Ezt így bevállalnátok?

Figyelt kérdés
Kitartanátok úgy az örökségért( ami egy vidéki parasztház az agglomerációban) hogy közben a szülők úgy viselkednek veled mint egy darab ronggyal? Körülbelül semmibe vesznek és elvárják a teljeskörű ellátást,holott még erejük teljében vannak? Kimondva is van, hogy a gyerek dolga (azaz nekem) a szülő ellátása idős korban. Illetve az kapja a házat, aki ellátja őket. Konkrétan ember számba se vesznek. Teljesen elszívják az eromet, a forrasaimat, és közben bántalmaznak is.
tegnapelőtt 14:46
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Gondozná őket a halál.

Ki nem szarna a házra?

Én biztosan otthagynam őket mint szart a fűbe.

tegnapelőtt 14:47
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Hagyd a pitschäba, amíg élnek, úgy is benne élnek, utána meg úgyis megöröklitek.
tegnapelőtt 14:51
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Örökségért semmit nem tennék, egyrészt amíg él a szülö, addig nincs öröskég, azt csinál vele, amit akar, akár eladja és feléli az árát, stb . másrészt meg ha meghal, úgyis a gyereke(i) örökli(k)
tegnapelőtt 15:00
 4/10 anonim ***** válasza:
39%
Van tesód? Ha nincs, akkor esélyes, hogy úgyis Te öröklöd.
tegnapelőtt 17:24
 5/10 anonim ***** válasza:
13%
HA van testvére, akkor meg úgyis ketten öröklik, függetlenül attól, ki hol él és mit csinál
tegnapelőtt 18:32
 6/10 anonim ***** válasza:
81%
Ha valóban így állnának hozzám ahogy írod akkor inkább beintenék nekik és csináljanak a házukkal amit akarnak.
tegnapelőtt 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

5

Azért erre nem tenném le a nagy esküt.

A többet segítővel szoktak eltartásit kötni, és akkor mindent visz. Több ilyen van az ismeretségi körömben. (Anyámból is simán kinézem, bár én egy fél panel áráért akkor sem csicskulok).

tegnapelőtt 18:48
 8/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem vállalnám be

Nem ér ennyit az a kis házikó, hogy megnyomorodjak mellette lelkileg, mentálisan és fizikailag is

Amúgy nem kötelességed gondoskodni róluk csak mert a szüleid. Úgyis ők húzzák a rövidebbet ha re bedobod a törülközőt.

Ők csak veszteni tudnak, míg te csak nyerni.

Már így is többet tűrtél mint sokan mások tennék.

tegnapelőtt 19:28
 9/10 anonim ***** válasza:

Válaszolók, milyen örökségről beszéltek? A helyzet az, hogy a szülőknek van egy vagyona, ház, stb, ami az övék, és el is kártyázhatják, hogyha akarják, vagy bármi.

Kérdező: nem érdekelne - különben is, mit kezdesz egy házzal az agglomercáió-nak nevezett halál fszán? Én menekültem az aggl-ból, olyan környékre, ahol nem: óránként jár a busz és örülhetsz neki - szituáció volt.

tegnap 08:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha jó lenne a viszony, szívesen. De ilyen áron nem. Ezek alapján ez állandó zsarolás lesz és az első sértődésnél, ha nem ugrálsz pont úgy, ahogy szeretnék, úgyis ki fognak tagadni.

Egyébként amíg élnek - és ez lehet még 100 éves korukig ugye, ami tipikusan ilyenkor szokott lenni - tényleg eladhatják, elajándékozhatják, köthetnek a szomszéddal eltartási szerződést, ráírathatják az egyházra, elmehetnek az árából öregotthonba... stb. Automatikus öröklés csak akkor van, ha nincs végrendelet, ami másképp rendelkezik. Utána persze van, amit meg tudsz támadni x. éven belül, de az már kétesélyes.

tegnap 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!