Segítség! Hogy vegyem rá a lányomat arra, hogy ne kergessen az őrületbe?
10 éves semmi nem jó neki! Mindenhonnan elkésik! Iskolakezdés előtt nem tud dönteni melyik felsőt vegye fel! Kb 12 pulóvere van.. semmi nem tetszik neki. Nagyon jó képességű, viszont ha megmakacsolja magát semmit nem tanul, máskor 5 perc egy oldal.. Utána megy a veszekedés.
Nincs önbizalma, csak a iphone és a márkás ruhák érdeklik.
Telefont max napi 1 órába korlátoztuk! Barátainkat is elmarta mellőlünk, Jó körülmények között élünk. Nem vagyunk stresszesek. Ha tiltom a netet örjöngeni kezd, nem tisztel bennünket! Megkövezhettek de egyszer már odacsaptam neki.. hátha egy atyai pofon segíteni fog.. (nem segített..)
Következetesen ment a tiltás.. (nem működött), változtattunk ha segít és nem csinálja a hisztit akkor jutalmaztuk, dícsértük (elején működött, most már nem) 5. oszályos.. itt elég sok a változás náluk.. Kérlek írj olyan technikát ami nálatok bevált!
Ez a te hibád. Önbizalom támogató, empatikus közegben épül. Nyilván nem lehetett neki olyan, amikor az anyja is idegeneket kérdez.
Családterápia sürgősen.
Dehogy normális, egy frászt kell kibekkelni ilyeneket.
Kérdező, napi egy órában korlátoztátok a telefonozást? Eszerint régebben még ennél is többet telefonozott?
Hát nekem a fiam szintén ötödikes és nincs is saját telefonja. Meg számítógépen sem játszik. Csak akkor használja, ha iskolai feladata van rajta. Így természetesen nem is őrjöngene, ha nem lenne internet.
Van egy kislányom is. A két gyereknek együttvéve sincs 12 pulóvere.
Azt meg nem is értem, egy gyerek hogyan tudja elmarni a szülők mellől a barátait. Nálatok a nyúl viszi a puskát.
Azt gondolom, tárgyi (pénzen megvehető) dolgokból messze többet kapott a lányod, mint ami egészséges lenne. És a sok képernyő előtti idő is kikezdte a személyiségét. Most már nagyon nehéz önerőből visszafordulni ezen az úton. Ha anyagilag jól álltok, akkor nyilván pszichológusra is tudtok költeni. Jobb befektetés lenne, mint újabb márkás ruhákat venni a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!