Az igaz hogy ha a gyerek elmegy otthonról, akkor rendőrt hívhatnak a szülők?
Nem szeretem ha valaki azt hiszi hogy kontrolálni tud és megpróbál elnyomni. Ezt nagyon jól tudják a szüleim, de ennek ellenére amikor mondom hogy elmegyek xy helyre, akkor mindig azt mondják hogy kihívják a rendőröket és ők fognak visszahozni. De ez nekem valahogy nagyon nem hangzik reálisnak. Elveszettnek nem jelenthetnek be, mert nem 48 óráig nem mennék haza, csak pár óráig. A magyar rendőrség teljesen alulmotivált és alulfizetett. Szerintetek valóban kijönnének értem és hazavinnének? És ha igen akkor hogyan? Honnan tudnák hogy hol vagyok? Egyedül a várost tudhatják.
Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát. Kérem a primitív, hasztalan kommentelők kíméljenek. :)
11.
A mi családunk nem éppen úgy működik mint az átlag család, ezért is kértem hogy a hasztalan kommentekkel kíméljetek. A mi családunkban mindenki azt nézi hogy saját magának mi lenne a legjobb. Ez nem feltétlenül jelenti azt hogy nem szoktunk egymásnak segíteni, de amennyi tagja van a családnak, annyi felé húzzuk szét. Ez alatt azt értem hogy mindenki mást akar az életével kezdeni, a szüleim is, de nem akarnak elválni különböző okok miatt, ami azt jelenti hogy valamelyiküknek nem fog teljesen teljesülni az álma. Ez engem egyáltalán nem érdekel, az egyetlen hasznom ami van ebből az egészből, az az hogy folyamatosan egy nagyon jó ellenpéldával kell találkoznom minden nap és mindig emlékeztetnek hogy milyen ne legyek. Ez az egyik ok ami miatt mások szemében túl független felfogásúnak tűnhetek.
Azért is írtam azt, hogy “mondom hogy elmegyek xy helyre”, mert nem érdekel a véleményük és hogy nekem nem kéne xyz-t csinálnom. Én csak kedves és figyelmes akarok lenni, ezért elmondom nekik hogy hova megyek és miért. Ez a kedvesség nálam már nagyon a végén jár, ilyenkor az szokott történni, hogy elegem lesz és rengeteg különféle problémát csinálok az életükben. Ezt ők nagyon jól tudják és nem szeretik hogy ha ideges vagyok. Abból soha semmi jó nem származik, mert akkor ők is azok lesznek és lényegében hetekig / hónapokig minden egyes nap azon vagyunk hogy egymás életét nehezítsük meg.
Tehát. Kérlek ne dirigálj, hogy mit csináljak a családi életemben és mit ne, mert nem ez volt a kérdés.
Köszönöm :)
13
Köszönöm szépen, ez egy nagyon informatív és kielégítő válasz. Pont ezt kerestem! ;)
#14 és erre van neked szükséged?
Nagyon nagy a szád, de a kedvességed nem fog változtatni a korodon sajna. Szerintem az lenne a legjobb, ha beletörődnél. Mindenkinek szar, senkinek sem könnyű az élet. Te azt hiszed, hogy más családok hú de normálisak, de közben azok is úgy vannak mint ti, vagy még rosszabbul. Örülj annak, hogy van még valaki aki aggódik érted, és vigyáz rád. A felnőtt élet nem csak annyiból áll, hogy szabad vagy és azt csinálsz amit akarsz, hanem rohadtul sokmknden a nyakadba zúdul egyszerre. Nem lesz időd szabadnak lenni. Akkor fogod értékelni ezeket a perceket, mikor az a legnagyobb bajod, hogy anyád nem enged el kilométerekre kitudja mit csinálni.
Az a 48 órás szabály 72 óra, és felnőtt, egészséges emberre vonatkozik, akinél az eltűnése kapcsán nem áll fenn olyan körülmény, ami indokolná az azonnali keresését (pl. öngyilkos kijelentései voltak távozás előtt).
Kiskorút pedig azonnal keresnek, és nem a rendőr motiváltságán múlik, eljárási rend szerint azonnal intézkednek, és pont.
Amíg kiskorú vagy, addig bizony hazavitethetnek, mert ők felelnek érted és ők lesznek megbaxva, ha bármi történik veled.
Egyébként addig örülj, amíg törődnek veled és féltenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!