Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az igaz hogy ha a gyerek...

Az igaz hogy ha a gyerek elmegy otthonról, akkor rendőrt hívhatnak a szülők?

Figyelt kérdés

Nem szeretem ha valaki azt hiszi hogy kontrolálni tud és megpróbál elnyomni. Ezt nagyon jól tudják a szüleim, de ennek ellenére amikor mondom hogy elmegyek xy helyre, akkor mindig azt mondják hogy kihívják a rendőröket és ők fognak visszahozni. De ez nekem valahogy nagyon nem hangzik reálisnak. Elveszettnek nem jelenthetnek be, mert nem 48 óráig nem mennék haza, csak pár óráig. A magyar rendőrség teljesen alulmotivált és alulfizetett. Szerintetek valóban kijönnének értem és hazavinnének? És ha igen akkor hogyan? Honnan tudnák hogy hol vagyok? Egyedül a várost tudhatják.

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát. Kérem a primitív, hasztalan kommentelők kíméljenek. :)

nov. 6. 19:20
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
45%

30# az ilyen ocsmányszarházi felfogású szülőket bökik le a gyerekek felnőtt korukban, akik semmibe veszik a gyerekeiket mint önálló embereket.

A gyerek nem a tulajdonod! Ha te annak tekinted, és akként kezeled, majd ő is tulajdonjaként fog kezelni tatanyanya korodban aztán majd kapsz egy két balegyenest. Meg is érdemled. Remélem bele is döglesz.

nov. 7. 12:10
 32/45 A kérdező kommentje:

Igen, teljesen felfogtam minden részét a szövegnek. De a szüleim nagyon jól tudják hogy nem élném túl egy intézetben, mert ott nem felelne meg semmi az igényeimnek és életképtelen vagyok. Emellett anyukám nagyon ragaszkodó és ő komolyan azt hiszi hogy én 18 éves korom után is vele akarok élni, mint a testvérem ( ő még nálam is sokkal életképtelenebb és még nagyobb igényei vannak, csak ő soha nem mond el semmit és nagyon jól titkol dolgokat. Én nem titkolok semmit, nem érdekel ha nem tetszik nekik az igazság ).

Tehát teljesen biztos vagyok benne, hogy a gyámügyre soha nem kerülne sor. Ha annyiszor elmennék az akaratuk ellenére, akkor inkább nem hívnák ki a rendőrséget, nehogy a gyámügyre kerüljön a sor. Ezért nem reagáltam arra a részére a szövegnek és azért volt nagyon kielégítő a válasz, mert ez azt jelenti hogy nem igazán lesz semmilyen következménye, csak az, amit eleve szoktak csinálni amikor hetekig “harcolunk”.

nov. 7. 16:26
 33/45 A kérdező kommentje:

26.

Nagyon jó látni hogy vannak ilyen szülők is, köszönöm a megértésedet. Minden okkal történik, nem véletlenül olyanok a szüleink, barátaink, kapcsolataink amilyenek. Ha minden tökéletes lenne, nem fejlődnénk.

30.

Szívecském, nagyon örülnék ha fel tudnád fogni, hogy nem minden ember elégszik meg azzal amilye van és a változást csak harcok árán lehet kivívni. Elhiszem hogy nagyon nehéz elfogadni hogy már nincsen rabszolgaság, de attól még hogy csináltál/adoptáltál/csináltattál egy gyereket, az nem azt jelenti hogy őt birtoklod. Nem Afganisztáni nők vagyunk, nekünk még szerencsére vannak némi jogaink.

