Miért "tabu" még mindig az, hogy igenis vannak rossz, mérgező anyák?
Az én anyám negatív, lelkileg bántalmazó, kontrollmánias szülő volt, akivel felnőttként megszakítottam mar a kapcsolatot évekkel ezelőtt. Kemény gyerekkorom volt mellette, szeretet nélkül, csúnyán szólva alig vártam a napot, hogy megszabaduljak tőle, pedig a végén már csak évi 2-3 alkalommal találkoztunk, beszéltünk, mert ő sem volt rám kívancsi.
De mindig azt tapasztaltam, hogy furcsán néznek az emberre, ha kiderül, hogy nem tartja a kapxsolatot a szülőjével, mintha olyan elképzelhetetlen lenne, hogy valakinek sz*r anyja van. Max. ha naponta veri, akkor azt mondják, oké, de egyèbként ha "csak" lelkileg csinál ki, az mintha nem létezne.
És ugyanezt látom, olvasom ilyen jellegű cikkek alatt is kommentben. Hogy csakazanyád. Csak felnevelt. Ő biztos csak jót akart, de ezek a mai gyerekek olyan hálátlanok. Hogy milyen szemét dolog eldordulni egy szülőről, biztos nem tett semmi olyat, hát senki nem tökéletes, blablabla.
Pesig nyilván ha eljut az ember oda, hogy kompletten megszakítsa a kapcsolatot is teljesen, elég sok komoly dolognak kellett törtennie, nem annyinak, hogy anyj beleszólt valamibe.
Őszintén, engem is zavar néha, hogy nagy nehezen megléptem, hogy igenis megszakítsam a kapvsolatot es ne engedjem a további bántalmazást es a társadalom tovább tolja rám, hogy én vagyok a sz*r, mert egy szülő ilyet nem érdemel. Nem értem.
Mi az oka szerintetek ennek, hogy a társadalom nem képes elismerni, hogy igenis vannak tényleg rossz anyák, és nem csak attól rossz valaki, hogy veri vagy éhezteti a gyerekét?
21
Tehát a gyereknek nincs, nem volt és nem is lesz saját személyisége, konkrétan olyan, mint amilyennek nevelték. Ezt állítod, ugye? Tehát az alkesz nem törődöm, xar szülő gyereke csak alkesz nem törődöm xar lehet, a jó szülő gyereke pedig csak és kizárólag jó gyerek. Nulla sajat személyiség minden esetben. Értem. Azért néha olvasgass már itt, hogy ez nem így van. Xar szülőnek is lehet jó gyereke és jó szulonekmis xar gyereke. Csupán manapság mindenért a szülőt kell hibáztatni, nem azt mondani, hogy baxxus, az én hibám az hogy akármi.
22, azért ahol több gyerek nem tartja a kapcsolatot, ott már személyiségre fogni nehéz. Mert hogy egy gyereknek rossz a személyisége, oké, de hogy valakire több/egyik gyereke se legyen kíváncsi, az azért nem normális.
Az meg irreleváns, mit lát bele valaki az unokatestvérei kapcsolatába az anyjukkal. Az én családom sem látott bele a valoságba, anyám volt az áldozat mindig. Még a saját testvérem is letagadta a dolgokat, hogy áh, a mi anyánk sosem mondotr olyat, hogy neki azért sz*r az elete, mert mi vagyunk, nem ia kellene gyerek, ha újrakezdhetné, stb. Pedig ő maga is ott volt.
23
Azt látom bele, amit a gyerekektől hallok. A nagyobbik folyamatosan rá akarta bízni a gyerekeket. Neki kellett volna hozni-vinni a
gyerekeket az ovibol, merthát "ő nyugdíjas, ráérne, de helyette egesz nap csak döglik" a nagyobbik lanya szerint. "A mama utáni örökséget magára költötte (a lakását újította fel es tette akadálymentessé) ahelyett hogy ide adta volna nekünk. " Ezt mindkét gyerektől hallottam.
De persze, csak, az anyjuk lehet a hibás.
Te amúgy ugyanolyan xar vagy ezelőtt szerint, mint anyad, hiszen ő csak annak tudott nevelni, nem igaz?
25, az én gyerekeim szeretnek 😉
Mellesleg, mint írtam, persze előfordulhat, hogy a gyerek személyiségével van gond, de hogy minden gyerek személyisége problénás ilyen szinten, az kevésbé hihető.
"az én gyerekeim szeretnek 😉"
Most. Na es holnap?
Amugy ezek szerint tobb gyereked is van es a logikád szerint te xar szülő kell hogy legyél, hiszen xar szulo nevelt, igy a gyerekeid is azok lesznek.
27, idéznéd, hol mondtam olyat, hogy amit sz*r szülő nevel, az sz*r lesz maga is?
Mert ezt ismetelgeted, pedig senki nem mondott ilyet.
28
"de hogy minden gyerek személyisége problénás ilyen szinten, az kevésbé hihető."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!