Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy ilyen sűrűn...

Normális, hogy ilyen sűrűn kellene beszélnem anyámmal?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, a párommal együtt élünk. Eddig anyámmal 2-3 naponta beszéltünk telefonon és mellé mindig írt este, hogy jóéjt. Ez egy idő után ez abba maradt, viszont a 2-3 naponta telefonos beszélgetést még továbbra is elvárná. Ha nem hívom hanem csak 4 nap után már írogat, hogy mi újság velünk. Én ezt így soknak érzem, ráadásul nem is tudok neki mit mondani, megtárgyaljuk az időjárást, meg elmondja ő miket látott olvasott és kb ennyi, bár megkérdezi tőlem hogy vagyok, de amikor elmondom csak elintézi egy "aha"-val és rögtön mondja az ő történéseit.

Ráadásul ha tudja, hogy utazunk haza meglátogatni őket be kell számolnom arról, hogy mikor indul a vonatunk, elindultunk-e már, mikor érünk Pestre, odaértünk-e már, mert ha nem tudják azt mondta fél, hogy biztos baj történt velünk. Nemrég apám le is szidott mert nem írtam le nekik mikor indulunk haza... Én erre megmondtam neki, hogy hagy ne kelljen már állandóan írnom, majd szólok ha eszembe jut, időm van rá, vagy kedvem, de nem értik.

Valahogy ez így nekem sok. Nem gondolnám, hogy ilyen sűrűn kellene beszélnünk, de azt érezteti velem anyám, hogy ez a normális, sőt szerinte még többet kellene.

Ti mennyit beszéltek a szüleitekkel és milyen sűrűn?

okt. 29. 15:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
14%

Én majdnem minden nap szoktam, egy 5-10 percre.

"Ha ezt téged zavar akkor húzd meg a határaidat és ennyi. "

Aztán majd ne csodálkozz, ha anyád is emghúzza a határaidt, amikor random rángatható bébi csősznek nézitek.

"Ráadásul ha tudja, hogy utazunk haza meglátogatni őket be kell számolnom arról, hogy mikor indul a vonatunk,"

Húha! Mekkora probléma!

okt. 29. 19:02
 22/35 grafno ***** válasza:
55%
Én heti 6x-7x. Külföldön vagyok, idős is és évi max 5x találkozunk. Akkor is 7vege vagy max 1 hét, amikor szabin vagyok. Akkor viszem az unokat is, hogy szokja a magyar nyelvet és a vater az egy narcisztikus jellem uh jól esik neki néha egy treccsparty. Vater az ideges szokott lenni, ha hetente felhivom, ezért Őt ritkán hívom fel, de ha kiveszi a mutter kezéből a telefont akkor 2orat beszel simán. Én szoktam mondani, hogy mikor indulunk kb, de út közben is felhivom őket hogy késünk stbstb. Egy normális szülőnek egy 30 éves is gyerek marad és kíváncsiak rá, aggódnak érte stbstb.
okt. 29. 19:03
 23/35 anonim ***** válasza:
83%

Normálisnak normális az, ha szülő-felnőtt 2-3 naponta beszél, te magad is írod, hogy szeretnéd, ha lenne olyan viszonyotok, csak nincs. Szóval td magad válaszoltad meg, hogy igazából nincs szoros, szerető viszonyotok, ezért nem keresed.

Ez sem baj, én konkrétan nem is beszéltem a saját anyámmal évek óta, mert nem szeretjük egymást, és nem gindolom, hogy "kell" beszelni. De anyósomat pl. felhívjuk 2-3 naponta videochaten, beszélünk mindenképp pár mondatot legalább, igen, ilyen ia érdekel minket, ki mit főzött, kivel mi történt aznap, apróságok. A férjem szereti az anyját, szereto megosztani vele a dolgokat, nekem is anyosom amolyan anyám helyett anyám. De szerintem ez a normális, nem az, ahol szülők-gyerekek havonta 3-szor beszélnek, ès szomorú, ahol nincs ilyen jó viszony.

