretne lenni az életedben, bár ez a vonat már elment, és ettől ijedt még, így a felnőttkortól küszöbén. Esetleg próbáltad Vele ezt megbeszélni?
ma 12:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb hagyj a dobozban egy cetlit azzal a szöveggel, hogy na ezért nem járok haza.
ma 13:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy, miből élsz?
ma 13:35
 6/6 anonim ***** válasza:

#4 Ezt adom :D

Amúgy a kérdésre válaszolva: Nekem nem anyám, de az anyai nagymamám csinálta ugyanezt. Pesten kaptam munkát még a nyáron, ezért felköltöztem budapestre a mamámhoz. Róla tudni kell azt, hogy mindenbe beleüti az orrát, azt hiszi mindenhez köze van, mindent tudni akar, ráadásul amit megtud, azt azonnal ki is pletykálja mindenkinek. Pont ezért nem mondtam el neki soha semmit, megpróbáltam felhúzni a határaimat vele szemben, amit ő rendszeresen áthágott.

Az érettségi eredményemet sem voltam neki hajlandó megmondani, meg is mondtam neki hogy nem fogom, erre ő amikor nem voltam otthon, megkereste a cuccaim között, és megnézte. Máskor pedig hazaérve arra lettem figyelmes, hogy a fiókban lévő tabletemen (igen, a fiókban tartottam) be volt ütve valamilyen kód, nyilván nem bírta feloldani, így annyiban hagyta. Szerencsére úgy volt beállítva, hogy a képernyő magától sose kapcsoljon ki, csak akkor ha a gombját megnyomom. Ezt ő elfelejtette.

Illetve a kedvencem, ezt mindenki eldönti magában, hogy miként értékeli, de nyáron a nagy hőség illetve a rohangálás miatt intim részen eléggé leizzadtam. Ezt úgy próbáltam valahogy kompenzálni, hogy zsepit vagy wc papírt tettem a boxeralsómban. A nedvesség miatt persze a papír szétmorzsolódott, így amikor kidobtam a szennyesbe, maradt rajta papír.

Ezt később a mamám később meg is jegyezte, hogy biztos emiatt volt. Egyrészt rohadt kellemetlen volt, másrészt egy idős asszony mi a búbánatért fordítgatja ki mosás előtt valaki alsóneműit, hogy van-e benne valami? Tehát így mi a fene? Amúgy volt még több ilyen kutakodása, én például egész pontosan megjegyzem, hogy mit hová teszek, éjszaka közepén fény nélkül is simán képes vagyok megtalálni a cuccaimat, de ő rendszeresen átnézegette a cuccaimat, szóval kb semmi sem volt a helyén..

Szerencsére azóta elköltöztem onnan, de hihetetlen, hogy valakinek ennyire nincsen saját élete, hogy másokéval kell konstans foglalkoznia.. Kérdező, jól teszed, hogy nem jársz haza, én sem tenném.

Hogy miért néz hülyének? – szimplán mert csak próbálja veled (meg saját magával is) elhitetni a hazugságot. Legbelül nagyon mélyen tudja, hogy beteg amit csinál, ezért próbálja magának is megindokolni, amolyan kognitív disszonancia jelleggel, hogy miért csinálja. Számonkérni pedig felesleges, hiába mondod meg neki, hogy ez az ékszer X helyen volt, ahol nem kell port törölni, ugyanúgy kutakodni fog, csak maximum nem szól róla, vagy figyel arra, hogy ne vedd észre. Bevallani pedig szintén nem fogja, hisz azzal magának is elismerné, hogy baj van vele. Kiírtani belőle ezt szintén nem fogod tudni.

Nem tudom, hogy ennek ellenére milyen közeli vele a kapcsolatod, de ha saját házad/lakásod/albérleted lesz, soha, semmilyen körülmények között se adj neki hozzá kulcsot, gondolom nem kell mondani miért..

ma 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!