Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az igaz hogy ha a gyerek...

Az igaz hogy ha a gyerek elmegy otthonról, akkor rendőrt hívhatnak a szülők?

Figyelt kérdés

Nem szeretem ha valaki azt hiszi hogy kontrolálni tud és megpróbál elnyomni. Ezt nagyon jól tudják a szüleim, de ennek ellenére amikor mondom hogy elmegyek xy helyre, akkor mindig azt mondják hogy kihívják a rendőröket és ők fognak visszahozni. De ez nekem valahogy nagyon nem hangzik reálisnak. Elveszettnek nem jelenthetnek be, mert nem 48 óráig nem mennék haza, csak pár óráig. A magyar rendőrség teljesen alulmotivált és alulfizetett. Szerintetek valóban kijönnének értem és hazavinnének? És ha igen akkor hogyan? Honnan tudnák hogy hol vagyok? Egyedül a várost tudhatják.

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát. Kérem a primitív, hasztalan kommentelők kíméljenek. :)

tegnap 19:20
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

11.

A mi családunk nem éppen úgy működik mint az átlag család, ezért is kértem hogy a hasztalan kommentekkel kíméljetek. A mi családunkban mindenki azt nézi hogy saját magának mi lenne a legjobb. Ez nem feltétlenül jelenti azt hogy nem szoktunk egymásnak segíteni, de amennyi tagja van a családnak, annyi felé húzzuk szét. Ez alatt azt értem hogy mindenki mást akar az életével kezdeni, a szüleim is, de nem akarnak elválni különböző okok miatt, ami azt jelenti hogy valamelyiküknek nem fog teljesen teljesülni az álma. Ez engem egyáltalán nem érdekel, az egyetlen hasznom ami van ebből az egészből, az az hogy folyamatosan egy nagyon jó ellenpéldával kell találkoznom minden nap és mindig emlékeztetnek hogy milyen ne legyek. Ez az egyik ok ami miatt mások szemében túl független felfogásúnak tűnhetek.

Azért is írtam azt, hogy “mondom hogy elmegyek xy helyre”, mert nem érdekel a véleményük és hogy nekem nem kéne xyz-t csinálnom. Én csak kedves és figyelmes akarok lenni, ezért elmondom nekik hogy hova megyek és miért. Ez a kedvesség nálam már nagyon a végén jár, ilyenkor az szokott történni, hogy elegem lesz és rengeteg különféle problémát csinálok az életükben. Ezt ők nagyon jól tudják és nem szeretik hogy ha ideges vagyok. Abból soha semmi jó nem származik, mert akkor ők is azok lesznek és lényegében hetekig / hónapokig minden egyes nap azon vagyunk hogy egymás életét nehezítsük meg.

Tehát. Kérlek ne dirigálj, hogy mit csináljak a családi életemben és mit ne, mert nem ez volt a kérdés.

Köszönöm :)

tegnap 21:21
 12/24 anonim ***** válasza:
95%
Attól még hogy milyenek a családi körülményeid az nem változtat azon hogy milyen jogaid vannak és mit tehetsz meg és mit nem. Ha a szüleid azt mondják hogy nem mehetsz el xy helyre hiába te csak ezt kedvességből közlöd akkor sem mehetsz el. A szüleid akkor is felelősek érted és akkor is hazahozatnak a rendőrséggel akármilyen kifogást keresel
tegnap 21:26
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb barátnőm 16 évesen nagyon odavolt egy 18 éves srácért. Rendszeresen nála volt a tiltás ellenére (drogos hülyegyerek volt a csávó). 2x nem ment haza este 8-ig suli után, hívták a rendőröket a szülők. Mindkétszer keresték nálunk is, tök para volt 16 évesen, hogy kopogtat 2 rendőr hol van xy. Megtalálták 2 órán belül és haza vitték. A 3x alkalommal mondták a zsaruk, hogy ez nem így megy, hogy hetente megkeresik és haza viszik onnan ahol a barátjával csavarog éppen, van ennél fontosabb munkájuk is, még egy ilyen és bevonják a gyámügyet, akik rászállnak a családra. Ez igaz, 10 éve volt, de gondolom, sok minden nem változott.
tegnap 21:27
 14/24 A kérdező kommentje:

13

Köszönöm szépen, ez egy nagyon informatív és kielégítő válasz. Pont ezt kerestem! ;)

tegnap 21:32
 15/24 anonim ***** válasza:
92%

#14 és erre van neked szükséged?

