Anyám miért nem látja be,hogy ő miatta sem működik a kapcsolatotunk?Mit lehet tenni?
Mert a többség az egyszerűbb utat választja és a legkönnyebb a másikra mutogatni (másikra fogni, hogy nárcisztikus, ami hibás). A nárcisztikusság nem igen/nem, hanem spektrumzavar, milyen mértékben, vannak fokozatok/szintek. A mindennapi életben, emberi kapcsolataidban, ismerkedés... nagyon sokat tud segíteni. Utána már jól be tudod határolni, az adott ember milyen mértékben az és tudod dönteni,hogy mit/hogyan reagáljál stb --> jobb tud lenni az életed.
A szakember követi a protokolt, a legtöbb felírja a gyógyszert, a legtöbbnek az érdeke, hogy visszajáró páciens legyél, hogy nála költsd el a pénzed, ezért érdemes magadat képezni.
"a nárcizmust sokkal inkább tudja egy együttélő diagnosztizálni, mert a szakembernél egyáltalán nem úgy fog viselkedni"
Attól szakember a szakember, hogy megvannak rá a módszerei, hogy ennek ellenére is képes legyen diagnosztizálni.
Nem, nem csak "követi a protokollt", és nem, nem szabad azt hinned, hogy ha képzed magad, az felér egy szakember diplomájával.
Szerintem a szakemberben sem kell mindig mindig megbízni. Orvosokkal kapcsolatban vannak példák az életemből. (szakember is tud mást mondani pl: érdekek miatt, politika miatt...
Visszatérve az eredetihez, én azért írtam, hogy tanulmányozza a nárcisztikusságot: még mindig jobb, ha kicsi fogalmad van valamiről, mintha semmi, utána lehet még több ismereted --> ezek hatására jobb tud lenni az életed (kérdező élete, jobban megérti a helyzetet) és nem azért, hogy a kérdező diagnosztizálni tudjon nárcisztikusságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!