Új laptopot szeretnék, de anyám nem ért egyet velem ebben a kérdésben, ezért nem "engedi". Mivel bírjam jobb belátásra?
Amúgy az van, hogy egyetem mellett amúgy dolgozom, van ösztöndíjam is. A szüleimmel abban maradtunk az anyagiak tekintetében, hogy a kolimat, kajámat, közlekedést, szezonális szükséges ruháimat, tisztálkodási szereket, minimális szórakozást fizetik, de ami bevételem van, azt nagyobbrészt tegyem félre, ha ne adj isten közbejönne hirtelen valami, ami miatt nem tudnak kvázi eltartani, akkor legyen, max ha erre nem lesz szükség, akkor lesz mivel elindulni ha végzek. Ja, meg a nagyobb (50 ezer feletti) kiadások előtt egyeztessek velük, hogy "lehet"-e.
Nekem ez így oké volt, soha nem volt az, hogy nemleges választ kaptam, mondjuk nem is volt olyan sok nagy kiadásom, amit be kellett volna jelentenek a megbeszéltek szerint, legalábbis a mostani laptopomat (három és fél éve van meg), meg a telómat leszámítva(ami két és fél éve van meg).
Viszont én arra jutottam, hogy még a következő szorgalmi időszak előtt jó lenne a laptopom lecserélni. Igazából teljesen jól funkcionál, arra amire szükséges, nem lassul többnyire, viszont olyan másfél hónapja egy helyen tök random eltört(nem tudom pontosan hol, nem értek hozzá, nem ez a kérdés, amikor lehajtottam a képernyőt, pedig amúgy tök normálisan használtam, még csak le se esett, meg ilyenek. Elvittem szervizbe, több helyen is voltam vele érdeklődni, hogy mit tudnak vele kezdeni, és több helyen is azt a választ kaptam, hogy ragasztáson kívül semmit, mert nincs a beszállítónál az, amit cserélni kéne, meg amúgy nem egy strapabíró típusról van szó. Szóval meg lett ragasztva, azzal a megjegyzéssel, hogy ha lehetséges, akkor mellőzzem a szállítást, és a képernyő mozgatását. Szóval mostmár tényleg csak akkor mozgatom, ha hazamegyek, vagy ha pont az az órám van, amihez tényleg szükséges.
Ami annyira nem praktikus, 1-2 órán kívül eddig mindig laptopon jegyzeteltem. Most nincs sok olyan órám, amin praktikusabb lenne, de a következő félévben több lesz, tehát jó lenne egy olyan eszköz, aminél nem kell aggódnom amiatt, hogy mikor engedi el az a ragasztó.
Nézelődtem, hogy mi fér bele nekem, mi lenne jó, ha azzal is számolok, hogy azért nem csak jegyzetelésre használom. (Játszok egy két játékkal, ami a jelenlegi laptopomon enyhe laggolással fut.) Prezentáltam is otthon az elképzelésem, beleértve azt is, hogy amúgy én nem akarok erre tőlük pénzt kérni, meg hogy amúgy nem a teljesen félretett pénzem akarom erre elkölteni.
Viszont az van, hogy anyám nem ért egyet vele. Konkrétan kiakadt, hogy túl drága kategóriában nézelődöm, válasszak olcsóbbat. Amit én nem szeretnék, őszintén szólva, úgy vagyok vele, hogy ha valamiből újat veszek(elektronikus eszközök terén), akkor ne csak annyival legyen jobb, hogy új, és még nem lett az idő áldozata. Anyám meg úgy van vele, hogy amihez muszáj (tanulmányok), azt egy olcsóbb eszköz is tudja, ráadásul alapból nem is ért egyet azzal, hogy a számítógépes játékok a hobbijaim részét képezik.
És így a megbeszélésből az lett, hogy összevesztünk, majd közölte velem, hogy ha drágára(általa megszabott határnál sokkal többe kerülőre) cserélem a laptopom, akkor megvágja az anyagi támogatásom. (Amúgy el tudnám tartani magam, csak az annyira nem lenne kedvező, szóval inkább afféle akarok eljutni, hogy elfogadja a döntésem, szankcionálás nélkül)
"#2 200-at, nagggyon max 250-et."
- what the f... munkán van, jól keresek, kb. ennyiért vettem laptopot, de szinte szégyelltem, hogy ennyit költök rá, de muszáj volt.
Anyádnak igaza van, neked egy százassal kevesebb elég lenne erre a célra.
#20 Tökéletesen működik, csak épp várhatja, hogy mikor esik szét, mert a szervizesek szerint is ajánlott nem nagyon mozgatni. Tényleg nagyon jó.
#22 Az érdekes, mert nálunk szakmódszertanon szükséges a gép, de a tanár beközölte, hogy hozz saját laptopot/tabletet, mert minden órán használni fogjuk (mondjuk én nem a kérdező vagyok, de látom a helyzet realitását).
Ha meg valaki kolis, hazamenetkor viszi a laptopot, azzal jegyzetelne, annak nem opció az asztali gép. Vagy mire gondolsz, minden órán újra összerakja a setupot, meg cipeli a gépházat és a monitort? :D
Mondjuk irreleváns, mert nem látom, hogy a megfelelő eszköz kiválasztásáról szólt volna a kérdés.
#23 A kérdezőnek is van munkája, meg jól keres. (Akárhogy nézem, egyetemista viszonylatban az ösztöndíja is kiemelkedően magas, meg még dolgozik mellé...)
Neked meg még annyi jogod sincs beledumálni az árkategóriába, mint az anyjának.
19: Vettél már újépítésű lakást? Azokkal lehet szívni a legtöbbet.
Aki használt gépet vesz, azt értsen hozzá. Ha nem ért, akkor tanulja meg! Mondjuk a top 3 jellemzője meghatározza a sebességét egy laptopnak, általános műveltség.
"Aki használt gépet vesz, azt értsen hozzá. Ha nem ért, akkor tanulja meg! "
Neked aztán van mit tanulnod kicsicsíra. Ha tiszta por belülröl a gép és a ventilátor nem forog vagy ki van száradva a hűtőpaszta és túlmelegszik a laptop akkor baszhatod a "top 3 jellemzőjejét". Az sincs a gépházba írva hogy hányszor volt leejtve és hányszor volt túlhajtva a kijelző vagy hogy éppen hányszor volt kávéval leöntve és melyik pillanatban fog tönkre menni. Azt sem tudhatod hogy a hangszorók recsegnek e, vagy éppen az ssd a ram vagy az akksi milyen állapotban van. Ha mókoltak a laptoppal vagy tiszta retek belülröl akkor automatikusan elveszik a garancia.
Pont az ilyen szakértőket szokták képen röhögve átverni, csak mert okosnak hiszik magukat amiért kitudnak három specifikációt olvasni a gépházból.
Én mondjuk vettem a gyerekemnek használt laptopot 200ért az informatikustól, akihez amúgy viszem a gépeimet ha kell
Tehát nem feltétlenül lesz a használt se zsákbamacska, ha nem a market-en veszed egy idegentől
Iskola miatt neki is kell, hogy fusson rajta mindenféle designer meg grafikai program, szóval nem egy sima office-os gép, kb 1 éve használja teljesen hibátlanul
Bocs, de van saját bevételed, dolgozol és ösztöndíjad is van, mi a fsz köze van anyádnak ahhoz, hogy a SAJÁT bevételedből milyen laptopot veszel?
Ezt őszintén nem értem. Miért kellene tudnia, amikor nem az ő pénze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!