Nagyon nagy a szád, de a kedvességed nem fog változtatni a korodon sajna. Szerintem az lenne a legjobb, ha beletörődnél. Mindenkinek szar, senkinek sem könnyű az élet. Te azt hiszed, hogy más családok hú de normálisak, de közben azok is úgy vannak mint ti, vagy még rosszabbul. Örülj annak, hogy van még valaki aki aggódik érted, és vigyáz rád. A felnőtt élet nem csak annyiból áll, hogy szabad vagy és azt csinálsz amit akarsz, hanem rohadtul sokmknden a nyakadba zúdul egyszerre. Nem lesz időd szabadnak lenni. Akkor fogod értékelni ezeket a perceket, mikor az a legnagyobb bajod, hogy anyád nem enged el kilométerekre kitudja mit csinálni.

tegnap 21:39
 16/24 anonim ***** válasza:
91%

Az a 48 órás szabály 72 óra, és felnőtt, egészséges emberre vonatkozik, akinél az eltűnése kapcsán nem áll fenn olyan körülmény, ami indokolná az azonnali keresését (pl. öngyilkos kijelentései voltak távozás előtt).

Kiskorút pedig azonnal keresnek, és nem a rendőr motiváltságán múlik, eljárási rend szerint azonnal intézkednek, és pont.

tegnap 21:45
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem a szüleiddel szúrsz ki, kérdező, hanem magaddal. Te a szüleidet akarod büntetni. Ahelyett magadat sodrod simán életveszélybe. Mondjuk bedrogoznak, elrabolnak és eladnak szexrabszolgának. Nem mese, hanem a nagy magyar valóság. 18 éves korod fölött már saját jogon teheted ezt.
tegnap 21:53
 18/24 A kérdező kommentje:
Úgy érzem hogy elég sokan azt gondolják hogy én bulizgatni szeretnék menni. Szeretném letisztázni, hogy nem fogyasztok alkoholt és a drogokat sem szeretném feltétlenül kipróbálni. Azt hogy hova megyek pontosan és mit csinálni, nem fogom leírni, de nem veszélyes. A szüleim mindentől féltenek, mert életképtelennek tartanak és ahelyett hogy segítenének életképessé válni, teljesen elzárnak a világtól és egy olyan burokba helyeznek, amiből amikor szabadulásomkor( 18. születésnap ) kitörök, semmilyen jelentős emberi kapcsolatom nem lesz és mivel rossz kapcsolatom van mindkettővel, ezért őket nyilván nem fogom keresni, tehát megint magamat kell majd megtanítanom mindenre, ugyan úgy ahogyan eddig is tettem, csak korlátozva.
tegnap 22:18
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Amíg kiskorú vagy, addig bizony hazavitethetnek, mert ők felelnek érted és ők lesznek megbaxva, ha bármi történik veled.

Egyébként addig örülj, amíg törődnek veled és féltenek.

tegnap 22:28
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
De, veszélyes. Ha nem lenne az, simán megmondanád nekik is, meg itt is. Neked még annyi eszed sincs, hogy a drogot nem magadtól fogod kipróbálni. Nem kérdezik, hogy óhajtasz-e! Ahelyett, hogy rébuszokban beszélnél, elárulhatnád, hova akarsz menni, meg hogy mi okot adtak rá, hogy 18. születésnapodon kitöröld őket az életedből, hátha a tapasztalat jogán értelmes tanácsokkal látnánk el. Ne bízz magadban vakon, nem láttál még eleget a világból.
tegnap 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!