Normális, hogy ilyen sűrűn kellene beszélnem anyámmal?
30 éves vagyok, a párommal együtt élünk. Eddig anyámmal 2-3 naponta beszéltünk telefonon és mellé mindig írt este, hogy jóéjt. Ez egy idő után ez abba maradt, viszont a 2-3 naponta telefonos beszélgetést még továbbra is elvárná. Ha nem hívom hanem csak 4 nap után már írogat, hogy mi újság velünk. Én ezt így soknak érzem, ráadásul nem is tudok neki mit mondani, megtárgyaljuk az időjárást, meg elmondja ő miket látott olvasott és kb ennyi, bár megkérdezi tőlem hogy vagyok, de amikor elmondom csak elintézi egy "aha"-val és rögtön mondja az ő történéseit.
Ráadásul ha tudja, hogy utazunk haza meglátogatni őket be kell számolnom arról, hogy mikor indul a vonatunk, elindultunk-e már, mikor érünk Pestre, odaértünk-e már, mert ha nem tudják azt mondta fél, hogy biztos baj történt velünk. Nemrég apám le is szidott mert nem írtam le nekik mikor indulunk haza... Én erre megmondtam neki, hogy hagy ne kelljen már állandóan írnom, majd szólok ha eszembe jut, időm van rá, vagy kedvem, de nem értik.
Valahogy ez így nekem sok. Nem gondolnám, hogy ilyen sűrűn kellene beszélnünk, de azt érezteti velem anyám, hogy ez a normális, sőt szerinte még többet kellene.
Ti mennyit beszéltek a szüleitekkel és milyen sűrűn?
1-es
Köszönöm válaszod.
2-es
A párommal már 10 éve együtt vagyunk. De köszönöm neked is a válaszod. Eddig amikor kellett volna cserbenhagytak.
Szia
Jól érzed, ez egyáltalán nem normális.
A kettes valószínűleg egy megkeseredett öreg férfi, és szexista megjegyzések közepette próbálta meg a tudtodra adni, hogy egy szemét vagy amiért felnőtt ember létedre nem úgy és akkor pattansz, amikor anyádék elvárják. Nem megköszönni kell neki, hogy egy paraszt, hanem elküldeni a pcsba. Azt hiszem gondod van a határhúzással.
A valóság az, hogy 30 évesen nem szoktak jóéjtpuszis üzeneteket kapni az emberek az anyjuktól, és nem is kell 2-3 naponta beszélnetek. Nem kell fölhívnod, ha elindulsz kocsival a két sarokra lévő sparba, és nem kell újra fölhívnod, hogy épségben odaértél és nem szakadt le a fejed útközben egy rettenetes halálos karambol során.
Az is nonszensz, hogy faterod ennyi idősen lebsz bármiért is, de főleg egy ilyen dologért.
Ezt azért csinálják, mert unatkoznak, nincs mivel foglalkozniuk és mert szoronganak. Lógnak a nyakadon, rád telepszenek. Ha ezt téged zavar akkor húzd meg a határaidat és ennyi. Nem kell magyarázkodnod, nem kell hallgatnod ahogy apuci leszid, meg anyuci nyöszörgél, ugyanis FELNŐTT vagy. Ezeket neked ennyi idősen senkitől nem kell sem eltűrnöd, sem hallgatnod.
40 N
4
Ezt mind sikerült kinyögni? :D Nagyon ritkán barázdált lehet az agyad, ha eddig jutottál el a leírtak kapcsán.
7-es köszönöm. :)
Kicsit félreértettél, nem azt várják el, hogy amikor megyek boltba írjak, hanem amikor párommal utazunk haza meglátogatni őket akkor kell írnom mikor indultunk, elindultunk-e, hol járunk, mikor érünk haza, hazaértünk-e már. Nem rögtön hozzájuk megyünk, hanem páromnak van egy örökölt lakása pesten és előtte este ott megalszunk és másnap megyünk a szülőkhöz. Azt mindig írom mikor értünk pestre, de soknak érzem, hogy folyamat írjak nekik útközben hogy épp hol járunk.
Persze miután apám leszidott ahogy írtam is megmondtam neki, hogy nem gondolnám, hogy mindenről be kellene számolnom.
1 éve külföldön élünk, de nem hiszem, hogy emiatt van ez, hisz amikor otthon éltünk is ugyanúgy írnom, hívnom kellett őket.
7es, nagyon tévedsz, 30as házas, gyerekes nő vagyok. de nekem fontosak a szüleim, nem csak addig kellettek míg felneveltek és taníttattak.
2es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!