Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért "tabu" még mindig az,...

Miért "tabu" még mindig az, hogy igenis vannak rossz, mérgező anyák?

Figyelt kérdés

Az én anyám negatív, lelkileg bántalmazó, kontrollmánias szülő volt, akivel felnőttként megszakítottam mar a kapcsolatot évekkel ezelőtt. Kemény gyerekkorom volt mellette, szeretet nélkül, csúnyán szólva alig vártam a napot, hogy megszabaduljak tőle, pedig a végén már csak évi 2-3 alkalommal találkoztunk, beszéltünk, mert ő sem volt rám kívancsi.

De mindig azt tapasztaltam, hogy furcsán néznek az emberre, ha kiderül, hogy nem tartja a kapxsolatot a szülőjével, mintha olyan elképzelhetetlen lenne, hogy valakinek sz*r anyja van. Max. ha naponta veri, akkor azt mondják, oké, de egyèbként ha "csak" lelkileg csinál ki, az mintha nem létezne.

És ugyanezt látom, olvasom ilyen jellegű cikkek alatt is kommentben. Hogy csakazanyád. Csak felnevelt. Ő biztos csak jót akart, de ezek a mai gyerekek olyan hálátlanok. Hogy milyen szemét dolog eldordulni egy szülőről, biztos nem tett semmi olyat, hát senki nem tökéletes, blablabla.

Pesig nyilván ha eljut az ember oda, hogy kompletten megszakítsa a kapcsolatot is teljesen, elég sok komoly dolognak kellett törtennie, nem annyinak, hogy anyj beleszólt valamibe.

Őszintén, engem is zavar néha, hogy nagy nehezen megléptem, hogy igenis megszakítsam a kapvsolatot es ne engedjem a további bántalmazást es a társadalom tovább tolja rám, hogy én vagyok a sz*r, mert egy szülő ilyet nem érdemel. Nem értem.

Mi az oka szerintetek ennek, hogy a társadalom nem képes elismerni, hogy igenis vannak tényleg rossz anyák, és nem csak attól rossz valaki, hogy veri vagy éhezteti a gyerekét?

nov. 2. 22:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Propaganda
tegnapelőtt 10:14
 12/29 anonim ***** válasza:
Nem tabu. A te környezetedben vannak olyan emberek, akik ezt gondolják, és akikkel szemben önigazolást keresel, ahelyett, hogy lexarnád őket. Ez a te problémád, nem társadalmi probléma. Ha annyira érdekel a véleményük, akkor NEKIK magyarázd el, miért nem tartod a kapcsolatot anyáddal.
tegnapelőtt 11:18
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lenne már tabu? Minden második kérdés a nárcisztikus szülőkről szól. Ha valami nem tabu, akkor ez…
tegnapelőtt 11:41
 14/29 anonim ***** válasza:
83%
Én is azt hiszem, hogy nem tabu, csak éppen utólag már nem lehet mit tenni és a történteken nem lehet változtatni. Mert ugye a tudomány is azt mondja, hogy a saját családunkból hozzuk a viselkedési mintákat, azokat tanultuk el tudattalanul és váratlan helyzetekben nem mindig tud az ember a helyzetnek megfelelően viselkedni, cselekedni, mert szinte automatikusan úgy reagál, ahogyan azt hozta az őt felnevelő családból. Ha egy ember nem kapta meg saját szüleitől a megfelelő szeretetet, akkor szinte nincs is mintája arra, hogy miként kell viselkednie a saját gyerekével. Szerencsés az a gyerek, aki bármely más (esetleg a családhoz nem is tartozó, kívülálló) személytől megkapja a neki szükséges szeretetet, ami számára, megnyugvást, békét, biztonságot jelent, mert akkor ezt tovább tudja majd adni a saját gyerekének.
tegnapelőtt 14:18
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
Inkább az a tabu, hogy igenis vannak rossz, mérgező gyerekek.
tegnapelőtt 15:00
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

"Inkább az a tabu, hogy igenis vannak rossz, mérgező gyerekek." Biztos van ilyen is, de ha egy gyerek mérgező annak az is oka, hogy a szülők totál különböző nevelési elvet vallanak, nem értenek egyet és a gyerek megtanulja kijátszani a szüleit.

De mérgező szülők igenis vannak és tényleg van az, amikor okkal szakítja meg a gyerek a kapcsolatot szüleivel. Tökéletes példa erre mikor a szomszédasszonynak 3 gyereke van és csak panaszkodik hogy "jaj sosem látogatnak meg". Annak igenis van oka ha egy gyereke sem látogatja meg soha. Az ilyen emberek arról általában nem fognak mesélni hogy milyen genyó volt velük fiatalon.

tegnapelőtt 16:59
 17/29 anonim ***** válasza:

16

Nagynenemnek 2 gyereke van, egyik sem tartja vele a kapcsolatot. Egy koroszataly vagyok a gyerekekkel, együtt nőttünk fel, közel is laktunk egymáshoz, bele láttam a mindennapjaikba. Jó szülő volt. A gyerekeknek se volt kicsiként se egy rossz szava róla. Felnőttként viszont csak addig volt jó viszony köztük, amíg nagynéném segített anyagilag, vagy ingyen bébiszitterként. Amikor neki kellett volna segítség, sosem érték rá. Két gyerek van, az egyik oldalon egy, a másik oldalon 2 unoka. Az egyke 10 éves, olyan két évesen látta utoljára. A másik oldalon 18 és 20 évesek a gyerekek, olyan 15 éve nincs velük kapcsolata. Nem, nem ő a hibás. A gyerekei xarnak rá, mert nem tud már anyagilag segíteni. Van ám ilyen.

tegnapelőtt 17:22
 18/29 anonim ***** válasza:
44%
Akkor nem volt jó szülő, mert nem jó emberré nevelte őket, 17-es. Egy normálisan nevelt gyerek alapból szereti a szülőjét. Itt ez nincs.
tegnapelőtt 17:30
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Jaja,18. Tehát a jó szülő gyereke jó gyereke jó lesz, a xar szülő gyereke xar lesz. Evidens. Tehát olyan még soha elő nem fordult, hogy a xar szülőnek jó gyereke lett volna. Ja, de igen, csakhát akkor a gyerek az, akinek ez az érdeme. A gyerek az csak jó lehet, a szülő lehet csak xar.
tegnapelőtt 17:47
 20/29 anonim ***** válasza:
49%

18

Akkor ezek szerint minden ember bűne a szülőjét terheli? De akkor a szülő bűne is az ő szülőjének bűne és így tovább. Egészen pontosan hol kell elkezdeni felelősséget vállalni?

tegnapelőtt 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!