Normális, hogy ilyen sűrűn kellene beszélnem anyámmal?
30 éves vagyok, a párommal együtt élünk. Eddig anyámmal 2-3 naponta beszéltünk telefonon és mellé mindig írt este, hogy jóéjt. Ez egy idő után ez abba maradt, viszont a 2-3 naponta telefonos beszélgetést még továbbra is elvárná. Ha nem hívom hanem csak 4 nap után már írogat, hogy mi újság velünk. Én ezt így soknak érzem, ráadásul nem is tudok neki mit mondani, megtárgyaljuk az időjárást, meg elmondja ő miket látott olvasott és kb ennyi, bár megkérdezi tőlem hogy vagyok, de amikor elmondom csak elintézi egy "aha"-val és rögtön mondja az ő történéseit.
Ráadásul ha tudja, hogy utazunk haza meglátogatni őket be kell számolnom arról, hogy mikor indul a vonatunk, elindultunk-e már, mikor érünk Pestre, odaértünk-e már, mert ha nem tudják azt mondta fél, hogy biztos baj történt velünk. Nemrég apám le is szidott mert nem írtam le nekik mikor indulunk haza... Én erre megmondtam neki, hogy hagy ne kelljen már állandóan írnom, majd szólok ha eszembe jut, időm van rá, vagy kedvem, de nem értik.
Valahogy ez így nekem sok. Nem gondolnám, hogy ilyen sűrűn kellene beszélnünk, de azt érezteti velem anyám, hogy ez a normális, sőt szerinte még többet kellene.
Ti mennyit beszéltek a szüleitekkel és milyen sűrűn?
Nem értettem félre semmit, el tudtam olvasni és értelmezni is tudtam a leírtakat, nem haladta meg a képességeimet hidd el. A sparos példa élc volt, azaz szándékos kiélezése a helyzetnek, hogy lásd, hogy mennyire abszurd amiket írsz. Sajnos ezek szerint nem érted.
Még egyszer: felnőtt vagy. Nem KELL hívnod senkit, és nem KELL írnod senkinek. Ez nonszensz.
10-es.
Nekem sem addig kellettek hidd el. De ők SOHA nem hívnak, sőt anyám az 1 év alatt egyszer sem látogatott meg, miközben én 1-2 havonta mentem hozzájuk.
Nagyon szeretnék én olyan szülőket akikkel annyira szoros lehet a kapcsolat mint neked a tieiddel, de nálam nincs ez sajnos. Ezért is írtam, hogy amikor elmesélem velem mi történt lerendezi egy "aha"-val. Apám is csak akkor keres amikor NEKI kell valami. Nem mellesleg amikor én hívtam őket, hogy segítsenek nem jöttek.
11-es
Egyáltalán nem rosszindulatból írtam, jó lenne ha nem látnád bele azt ami nincs.
8.
Nem a barázda sűrűsége a meghatározó, hanem a mélysége.
Én meg tudom ezt érteni.
Én anyámon eleve azt várta, hogy költözzek haza 30+ évesen, mert neki a gyerek egyben barát, párkapcsolat, pszichológus is egyben.
Én is azt láttam, hogy valójában nem rám kíváncsi, csak kell egy szerencsétlen aki hallgatja őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!