Az igaz hogy ha a gyerek elmegy otthonról, akkor rendőrt hívhatnak a szülők?
Nem szeretem ha valaki azt hiszi hogy kontrolálni tud és megpróbál elnyomni. Ezt nagyon jól tudják a szüleim, de ennek ellenére amikor mondom hogy elmegyek xy helyre, akkor mindig azt mondják hogy kihívják a rendőröket és ők fognak visszahozni. De ez nekem valahogy nagyon nem hangzik reálisnak. Elveszettnek nem jelenthetnek be, mert nem 48 óráig nem mennék haza, csak pár óráig. A magyar rendőrség teljesen alulmotivált és alulfizetett. Szerintetek valóban kijönnének értem és hazavinnének? És ha igen akkor hogyan? Honnan tudnák hogy hol vagyok? Egyedül a várost tudhatják.
Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát. Kérem a primitív, hasztalan kommentelők kíméljenek. :)
Egyik haveromnak a barátnőjét vitték haza a rendőrök tőle. Nagyon vicces volt ahogy elmondta a részleteket, de így biztosra tudom, hogy igenis van ilyen. 18 alatti vagy, a szüleid felelnek érted, oda és akkor mehetsz ahová és amikor mondják. Lehet irritáló számodra, de ez van, ez a törvény. Szóval nem biztos, hogy poén ez a szüleid részéről, hogy márpedig rendőrt hívnak.
Ha meg nagyon szökdösnél, akkor lehet még egy olyan opció is, hogy egy idő után még köteleznek majd valami terápiás foglalkozásra is
18 éves korod alatt a szüleidnek nemhogy joga, hanem kötelessége téged a legjobb tudásuk szerint nevelni, ebbe az is beletartozik, hogy ők mondják meg, hogy hova mehetsz. Vannak persze szülők, akik az én ízlésemnek túl kontrollálók, meg olyanok is, akik túl megengedők, azzal kapcsolatban is, hogy hol tartózkodik a gyerek, de akkor is az ő felelősségük.
A rendőrség dolga meg a szülők bejelentése alapján az elveszett gyereket megkeresni, azonnal. Természetesen egy elcsámborgott kétéves azonnali kutatást igényel, de egy 16 évest is keresniük kell péntek este, még ha ez annyiból is merül ki, hogy tesznek egy kört a bulinegyedben.
Azt viszont nem tudom, hogy ha a szülők úgy mennek a rendőrségre, hogy pontosan tudják az ifjú tartózkodási helyét, akkor olyankor konkrétan mi a rendőrség dolga. Hiszen nem vesztél el, szabad akaratodból tartózkodsz ott, ahol vagy, és tegyük fel, hogy ez nem is egy potenciálisan veszélyes hely, mert mondjuk épp könyvtárba mentél, csak a szüleid ezt valamilyen okból tiltják. Na olyankor tényleg nem tudom, mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!