Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hova és miket engedtek a tini...

Hova és miket engedtek a tini gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés

Az olyan szülőktől kérdezem akiknek 17-18 éves gyerekük van. Este meddig kell hazaérjen?

Elengeditek bulizni? Milyen szabályokat tartotok be velük? Hètvégente családdal vagy barátokkal töltik?

nov. 5. 16:26
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Bár még nem ennyi idős a gyerekem, de nálam a nagyon durva kamaszkoromban bevált anyámnak (elváltak ezért írok csak anyámról) Csak annyit kér tudja hol és kivel vagyok. Ha nem otthon alszom, akkor szóljak. Ha éjjel 1-kor, akkor akkor... Ezt betartottam. Nem cseszett le, nem volt balhé. Tudta hol vagyok, kinél alszom, mikor érek haza- mert mire mondtam mindig hazaértem. Ezt fogom én is kérni a fiamtól. Jah és ez 30 éve volt... telefonfülkéből szóltam haza.. :D Sztem ha odajutunk, tuti lesz követés a telóján hol van és nem azért mert , felügyelni akarom minden pillanatát, hanem hogy ha bármi van tudjam hol keressem. De bízom a nevelésemben, hogy erre nem lesz szükségem, hogy ezen keressem.

Ennyi idősen amúgy elengedném bármeddig bulizni ha betartja amit kértem tőle. Hétvége: Ha ő inkább haverokkal töltené, menjen velük.

nov. 5. 21:41
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kamasz voltam kb. 16 éves koromtól maradhattam ki éjszakára is (úgy, hogy mondjuk egy barátnőmnél aludtam, tehát ne császkáltunk hajnalban). 18-tól már nyilván "mehetett bármi". Viszont minden esetben kitétel volt, hogy tudják kivel/kikkel vagyok, hol vagyok és azért néha írjak rájuk, hogy mi a helyzet.
nov. 5. 22:04
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idősen már ottalvós koncertre, fesztiválra is simán.

Én pl kollégista is voltam az ország másik felében, két-háromhavonta mentem haza csak. Ja és mellette 18tól éjszakás műszakban is dolgoztam, este 6tól hajnal 6ig.

nov. 6. 09:10
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Öhm 18 évesen már nincs olyan, hogy "megmondom, mikorra érjen haza", mert felnőtt (bár tudom, sok szülő ezt nem látja be - mint az én anyám is pl anno)

Annyi a kérés felé, hogy csendben érkezzen, mert a többiek alszanak, valamint hogyha nem tud hazajutni mert nem jár a busz, akkor telefonáljon és érte megyünk, de ne üljön be xyz mellé, aki lehet, ivott, lehet friss jogsis és menőzni akar, stb.

Mondjuk én abszolút nem vagyok korlátozó, vszeg mert kontrollmániás anya mellett kellett felnőjek, aki 20-21 éves koromban is simán kizárt az udvarra, hogyha szerinte "késtem", vagy "az engedélye nélkül" mentem el, értsd: nem könyörgötem neki egyhéten át, mire nagykegyesen rábólint.

nov. 6. 09:16
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

9-es, akkor a te logikád szerint senki se menjen sehová, mert "előfordulhat", hogy elrabolják, ha tini, ha felnőtt.

Oké, engem pl 17 éves koromban próbáltak megerőszakolni (a saját kisvárosunkban, fényes nappal kocogás közben nem buliból hazafelé hajnalban), de most akkor üljek a négy fal között? :D Nemár...

Az nem érv, hogy "elrabolhatnak", ezért nem engeded el xy-t sehová esetleg. A fejedre eshet valami, és meghalhatsz még ma. Nem sokkal kisebb az esélye, minthogy "elrabolnak".

nov. 6. 09:21
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
16 éves gyerekem külföldön tanul egy bentlakásos gimiben. Kb 2-2,5 havonta jár haza wizzairrel. Így aztán nem nagyon van rá rálátásom, hogy mit csinál szabadidejében. Hol és mire költ a kártyával azt látom, és telóját is látom. Ennyi nagyjából.
nov. 6. 10:01
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
16-17 évesen? Hogy reggel jöjjön haza, ne mászkáljon éjszaka. Ha meg nem tud hol aludni, taxi.
nov. 6. 10:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Lányom még csak 10...

Engem elengedtek, mer tudták kivel hova megyek.

nov. 6. 13:20
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Itt inkább már az a kérdés, hogy szeretnél-e tudni róla, hogy hol van, lehet-e rád számítani krízis helyzetben, vagy inkább elhallgasson mindent, sőt, hazudjon neked.

Menni fog, mindenképp.

Ha tiltod, szívózol vele, akkor is, csak akkor a hátad mögött fog mindnet.

Meg inkább kér boncsánatot mint egedélyt, és akkor értesülsz majd, ha már baj van.

A hogyan részébe a dolognak sokkal érdemesebb beleszólni. Hogyan jut haza? Hogyan oldjátok meg az esetleges problémákat, kit hív ha gáz van? Ha csinál XYZ dolgot, hogyan a legbiztonságosabb, mire vigyázzon, hogyan veszi észre ha baj van.

Ha ZXY célt el akar érni, mik az észszerű lépések, milyen buktstókra számítson?

Ilyenek.

nov. 6. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!