Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem látja be,hogy...

Anyám miért nem látja be,hogy ő miatta sem működik a kapcsolatotunk?Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen bármi probléma van kettőnk között, nézeteltérések,mindig engem hoz ki hibásnak,én próbáltam rendben hozni a kapcsolatot kettőnk között,de rájöttem,hogy halott ügy a dolog.Úgy érzem mindig engem próbál rossznak beállítani, főleg ha kettőnk között bármi probléma van.Azt sem érti,hogy ha csúnyán beszélek vele,akkor az miért van.Még találgatnia sem kell,mert elmondtam a szemében,hogy ez meg az nem tetszik, teljesen normálisan közöltem vele,de egyszerűen mintha nem értené,vagy nem akarná,az egója miatt vagy nem is tudom mi miért.Ő úgy gondolja,engem soha nem bántott meg,pedig ez sem igaz,mert nagyon sokszor megbántott és pontosan ez gerjeszti bennem a feszültséget vele kapcsolatban,hogy még el sem ismeri,hogy ő miben hibás.Probál egy utolsó szemétnek beállítani,de az életben érdekes az emberek kedvelnek engem,legyen az egy kolléga vagy bárki,a testvéremmel,az apámmal és senkivel nem tudok úgy összeveszni mint vele.A kérdésem,hogy mit lehet tenni?Szakítsam meg vele a kapcsolatot?
okt. 11. 20:20
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
55%
De azért az is elég szomorú, hogy mennyi ember hülyeségeit elviseled nap mint nap anélkül, hogy megszakítanád velük a kapcsolatot, miközben épp a saját anyádat akarod kizárni az életedből...
okt. 14. 21:14
 22/34 anonim ***** válasza:
74%
Nárcisztikus, ebből fakadóan egy gyerek érzelmi szintjén van, azért viselkedik így. Megoldás low contact.
okt. 16. 07:20
 23/34 anonim ***** válasza:
80%
Tanulmányozd a nárcisztikusságot. Youtube, tiktok, vannak videók, előadások a témában. Dobd ki az életedből anyukádat, amiatt, hogy a jövőben véletlenül se tudjon semmilyen kárt okozni neked (lelkileg sem). Bármit mondasz neki, őt nem fogja érdekelni, csak amit ő jónak lát az fogja fújni és megpróbálja rád erőltetni, emiatt elétetek végéig így fogtok "működni", ha nem dobod ki az életedből. Nem tartja tiszteletben a szabad akaratodat. Te életed, te felelősséged, te projekted.
okt. 27. 17:21
 24/34 anonim ***** válasza:
0%

"Tanulmányozd a nárcisztikusságot. Youtube, tiktok, vannak videók, előadások a témában."

És melyik előadásban hol mondja valami szakértő, hogy egy pár tiktok-videó megnézése után már bárki képes lesz rá, hogy diagnosztizálja is a nárcisztikusságot? :DD

okt. 27. 19:15
 25/34 anonim ***** válasza:
0%

"Dobd ki az életedből anyukádat, amiatt, hogy a jövőben véletlenül se tudjon semmilyen kárt okozni neked (lelkileg sem).

Vagy inkább ő maga forduljon pszichológushoz, aki majd megtanítja arra, hogy hogyan viszonyuljon az anyukájához a kérdező úgy, hogy bármit mond is, ne vegye a szívére túlságosan.

"Bármit mondasz neki, őt nem fogja érdekelni, csak amit ő jónak lát az fogja fújni és megpróbálja rád erőltetni, emiatt elétetek végéig így fogtok "működni", ha nem dobod ki az életedből."

Ez nem igaz. Megtanulhatja a helyén kezelni mindazt, amit az anyukája mond, és akkor pont semmi szükség arra, hogy megszakítsa vele a kapcsolatot, és ezzel egyszersmind kizárja a gyerekei életéből a nagymamát, a házastársa életéből meg az anyóst. (Nagyon sokan nagyon is jól kijönnek az anyósukkal, a nagyszülők fontosságát az unokák életében meg inkább nem is kezdem részletezni!)

"Nem tartja tiszteletben a szabad akaratodat."

Ha a kérdező saját maga tiszteletben tartja a saját szabad akaratát, akkor bárki bármit mondhat, mindig pontosan azt fog csinálni, amit ő maga akar! Csak rajta múlik, hogy mit tesz (egész addig, amíg meg nem kötözik, vagy ilyesmi).

okt. 27. 19:20
 26/34 anonim ***** válasza:
71%
25: evvel egy baj van: az ilyen ember sosem fogja belátni, ha valamit elqr, mert mindenki hülye, csak ő helikopter, a környezete a hülye, ha rohad körülötte minden, ő meg éli a világát... Az ilyenekkel tényleg csak a low contact vagy a no contact működik, semmi más... Itt csúnyán fogalmazva, dughatod fel magadnak az asszertív kommunikációt, ahogy van...
okt. 27. 20:39
 27/34 anonim ***** válasza:
55%

Low and no aren't the same.

If at first you don't succeed, try, try again.

okt. 28. 07:02
 28/34 anonim ***** válasza:

#24 Van itt is egó, legyen benned több alázat.

Egy nyelvet sem tudsz egy-két óra után, hanem egyre jobb leszel.

Neked is egyszerűbb kinevetni engem, mint utánanézni.

A videókban elmondják a dolgokat (pszihológia háttérismeretet), tapasztalatikat, akik ezeket átélték, mit-hogyan szenvedtek el, miért nem tudtak kilépni belőle..., pl: hogyan kell bíróságon elválni egy nárcisztikustól, a gyereket hogyan neveli ellened, mit ilyenkor tenni...

okt. 31. 16:56
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

"egyszerűbb kinevetni engem, mint utánanézni. A videókban elmondják a dolgokat (pszihológia háttérismeretet), tapasztalatikat, akik ezeket átélték, mit-hogyan szenvedtek el, miért nem tudtak kilépni belőle..."

Láttam már ilyen videókat, tudom, hogy vannak olyanok, akik mindenféléket átéltek. És? Ha valaki megnéz egy halom ilyen videót, akkor már képes lesz diagnosztizálni, mint egy szakember? Nem. Erről beszélek.

Sokszor pont azokkal (is) van gond, akik olyan egyszerűen csak rányomják a nárcisztikus (vagy épp más) bélyeget azokra, akiket nehezebben viselnek el - miközben mások meg éppen őket magukat viselik el sokszor még nehezebben.

okt. 31. 17:14
 30/34 anonim ***** válasza:
38%
Speciel a nárcizmust sokkal inkább tudja egy együttélő diagnosztizálni, mert a szakembernél egyáltalán nem úgy fog viselkedni, nem lesz látható tünet, csak elmondás.
okt. 31. 17:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!