Érted, az anyád nem egy idegen, hát életed 20-25 éveben konkrétan vele éltél. De ha nen szereted, nem érdekel, mi van vele, azzal sincs baj, nyilván megvan az oka, csak akkor vállald fel.

okt. 29. 19:15
 24/35 anonim ***** válasza:
0%

Anyám sokat utazik világszerte és ezért van a telefonján.egy olyan program, amivel állandóan látjuk egymást. Amikor elmegy, akkor ír, és követhetjük a térképen, észrevehetjük, ha szokatlan mozgás van. Nem szokott hétköznap zaklatni, csak megnézi és ha ott vagyok, ahol normál esetben kéne, akkor ennyivel megnyugszik. De ha egyszer a kórházban "lát", felhív, hogy miért mentem oda. Ez akkor fordult elő, mikor a fiunkat vittük el a sürgősségi ellátásra egy rossz esés miatt és látta. Aggódott, és megkérdezte, mi történt, ugorjon-e segíteni.

Másik alkalmakkor megbeszéljük, hogy megyünk vagy ő jön hozzánk, nem hívogatjuk egymást, csak látjuk a térképen, hogy már az utca végén van a másik, akkor nyitjuk neki a kaput. Egyszer hazafelé felhívott, hogy miért állunk az út szélén fél órája. Mondtam, hogy úton vagyunk, de nincs mobilnetem és ezért nem mozog a pötty a térképen. Már készült volna felvenni minket, ha lerobbant az autó.

Az anyák állandóan aggódnak, de ha ügyesen intézed, egészséges keretek közt lehet ezt tartani.

okt. 29. 23:20
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Hát, amit ti csináltok, hogy anyád folyton folyvást leskelődik, 24-es, az minden, csak nem egészséges keret.
okt. 29. 23:50
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

nem nem normális,ės nem akarsz nem kell beszėlned vele ,max ha elindultål akkor most indultunk majd ha ott leszünk közelbe ujra hivlak.

máskülönben meg hivás elutasitåsa.

ėn anyåmat ha nincs kedvem türelmem beszėlgetni vele akkor elutasitom hivását .vagy ha ėppen dolgozom.

1-2hetente beszėlünk az nekem pont elėg.

okt. 30. 05:56
 27/35 A kérdező kommentje:

20-as

Mindig én hívom, ő sosem hív magától. Igen ha 4 napig nem hívom már írogat, de ő akkor sem hív magától.

23-as

Sokszor volt, hogy összevesztem velük, leginkább amiatt mert ha segítségre szoroltunk párommal, sosem segítettek, mindig a párom szüleire mutogattak, hogy ők úgyis közelebb laknak. Szóval igen, nem felhőtlen velük a viszonyom sajnos. És ez a gyerekkoromban sem volt másként. Akkor sem éreztem azt, hogy számíthatnék rájuk. Páromnál tűnt elsőnek fel, hogy az én szüleimmel nem olyan a kapcsolatom mint másnak a sajátjaival.

24-es szerintem sem egészséges

Az én szüleim sokszor csinálták azt gyerekkoromban, hogy amikor elmentem találkozni egy barátnőmmel, arra jöttek, hogy csak véletlenül arra jártak. Amikor a barátaidnak is feltűnik, hogy a szüleid így ellenőriznek, elég kellemetlen tud lenni, főleg, hogy másoknál nem volt ez. Biztosan nem engedném, hogy térképen figyeljék hol vagyok.

okt. 30. 06:49
 28/35 A kérdező kommentje:

21-es

Ahogy írtam már többször is, a múltban sem számíthattam rájuk. Szóval biztos lehetsz benne, hogy ezek után nem fognak a gyerekemre vigyázni. A múltban is mindig párom szüleire mutogattak.

okt. 30. 06:54
 29/35 anonim ***** válasza:
53%
Minek hívod fel, ha ír? Visszaírsz, hogy Jól. Ennyi. Lehet, hogy ő se akar többet. Határozottan nem szeretitek egymást. Nem kell azt erőltetni. Szépen kialakítod, hogy felhívod minden hétfő este 7-kor pontosan 10 percre.
okt. 30. 08:07
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

20-as, nehogy már felnőtt létemre, minden másnap cseverésznem kelljen anyámmal az időjárásról, mert elvárná.

Miért hívjam fel 2-3 naponta, mikor NINCS témánk? Ja, hogy szegényke tudjon félórát dumálni a semmiről?

Hát, bocs, nekem meg erre nincs igényem - sohasem voltam az üres fecsegések embere, ha nem tudsz értelmes dolgot mondani, akkor nem kell beszélgetnünk.

Érdekes, anyámnak van élete, nem abból áll, hogy kényszeresen beszélgetni akar, meg számon kér és kvázi elszámoltat felnőtt létemre.

Kérdező: húzz határokat, ha eddig nem sikerült, mert ez nagyon gáz.

okt. 30. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!