Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítség! Hogy vegyem rá a...

Segítség! Hogy vegyem rá a lányomat arra, hogy ne kergessen az őrületbe?

Figyelt kérdés

10 éves semmi nem jó neki! Mindenhonnan elkésik! Iskolakezdés előtt nem tud dönteni melyik felsőt vegye fel! Kb 12 pulóvere van.. semmi nem tetszik neki. Nagyon jó képességű, viszont ha megmakacsolja magát semmit nem tanul, máskor 5 perc egy oldal.. Utána megy a veszekedés.

Nincs önbizalma, csak a iphone és a márkás ruhák érdeklik.

Telefont max napi 1 órába korlátoztuk! Barátainkat is elmarta mellőlünk, Jó körülmények között élünk. Nem vagyunk stresszesek. Ha tiltom a netet örjöngeni kezd, nem tisztel bennünket! Megkövezhettek de egyszer már odacsaptam neki.. hátha egy atyai pofon segíteni fog.. (nem segített..)

Következetesen ment a tiltás.. (nem működött), változtattunk ha segít és nem csinálja a hisztit akkor jutalmaztuk, dícsértük (elején működött, most már nem) 5. oszályos.. itt elég sok a változás náluk.. Kérlek írj olyan technikát ami nálatok bevált!

tegnapelőtt 08:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%
Nem, nem vagy pszichológus. 🙃
tegnapelőtt 10:51
 12/20 anonim ***** válasza:
25%
Én is mentálhigiénés szakember vagyok és pedagógus. Ha betartja a szabályokat és kész a tanulás, én is azt mondom, hogy lefekvési időig gépezhet. Hétvégén akár fél napot is. Inkább a gép, minthogy a kocsmák vagy a bokorba füvezés. Az én fiam is sokat gépezett, hagytam is neki, programtervező informatikus és kiberbiztonsági szakértő lett. Hülyeség a mai világban ennyire görcsösen korlátozni a képernyőt.
tegnapelőtt 11:49
 13/20 anonim ***** válasza:
22%
Miért kell lepontozni azt, akinek más a véleménye?
tegnapelőtt 11:50
 14/20 anonim ***** válasza:
62%
Azért, mert világosan látszik, hogy az összes félnapos gépezést támogató választ te írtad, hol pszichológusként, hol pedagógusként, stb. Mondjuk én nem pontoztalak le, sose szoktam pontozni, de erre tippelek 😃
tegnapelőtt 12:27
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy Doktor Bubó énekli: "csak úgy rektor úr ő, ahogyan én orvos"....
tegnapelőtt 12:58
 16/20 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam hogy nincs ez minden nap így sokszor hetekig semmi hiszti utána meg rá sem lehet ismerni. Gondolom a barátnők, stressz, iskola + a hormonok is közre játszhatnak..
tegnapelőtt 15:01
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

Egy mai gyereknek nehéz es fölösleges napi 1 órára csökkenteni a képernyőidőt, mikor az osztálytársai es szomszedai mindenki a képernyőt bámulja!

Ha nem akarod hogy üljön annyit képernyő előtt, akkor mozdulj meg és vidd programokra, ne csak taslizd és pattogj a másik szobából a net mögül!

Mutass példát, vigyed ide oda, szórakoztasd, nem elég kiabálni és parancsolgatni.

Szerintem rossz hangulatot is csinálsz csomó hulye tiltással megmérgezed az otthoni légkört, teljesen rá vagy kattanva már a lányodra!

Nem is veszed észre és már azt is szabályoznád, hogy hányat lélegezzen! Szállj le róla, hogy a hangulat detoxifikódjon és utána mutass példát, fotelhős, mert nem vagy hiteles, es persze így tiszteletet sem ébresztesz, mert a gyerek azt éli meg, hogy bort iszol vizet prédikálsz.

Aki megüt egy kislányt, nőt, állatot, vagy nálánál gyengébbet, az NEM FÉRFI, neked genetikailag, ha egeszseges lennél, az a dolgod, hogy védd a gyengébbet, bárhogy felidegesít! Sajnos te nem vagy se férfinek SE APÁNAK való!

tegnapelőtt 20:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Az ilyen dolgok nevelés kérdése is. Gondolkozz el azon, mit kellene másképp csinálni.
tegnapelőtt 22:32
 19/20 anonim ***** válasza:

Márpedig egy ilyen kisgyereknek kellenek a szabályozások. Ha nem tanulja meg hogy vannak szabályok, akkor később az életben is azt fogja hinni hogy neki mindent szabad. De ne csak szabálybol álljon a nevelés.

Azt jó ötletnek tartom, hogy üres órákban amikor nem nevezik, pl otthon vagytok vasárnap, akkor mentek-e valahova programot csinálni, közösen. A közös program elvileg melyíti a kapcsolatotokat.

És járjon pl valami edzésre, külon foglalkozasra. Tényleg szerintem jót tenne neki egy sport. Önfegyelemre, másokkal való együttműködésre is tanít.

Abban ti is hibásak vagytok hogy ilyen ok drága holmikat vesztek egy kisgyereknek. Ugy erzem ti szülők is kompenzalni akartok. Mert szerintem az csinal ilyet aki gyerekkent szegeny volt. IPhone 10 évesnek? 10 márkás pulóver ami nemsokára úgyse lesz jó rá mert kinövi? Azt taníthatod neki hogy csak ezek a fontosak, és akinek nincsenek ezek azok nem értékes emberek. Az Iphone-t lecserélném egy közepkategoriás Samsungra. Iskolai eredmenytol függően, későbbközepiskolas korában esetleg majd kaphat jobbat. Addig felesleges egy gyereknek.

ma 12:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Visszaolvastam megegysuer, nem írtad hogy 10 márkás pulóver, csak hogy 12 pulóver. De ettől még ugyanazt gondolom. Nagyon szép hogy jó körülmények között éltek, de úgy tűnik elkényeztettetek. Szerencsére eszbe kaptatok. Sok szülő nem teszi.

Ja igen a sport önbizalmat is adhat. Bármilyen jó, de ha lehet valami csapat sport legyen.

Azt lehet tudni hogy mivel marta el a barataitokat mellőletek?

ma 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!