Mit csináljak, ha úgy érzem, hogy édesanyám teljesen elvesztette a józan eszét, de nem hajlandó belátni/segítséget kérni?
Nehéz helyzet, mert szerintem ő is pontosan tudja, hogy valami gond van a tesóddal. Azért lesz ennyire ingerült, mikor ez szóba kerül.
Mit lehet róla tudni, miért nem akar dolgozni? Nincs szociális élete?
Egy 21 éves embernek tanulnia és/vagy dologznia kell, az a normális.
Mond meg anyádnak, hogy valamelyiket csinálnia kéne öcsédnek és gondolkozzon el, hogy miért nem így van. Az, hogy furcsa az nem indok, hanem kifogás.
Kicsit OFF: egyik barátnőmnek a testvére volt totál életképtelenre nevelve, mert "beteg" volt. Értsd: cukorbeteg, amivel teljes értékű életet lehet élni.
Ha elment állásinterjúra mindig lebeszélték a munkáról, végzettsége nem volt nyelvvizsga miatt, azt letudták azzal, hogy nincs nyelvérzéke.
Szerintem vannak szülők akik nem gyereket, hanem házi kedvencet nevelnek, aki azért létezik, hogy őket szórakoztassa otthon.
Lehet kicsit túlzás lesz, amit írok, de a problémát el lehet még odázni sokáig, csak megoldás nem lesz.
Én csak megkérdezném anyukádat, hogy és mi a terv arra az esetre, ha ő is meghal?
Akkor majd oldd meg te ahogy akarod?
Mindenki helyzete könnyebb lehetne, ha hallgatna rád.
Az öcsédnek 21 év alatt kellett oviba, iskolába járnia. Ezeken a helyeken, ha valami tényleg nem klappol, akkor fel kellett, hogy tűnjön. Volt ilyen?
Ha nem, akkor valsz nem veleszületett fogyatékossága van, hanem pszihés problémája, amin pszihológus tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!