Feltételezem hogy szülő/gondviselő vagy. Remélem nem számítasz sok segítségre a gyerekeidtől, mert ahhoz hogy kapj, adni is kell. ;)

nov. 7. 16:38
 34/45 anonim ***** válasza:
56%
33. Figyelj. Nem a harmincas vagyok. Kívülállóként szólok bele. De a harmincasnak igaza van. Megvannak a jogaid és igen a szülő ezt korlátozhatja. Megtilthatja hogy elmenj otthonról mert akármenniyre felnőttnek érzed magad attól még gyerek vagy. Hiába harcolsz ez ellen, hiába hisztizel ez ellen, attól még a szüleidnek jogában áll megmondani hogy mit csinálhatsz. És nem ez nem birtoklás. Ez épeszű normális gondolkodás. Lehet egyetérteni vagy nem egyetérteni azzal hogy a szüleid hogy nevelnek, de tenni ellene nem tudsz (kivéve ha bántalmaznak, szeuálisan vagy vernek, de ilyesmiről nem írtál ezt most zárjuk ki innen. És akár megelégszel vele akár nem, el kell fogadnod. És ezen a témán nincs is mit tovább beszélni, de ha még érdekel nézz utána a jogoknak. Ja és az nem rabszolgaság hogy a szüleid nem engednek el valahová, össze sem hasonlítható, ne keverjük azért a fogalmakat mert ez már túlzás
nov. 7. 16:44
 35/45 anonim ***** válasza:
36%

"Szívecském, nagyon örülnék ha fel tudnád fogni, hogy nem minden ember elégszik meg azzal amilye van"

Amilye???? Suliba jársz azért? :)

nov. 7. 16:50
 36/45 anonim ***** válasza:
61%

Mi közük az afgán nőknek ahhoz, hogy te csavarogni akarsz? Minél többet írsz, annál inkább egy tipikus (átlagos) kamasz képe jön le. Lázadsz, mert csak.

Nna amúgy meg, 18 alatt a szüleid felelnek érted, akárhová mész és akármit csinálsz. Igen, simán korlátozhatnak és megtilthatnak dolgokat. Sokféle szülő van, van engedékeny és van szigorú, de az az alap, amit mindegyik megkövetel, és jogosan, hogy tudja, hol van a gyereke.

nov. 7. 17:03
 37/45 anonim ***** válasza:
50%

Nézd, engem simán elengedtek már 16 éves koromtól, azzal a feltétellel, hogy tudják kivel vagyok, hol vagyok és mikor érkezem.

A hozzászólásaid alapján te viszont egy "ki ha én nem" hozzáállásu kis sheggfej vagy, nem is csodálkozom rajta, hogy nem bíznak benned a szüleid.

Az hozzád hasonló kis kukik ráadásul annyira tudják hangoztatni a "jogaikat", miközben a kötelezettségeiket meg nagy ívben lexarják.

Ha pedig annyira nagyfiúnak érzed magad, akkor húzzál el diákmunkázni, hogy majd elköltözhess, mikor betöltötted a 18-at és "megszabadulj a korlátozó és zsarnok szüleidtől" h*lyegyerek.

nov. 7. 17:18
 38/45 anonim ***** válasza:
76%

Ha szólnak nekik előtte és kérdés, hogy milyen vonzata lesz.

Egyik ismerősöm valami pártfogóhoz járt hetente hasonló okokból. Meg volt még 1-2 hülyeség amire járnia kellett.

Ha nem járt volna akkor vitték volna tovább az ügyet. Ezen utólag meg nem tudsz mit kezdeni, ha már jelentették.

Onnantól anyi van, hogy neked van egy kötelező elfoglaltságod, ahol vagy megjelensz, vagy lehet menni otthonba. Ez rajtad áll már utána. Egy ilyennek örülnél??

Megértem, hogy nem szereted, ha beleszólnak a dolgaidba. De az mennyivel lesz jobb, hogy már esetleg nem csak a szüleid korlátozhatnak, hanem járnod kell csoportos és egyéni foglalkozásokra is.

nov. 7. 17:31
 39/45 anonim ***** válasza:
15%

#37 Nézd, a hozzászólásod alapján te pedig egy kontrolláló hozzáállású hülye kis s.eggfej vagy.

Egyébként nem, hanem tudják hol van a kérdező, akkor nyilván nem tudják hazavinni a rendőrök. Mi a fenéért írtok neki hülyeségeket??

nov. 7. 17:31
 40/45 anonim ***** válasza:
51%
Fuhh... a kérdezőnek szerintem egy dolog hiányzik az életéből. Nem kapott még két büdös nagy pofont! Micsoda pökhendi kis tenyérbemászó mitugrász...
nov. 7. 17:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!