Mit lehet kezdeni egy kapuzárási pánikkal és üres fészek szindrómával küzdő szülővel?
Teljes mértékben én azonosítottam ezeket, de lehet a változókor is közrejátszik. Folyamatos kötekedés, veszekedés, beszólogatás, személyeskedés, sértegetés. Pl abból veszekedés kerekedik, hogy ki engedte ki a macskát.
Megterhelő ez az egész, mit lehet kezdeni vele? Olyat ne írjatok, hogy pszichológus, mert kizárt dolog, hogy oda elmenjen. Megemlíteném, abból is mekkora veszekedés lenne...
Mit lehet kezdeni olyan gyerekkel, aki elköltözni készül, és a közelgő szabadság miatt tesz mindenre, veszekszik a macska miatt?
Szóval lehet, te is máshogy viselkedsz. A kapuzárási pánikot honnan veszed? Végre kezdhet nyugalomban élni.
"kizárt dolog, hogy oda elmenjen"
Nem is kell, hisz te már diagnosztizáltad is, nem? Akkor ideje nekilátni a terápiának.
Ez a hirtelen indulatosság családi vonás. Papám dettó ugyanilyen volt, egy százezred másodperc alatt a plafonon volt. Apukám is itthon van, de vele is ugyanígy viselkedik. Teljesen reménytelennek látom a téma normális megvitatását vele, mert csak óriási balhé lenne belőle. Másfelől lelkileg engem is nagyon megvisel, hogy lassan gyomorideggel kell itthon létezni, hogy mikor és mibe köt bele. Eddig például az volt a problémája, hogy nehezen tudtam dönteni két előttem álló opció közül. Kikértem a véleményét, de úgy konkrétan nem segített, mert azt mondta, hogy nincs rálátása a témára, nem ért hozzá. Most, hogy meghoztam a döntést és választottam, azóta folyamatosan húzza a száját, ha szóba kerül, leszólja, enerválttá válik, a vátozatosság kedvéért beszólogat meg leszólja. Nekem ezek a dolgok rosszul esnek. Egy szülő hogy viselkedhet így a saját gyerekével?
Bocsi, hogy így egybe mindent leírtam, de annyira egyedül vagyok ezzel a problémával.
Mikor költözöl?
Ha neki felnőttként nincs meg az érzelmi intelligenciája, akkor azzal te nem tudod ellátni. Bekkeld ki a költözésig minél kevesebb kirobbant konfliktussal, és ne várj tőle olyat, amit nem tud neked megadni. Ne akarj vele beszélgetni, mert csak visszaél vele. Alkalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!