Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudnak időben...

Miért nem tudnak időben szólni a szüleim?

Figyelt kérdés
Minden egyes alkalommal az van, hogy ők már az ajtóban állnak teljesen felöltözve pl. bevásárlásnál, mikor szólnak nekem, hogy megyünk vásárolni, készüljek össze. És onnantól megy a lelki terror, készüljek már mert bezár a bolt, nincs is értelme elmenni, miattam nem indultunk még el (mily meglepő), stb. Kirándulásoknál ugyanez. Hiába mondtam már nekik 50x hogy magukkal csesznek ki mert teljesen felidegesítik magukat azon hogy úristen várni kell, és miért nem lehet akkor szólni mikor ők is elkezdenek készülődni, de semmi nem változik. Ugyanez van a takarításnál, van egy robotporszívónk, és ahelyett hogy anyám szólna hogy indítsam el a szobámban, vagy hogy pakoljak el mindent mert mindjárt porszívózik, minden alkalommal az van, hogy bedobja a szobámba elindítva, én meg kapkodva szedem össze a dolgokat a padlóról. Mivel ha bármi belemegy aminek nem kéne, akkor beleakad, tönkremegy a f*szba, stb. és amellett hogy drága, nyilván én leszek a hülye. Szóval tulajdonképpen 0-24-ben harckészültségben kéne lennem (amihez se időm, se energiám, se idegzetem). Ehhez mit lehet csinálni? Egyáltalán mi a jó ebben?

2023. szept. 10. 10:27
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

Egy ilyen értetlen, nem törődöm családból csak menekülni érdemes. Költözz el, ha tudsz, ha pedig nem, akkor próbálj mindent megtenni annak érdekében, hogy mielőbb el tudj menekülni onnan.

Vagy mondd hogy nem mész.

2023. szept. 10. 10:37
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

A porszívózás egyszerűbb, szólj neki, hogy ezt te intézed, heti x alkalommal, neki ezzel nem kell törődnie. Normális esetben ő is örül, egy gonddal kevesebb.

Az indulással kapcsolatosan nincs ötletem, ha együtt megyünk valahová akkor azt már akkor elmondjuk a kamaszainknak amikor mi is tudunk róla és időnként emlékeztetjük őket rá (mondjuk előző nap este is szólunk, hogy tudjátok, holnap ekkor megyünk ide), ha pedig ötletszerű dologról van szó, akkor pedig még mielőtt mi elkezdenénk készülődni körbekérdezzük őket, kinek van kedve jönni, mert akkor megvárjuk amíg elkészül.

2023. szept. 10. 10:38
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Mert nem vesznek téged számításba. Elköltözésig ennek ellen lehet tartani. Vásarlás: ha már az ajtoban állva szolnak, akkor közlöd, hogy te igy nem mesz. Porszívo: ha anyád berakja a szobadba, akkor te azonnal kirakod, közlöd, hogy mindjárt elpakolsz, akkor jöhet a robot, es becsukod az ajtót. Ha orditani akar emiatt, orditson. A cél az, hogy vegyék eszre, hogy te is egy személy vagy, akit tekintetbe kell venni.
2023. szept. 10. 11:01
 4/10 anonim ***** válasza:
22%

Azért el kellene gondolkoznod, hogy ez miért alakult igy és ebben mennyire vagy te az ok? Mennyi idös vagy és mivel foglalkozol?

A porszivozást és rendrakást tessék önálloan elvégezni az általad lakott szobában és a probléma megoldva!! A vásárlások, kirándulások esetében meg csak nyugodtan mondd meg, hogy te maradsz, mert ennyi idö alatt nem tudsz elkészülni.

2023. szept. 10. 11:24
 5/10 anonim ***** válasza:
25%
A Buckingham-palotában laktok, hogy nem tűnik fel, hogy ők készülődnek?
2023. szept. 10. 11:45
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
A következő ilyen alkalommal azt mondod: "Menjetek el most, rögtön, máskor majd időben szóltok, sokszor elmondtam már. Ha nem indultok, magatokkal szúrtok ki, mert engem mostantól nem érdekel ez az egész, ez az utolsó mondatom."
2023. szept. 10. 12:10
 7/10 Darius- ***** válasza:
1%
Ha siettetnek és muszáj elmenj velük, megfogod és leülteted az ágyra és nem engeded el onnan addig, amíg lenyugszik. Ha túlzottan dühöng egy pofon is jó, mert az kijózanítja. Én örülnék, ha helyettem megcsinálnák. Megoldás: csináld meg magad előbb, akkor nem kell menjen. A boltba is mehetnél egyedül.
2023. szept. 10. 13:43
 8/10 anonim ***** válasza:
84%
Minek rángatnak egyáltalán magukkal?
2023. szept. 10. 16:53
 9/10 anonim ***** válasza:
25%
Minek mész egyáltalán velük bevásárolni? Miért hajigálod szét a cuccaidat a szobádban a földre? Ha ezeket nem csinálnád, már megoldódna a probléma nagy része.
2023. szept. 12. 20:22
 10/10 anonim ***** válasza:
74%

Elvárja, hogy minden pillanatban rend legyen a szobádban és hogy ne legyen semmi a földön ami nem oda való... szerintem így akar rászoktatni.

De ha ez az elmélet akkor igaz arra is, hogy ahogy felkelsz ne legyél pizsamában, hanem legyél kész, ha bármikor indulás van csak a cipőt kelljen felkapni. 🤷🏻‍♀️

2023. szept. 15. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!