Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Segítség! Hogy vegyem rá a...

Segítség! Hogy vegyem rá a lányomat arra, hogy ne kergessen az őrületbe?

Figyelt kérdés

10 éves semmi nem jó neki! Mindenhonnan elkésik! Iskolakezdés előtt nem tud dönteni melyik felsőt vegye fel! Kb 12 pulóvere van.. semmi nem tetszik neki. Nagyon jó képességű, viszont ha megmakacsolja magát semmit nem tanul, máskor 5 perc egy oldal.. Utána megy a veszekedés.

Nincs önbizalma, csak a iphone és a márkás ruhák érdeklik.

Telefont max napi 1 órába korlátoztuk! Barátainkat is elmarta mellőlünk, Jó körülmények között élünk. Nem vagyunk stresszesek. Ha tiltom a netet örjöngeni kezd, nem tisztel bennünket! Megkövezhettek de egyszer már odacsaptam neki.. hátha egy atyai pofon segíteni fog.. (nem segített..)

Következetesen ment a tiltás.. (nem működött), változtattunk ha segít és nem csinálja a hisztit akkor jutalmaztuk, dícsértük (elején működött, most már nem) 5. oszályos.. itt elég sok a változás náluk.. Kérlek írj olyan technikát ami nálatok bevált!

ma 08:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
9%

Ez a te hibád. Önbizalom támogató, empatikus közegben épül. Nyilván nem lehetett neki olyan, amikor az anyja is idegeneket kérdez.

Családterápia sürgősen.

ma 09:00
 2/11 anonim ***** válasza:
64%
Kiskamasz lett, ez ilyenkor teljesen normális. Ki kell bekkelni ezt a pár évet, aztán elmúlik. Nincs erre technika, csak a türelem és a kivárás.
ma 09:02
 3/11 A kérdező kommentje:
Önbizalmát mindig is fényeztük, dícsértük és támogattuk mindenben. Bíztattuk ha valami nem úgy sikerült.. empatikus közegben él, talán túlzottan is és ezt ki is használja..
ma 09:14
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Tanítsátok meg neki, hogy hol a határ! És ha ezt nem tartja, akkor annak legyenek következményei. Ez a legfontosabb. És hogy tudja azt, hogy kötelességei is vannak, nemcsak jogai. Ne engedjetek a hisztijének és az érzelmi zsarolásnak se, mert felnőtt korára egy elkényeztetett nárci lesz akkor. Ha úgy érzitek, nem megy ez, forduljatok szakemberhez, pszichológus vagy más mentális segítő.
ma 09:25
 5/11 anonim ***** válasza:
79%

Dehogy normális, egy frászt kell kibekkelni ilyeneket.

Kérdező, napi egy órában korlátoztátok a telefonozást? Eszerint régebben még ennél is többet telefonozott?

Hát nekem a fiam szintén ötödikes és nincs is saját telefonja. Meg számítógépen sem játszik. Csak akkor használja, ha iskolai feladata van rajta. Így természetesen nem is őrjöngene, ha nem lenne internet.

Van egy kislányom is. A két gyereknek együttvéve sincs 12 pulóvere.

Azt meg nem is értem, egy gyerek hogyan tudja elmarni a szülők mellől a barátait. Nálatok a nyúl viszi a puskát.

Azt gondolom, tárgyi (pénzen megvehető) dolgokból messze többet kapott a lányod, mint ami egészséges lenne. És a sok képernyő előtti idő is kikezdte a személyiségét. Most már nagyon nehéz önerőből visszafordulni ezen az úton. Ha anyagilag jól álltok, akkor nyilván pszichológusra is tudtok költeni. Jobb befektetés lenne, mint újabb márkás ruhákat venni a gyereknek.

ma 09:31
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
Az én középsőm is elég makacs, de ott elakadtam, hogy mégis mi módon képes egy gyerek elmarni a szülei barátait? Ezt hogy engedhettétek neki?!?!?!?!?
ma 09:35
 7/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem nektek szakember segítsége kell. Itt senki nem fog jó tanácsot adni.
ma 09:52
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Pszchológus vagyok, valóban ki kell várni, kiskamasz. A szabályokat be kell tartatni, de változás akkor lesz, amikor kinövi a kamasz kort. 2-esnek teljesen igaza van alapvetően.
ma 10:15
 9/11 anonim ***** válasza:
21%
Napi egy óra képernyő kevés egy mai gyereknek, ha megvan a lecke, utána simán mehet 2-3 óra a képernyő előtt, hétvégén meg még több, nem lesz tőle semmi baja. Fiatal koromban én is sokat ültem a gép előtt, ma programozóként dolgozom, ötször annyit keresek, mint a hülye tanáraim, akik annyira ellene voltak a képernyőnek.
ma 10:17
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kilences, egy tíz éves kislánynak semmi szüksége nincsen naponta legalább 3-4 órán keresztül a gép előtt ülni :D Hogyne.
ma 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!