Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem látja be,hogy...

Anyám miért nem látja be,hogy ő miatta sem működik a kapcsolatotunk?Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen bármi probléma van kettőnk között, nézeteltérések,mindig engem hoz ki hibásnak,én próbáltam rendben hozni a kapcsolatot kettőnk között,de rájöttem,hogy halott ügy a dolog.Úgy érzem mindig engem próbál rossznak beállítani, főleg ha kettőnk között bármi probléma van.Azt sem érti,hogy ha csúnyán beszélek vele,akkor az miért van.Még találgatnia sem kell,mert elmondtam a szemében,hogy ez meg az nem tetszik, teljesen normálisan közöltem vele,de egyszerűen mintha nem értené,vagy nem akarná,az egója miatt vagy nem is tudom mi miért.Ő úgy gondolja,engem soha nem bántott meg,pedig ez sem igaz,mert nagyon sokszor megbántott és pontosan ez gerjeszti bennem a feszültséget vele kapcsolatban,hogy még el sem ismeri,hogy ő miben hibás.Probál egy utolsó szemétnek beállítani,de az életben érdekes az emberek kedvelnek engem,legyen az egy kolléga vagy bárki,a testvéremmel,az apámmal és senkivel nem tudok úgy összeveszni mint vele.A kérdésem,hogy mit lehet tenni?Szakítsam meg vele a kapcsolatot?
okt. 11. 20:20
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
55%

Mert a többség az egyszerűbb utat választja és a legkönnyebb a másikra mutogatni (másikra fogni, hogy nárcisztikus, ami hibás). A nárcisztikusság nem igen/nem, hanem spektrumzavar, milyen mértékben, vannak fokozatok/szintek. A mindennapi életben, emberi kapcsolataidban, ismerkedés... nagyon sokat tud segíteni. Utána már jól be tudod határolni, az adott ember milyen mértékben az és tudod dönteni,hogy mit/hogyan reagáljál stb --> jobb tud lenni az életed.

A szakember követi a protokolt, a legtöbb felírja a gyógyszert, a legtöbbnek az érdeke, hogy visszajáró páciens legyél, hogy nála költsd el a pénzed, ezért érdemes magadat képezni.

okt. 31. 17:33
 32/34 anonim ***** válasza:
0%

"a nárcizmust sokkal inkább tudja egy együttélő diagnosztizálni, mert a szakembernél egyáltalán nem úgy fog viselkedni"

Attól szakember a szakember, hogy megvannak rá a módszerei, hogy ennek ellenére is képes legyen diagnosztizálni.

Nem, nem csak "követi a protokollt", és nem, nem szabad azt hinned, hogy ha képzed magad, az felér egy szakember diplomájával.

okt. 31. 17:42
 33/34 anonim ***** válasza:

Szerintem a szakemberben sem kell mindig mindig megbízni. Orvosokkal kapcsolatban vannak példák az életemből. (szakember is tud mást mondani pl: érdekek miatt, politika miatt...

Visszatérve az eredetihez, én azért írtam, hogy tanulmányozza a nárcisztikusságot: még mindig jobb, ha kicsi fogalmad van valamiről, mintha semmi, utána lehet még több ismereted --> ezek hatására jobb tud lenni az életed (kérdező élete, jobban megérti a helyzetet) és nem azért, hogy a kérdező diagnosztizálni tudjon nárcisztikusságot.

okt. 31. 17:52
 34/34 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy a szakember tud diagnosztizálni (jónéhány alkalom után), semmilyen összefüggést nem mutat azzal, hogy laikus is képes nárcizmust diagnosztizálni! Lévén hogy ismeri nárcizmus leírását - nem kell hozzá egyetemi szint - és éveken át naponta szenvedi! A diploma pedig nyilvánvalóan nemcsak a nárcizmusról szól, ha csak arról szólna, akkor bizony a laikus tudása is felérne vele.
okt. 31. 19:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!