Testvéremnek vagy anyámnak van igaza?
Előre szeretném leszögezni hogy csak kíváncsi vagyok mások véleményére, tapasztalataira az adott helyzetről, nem igazságot akarok tenni.
Szóval az van hogy a húgom elkezdett ismerkedni egy roma származású fiúval, aki 2 évvel fiatalabb nála. Én találkoztam a sráccal, nem volt vele semmi baj, kicsit visszahúzódó és ennyi, de ez nem gondolom hogy gond. Nem láttam hogy csúnyán bánna tesómmal vagy bármi, de nyilván nem sokat láttam a kapcsolatukból hogy ezt teljesen megítéljem.
Nade a lényeg hogy anyám és apám megtudta hogy ők együtt vannak (nem tőlem, lebuktak hogy együtt romantikáztak a parkban) és nagy vita kerekedett belőle. A szüleink szerint a húgom fiatal, nincs élettapasztalata így nem tudja felmérni, hogy nem kellene ilyen származásúakkal ismekednie, főleg hogy mint kiderült a srác apja nagyon agresszív, verte az anyját is, úgy menekültek előle el. A szüleim szerint emiatt a fiúnak is a "vérében van" ez a viselkedés. A negatív megítéléséhez apám rossz tapasztalatai is hozzájárulnak (egy roma származású barátja megpróbálta leszúrni a középiskolában valamikor régen) és emiatt is tiltják nagyon. A megítélésen tovább rontott, hogy mikor 3 hónapja ezek lejátszódtak akkor úgy volt hogy szakítottak, de a héten kiderült hogy ez csak kamu volt és végig együtt voltak. A szüleink szerint ez elég negatív hogy egy olyan kapcsolatot tartanak fenn amiben folyamatosan hazudni kell, és hogy ez sosem lesz egészséges, mert se egy családi ebéden, se semmilyen más családi eseményen nem fognak tudni megjelenni együtt +apám fél hogy húgom nagyon sok hátrányos megkülönböztetést fog kapni az életben, amiért roma a párja, hogy el fogják ítélni. Emiatt félnek anyámmal hogy bajt hoz a nyakukra ha egyszer pl. az apja felbukkan hogy "bosszút álljon" amiért elhagyták meg ilyesmi.
A húgom ugyanakkor nagyon védi mind a fiút, mind a romákat összességében mert egyrészt szereti a srácot, másrészt attól érzi magát menőnek hogy átvett egy-két roma haverjától (tehát nem a párjától kifejezetten) egy ilyen nagyzolós-flegmázós stílust (pl. sokszor ecseteli hogy ha nem úgy csinálja a dolgokat akkor valamelyik barátnőjét megtépi a trolin/buszon vagy hogy megmondta valamelyiknek hogy a város adott részére ne merjen jönni mert kitépi az összes haját, emellett anyával is flegmázik hogy neki ne akarja megmondani mit csináljon, mert ő neki senki nem parancsolgathat).
Én nem tudom igazából hogy kinek lehet igaza. Megértem részben a hugomat, mert nyilván szerelmes és persze hogy természetes hogy védi a fiút, na meg 16 éves szóval abban a korban is van hogy most lázad úgymondd.
De mellette anyáékat is megértem abban, hogy a hazudozás-flegmázás nem a jó irány, meg nyilván megértem a rossz tapasztalataikat is (bár ettől nem kellene átmenni rasszistába) meg hogy féltik tesómat. Meg persze a szkeptikusságukat is abban, hogy megéri e ennyire hazudni meg ilyesmi egy fél éves kapcsolatért aminek jó eséllyel vége lesz (hozzá kell tenni hogy húgomnak ez a 4. kapcsolata és az előző is mind "élete szerelme" volt). De ugyanakkor másnak érzem ahogy erről a srácról beszél szóval nek tudom.
Szerintetek? Ti kinek adnátok igazat?
A szüleidnek. Miért? Mert a tesód kezdi átvenni a cigány stílust.
Nyilván azt sem akarják, hogy felcsinálják és négy éven belül három gyereket szüljön a csupasz micsodájára. Aztán meg jönne követelőzni, meg pénzt kunyerálni. Szerintem egyik szülő sem örülne egy ilyen "partinak".
Ismerek rendes romákat, de nekem is sok a rossz (főként látott) tapasztalatom velük. Ha viszont a gyerekem akarna romával ismerkedni, igyekeznék nyitott lenni.
Na, ez addig tartana, míg ezek a "kitépem az összes haját, ha" dolgok meg viselkedéselemek fel nem vetődnek. Etnikumtól függetlenül ezek alja, alpári dolgok, csak épp a romáknál nagyobb a gyökere (?). Ezekből egyből azt venném le, hogy akivel ismerkedik, az nem a normális fajta roma.
Másrészt nekem aggasztó lenne az is, hogy 16 évesen már ilyen sok kapcsolata volt. Nem vagyok prűd, nekem is volt már fiúm 14 évesen, de ezek a kapcsolatok még nem igazi kapcsolatok, és 14 évesen sem gondoltam, hogy ő "életem szerelme". Akkor elég volt, hogy néha nevettünk együtt meg nézett a buszon. De a kapcsolat is kb csak ennyi volt.
Nekem is az jut eszembe, amit valaki már említett előttem: ha átveszi a romás viselkedést, és láthatóan tőle nem idegen a fiúzás, vajon meddig tart majd, mire hat rá az a roma szokás is, hogy "élete szerelmének" minél hamarabb gyereket kell szülni?
Ezek ellenére egyébként azt mondom, hogy a tiltás nem jó ötlet. Ilyen korban pont akkor fog a legjobban szembemenni a szülővel, ha tiltják valamitől. Sajnos pont ismerek ilyet, ahol eléggé romaellenes családnak a fia azért is roma lányokkal jött össze, és roma mellett is kitött ki, 21 évesen már gyereke van, napról napra élnek...
Ha jó a kapcsolat a szülők és a lány között, akkor meg kellene próbálni ezt átbeszélni inkább. Sajnos a kérdésből az jön le, hogy nincs közeli kapcsolat.
#7 "Tetves cigány". Nekem az első párom ilyen "tetves cigány" és most sikeres ügyvéd, aki baromi sok pénzt keres. Ennyit erről.
Te meg egy ostoba rasszista vagy minimálbérrel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!