Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha úgy érzem,...

Mit csináljak, ha úgy érzem, hogy édesanyám teljesen elvesztette a józan eszét, de nem hajlandó belátni/segítséget kérni?

Figyelt kérdés
Sajnos egy éve meghalt az édesapánk, és anyukám csak eleinte viselkedett furán (azelőtt is voltak dolgai), de 1-2 hónapja teljesen "megbolondult". Tudni kell, hogy van egy szellemileg enyhén visszamaradott (de nem önellátásra alkalmatlan!) fiatalabb öcsém, akit egy kicsit támogatni kell. Az anyagi támogatást (én is) biztosítjuk neki, viszont az, hogy munkaképes legyen, azaz önállóan tudjon valamilyen munkát végezni, sajnos egyelőre kilátástalannak tűnik (az öcsém 21 éves). Én javasoltam, hogy vigyük már (végre) el egy fejlesztőhöz vagy bárkihez, aki tudna neki segíteni, de anyám állítja, hogy semmi baja, csak kicsit "furcsa". De ez szerintem nem igaz. És amióta ezt javasoltam azóta anyám közellenségként kezel, és hogy én rosszat akarok a családnak, és gonosz vagyok, és magából kikelve üvöltött velem egy alkalommal és akkor rátettem a telefont, hogy én ezt nem hallgatom. Az öcsémmel egyértelműen baj van, de egyszerűen képtelen belátni!!! Mit csináljak? Az öcsémet maximálisan manipulálja, de így meg félek, hogy életképtelen marad tényleg... Illetve probálnám anyám rávenni, hogy ő is kérjen már valami segítséget, mert teljesen azt érzem, hogy talajt vesztett, de nem hajlandó belátni ezt sem.
tegnap 17:51
 1/7 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
95%

Nehéz helyzet, mert szerintem ő is pontosan tudja, hogy valami gond van a tesóddal. Azért lesz ennyire ingerült, mikor ez szóba kerül.

Mit lehet róla tudni, miért nem akar dolgozni? Nincs szociális élete?

tegnap 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
95%
Az öcséd eddig semmilyen fejlesztést nem kapott a 21 év alatt?
tegnap 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Egy 21 éves embernek tanulnia és/vagy dologznia kell, az a normális.

Mond meg anyádnak, hogy valamelyiket csinálnia kéne öcsédnek és gondolkozzon el, hogy miért nem így van. Az, hogy furcsa az nem indok, hanem kifogás.

tegnap 18:48
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Kicsit OFF: egyik barátnőmnek a testvére volt totál életképtelenre nevelve, mert "beteg" volt. Értsd: cukorbeteg, amivel teljes értékű életet lehet élni.

Ha elment állásinterjúra mindig lebeszélték a munkáról, végzettsége nem volt nyelvvizsga miatt, azt letudták azzal, hogy nincs nyelvérzéke.

Szerintem vannak szülők akik nem gyereket, hanem házi kedvencet nevelnek, aki azért létezik, hogy őket szórakoztassa otthon.

tegnap 20:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet kicsit túlzás lesz, amit írok, de a problémát el lehet még odázni sokáig, csak megoldás nem lesz.

Én csak megkérdezném anyukádat, hogy és mi a terv arra az esetre, ha ő is meghal?

Akkor majd oldd meg te ahogy akarod?

Mindenki helyzete könnyebb lehetne, ha hallgatna rád.

tegnap 22:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Az öcsédnek 21 év alatt kellett oviba, iskolába járnia. Ezeken a helyeken, ha valami tényleg nem klappol, akkor fel kellett, hogy tűnjön. Volt ilyen?

Ha nem, akkor valsz nem veleszületett fogyatékossága van, hanem pszihés problémája, amin pszihológus tud segíteni.

tegnap 22:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem hajlandó elismerni hogy az ő gyereke defektes.
ma 02:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!