Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az igaz hogy ha a gyerek...

Az igaz hogy ha a gyerek elmegy otthonról, akkor rendőrt hívhatnak a szülők?

Figyelt kérdés

Nem szeretem ha valaki azt hiszi hogy kontrolálni tud és megpróbál elnyomni. Ezt nagyon jól tudják a szüleim, de ennek ellenére amikor mondom hogy elmegyek xy helyre, akkor mindig azt mondják hogy kihívják a rendőröket és ők fognak visszahozni. De ez nekem valahogy nagyon nem hangzik reálisnak. Elveszettnek nem jelenthetnek be, mert nem 48 óráig nem mennék haza, csak pár óráig. A magyar rendőrség teljesen alulmotivált és alulfizetett. Szerintetek valóban kijönnének értem és hazavinnének? És ha igen akkor hogyan? Honnan tudnák hogy hol vagyok? Egyedül a várost tudhatják.

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát. Kérem a primitív, hasztalan kommentelők kíméljenek. :)

tegnap 19:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

A kamaszkor hamis öntudata 😀

Vicces vagy.

Nagyon jókat írtak előttem, de nem érted, még nem érted, mert túl fiatal vagy.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: igen, érted mennek a rendőrök. Igen, be tudják mérni a telefonodat (sőt, ha a szüleid csak egy kicsit is kockák, ők is).

És lehet, hogy nem veszélyes helyre mész, de még ha egy könyvtárból is hoznak ki a zsaruk, az rettentő ciki.

tegnap 22:57
 22/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, cuki vagy.😊

Tudom hogy a szüleim is be tudják, lokátor van mindenki telefonjába és látjuk egymást, de amikor felidegesítenek, akkor nekem csak egy gombnyomás.

És köszönöm a válaszod :)

tegnap 23:13
 23/24 anonim ***** válasza:

Volt egy gyerekkori barátnőm, aki ezt csinálta. Nagyon rossz volt a viszonya az anyjával kamaszként, folyton lelépett otthonról (de ilyenek miatt is állt a bál, hogy befestette mondjuk a körmét). Nem csinált semmit, nem keveredett semmibe, volt olyan is pl, hogy csak metrózott oda-vissza a két vég között, hogy ne kelljen otthon lennie.

Egyszer nálunk keresték a rendőrök este 10-kor. Ott derült ki, hogy otthon rendszeresen azt hazudta az ilyen randommegyekeknél, hogy hozzánk jön, mert nem laktunk messze egymástól, és az anyja ismerte anyámat még gyerekkorunkból, aztán legalább nem nyaggatta pár órát. Nem volt jó élmény, és nem kívánom senkinek, számon lettünk kérve, hogy biztosan rejtegetjük...

A sztori vége egy-két évvel később az lett, hogy gyerekotthonba került a csaj, addig csinálta a fesztivált. Felhívott telefonon, mert addigra nem volt kivel beszélnie, teljesen összetört, ott jött csak rá, mennyire hülye volt, de akkor már nem lehetett visszacsinálni.

Felnőttként egyszer véletlenül összefutottunk az utcán. Az otthonból került ki 18 évesen, valami pasi lehúzta a pénz miatt, amit kapott, csinált neki két gyereket, akiket aztán elvettek tőle, mert nem tudta nekik a minimumot se biztosítani... akkoriban a hajléktalanság szélén egyensúlyozott. Szép karrier huszonegynéhányévesen. Nem tudom, azóta mi lehet vele, néha eszembe jut.

ma 01:24
 24/24 anonim ***** válasza:

Mindig az jut eszembe (sose mondanám), hogy a tinik szerint a szüleik hülyék. De ez tényleg csak egy gondolat.

Gondolom te se keresnél senkit, aki fontos neked, hiszen érzed, hogy ezt nem akarja. A kutyád elszalad, majd hazajön.

A 48 órás szabály azért sem működik jól, mert ha tényleg vészhelyzet van, akkor max 24 órán belül keresni kell, aztán már nagyon kicsi az esély az életben maradásra.

ma 04:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!