Anyám miért nem látja be,hogy ő miatta sem működik a kapcsolatotunk?Mit lehet tenni?
"megszakítottam a kapcsolatot"
Nem, nem szakítottad meg, másképp nem írnál "folyamatos szidalmazásról". Aki megszakította a kapcsolatot valakivel, az nem olvasgatja el a spam mappába írott üzeneteit se, és főleg nem ír vissza neki.
Még te is, még ilyen körülmények között is érzed, hogy a kapcsolat megszakítása nem megoldás.
ma 01:18
Hát tényleg mintha az én anyám lenne,nekem is hasonlókat mondott... kíváncsi lennék egy pszichológus véleményére..
"azért annyi emberség lehet benned, hogy belásd, hogy nem könnyű egy anyával teljesen felszámolni a kapcsolatot"
Épp azt mondom, hogy nem megoldás megszakítani vele a kapcsolatot. Ha nem szakítod meg, máris eggyel kevesebb nehézség van az életedben.
Az én anyám is ilyen. Tízéve azt sem tudom, mi van vele.
Pont teszek rá hogy a világra nyomott... ennyit épp egy állat is megtesz, csak éppen a macska is lekiismeretesebben gondoskodik a kölykéről, mint anyám rólam.
Úgy látom, ez általános probléma sajnos. Együttérzek mindenkivel, aki hasonló cipőben jár.
Az én anyám is beállhatna ebbe a sorba. Állítása szerint ő egy angyal, ő semmit sem rontott el a nevelésünk során, ő mindent jól csinált. Nagyon kevés választ el attól, hogy teljesen megszakítsam vele a kapcsolatot, folyamatos köztünk a konfliktus. Ő természetesen nem érti, hogy miért viselkedem így.
Ha elmondom neki az okokat, akkor lekicsinyli, amit mondok. Az nem úgy volt, rosszul emlékszem, ő nem így emlékszik, na jó, de bezzeg más anyák mennyivel rosszabbak, neki sokkal rosszabb volt, én nem tudom, milyen anyák vannak, hát ő hozzájuk képest egy szent stb.
Engem is borzasztóan frusztrál, hogy semmi felelősséget nem vállal mindazért, ami gyerekkoromban történt, mindazért, amit elbaltázott. De kezdem belátni, hogy soha nem is fog. 67 éves, egy életet élt le ebben a narratívában. Ha felül kellene vizsgálnia mindazt, amit eddig igaznak és a valóságnak vélt, ha szembe kellene néznie a hibáival, akkor összedőlne az eddig gondosan felépített élete. És ehhez nagyon nincs kedve, ereje, önreflexiója.
Szóval marad minden így, ahogy van. Legutóbb azt mondtam neki, ha akar velem normálisabb kapcsolatot, családterápia keretén belül szívesen megyek vele szakemberhez. Mert ezen a kapcsolaton én egyedül már nem akarok dolgozni, csak szakemberrel. Szerintem sosem fogja elszánni magát erre a lépésre. Szóval marad a low contact vagy a no contact.
40/N
tegnap 22:17
Én is ilyen lettem, elsőre azt gondoltam, hogy alapban ilyen vagyok,de nem!Mert az életben senki más nem tud ilyen szinten felhergelni,ahogy ő.A való életben az emberektől pozitív visszajelzéseket kapok,nem mondom hogy mindenki kedvel,mert az nem lehet nyilván,de alapvetően kedvelnek az emberek.A testvéremmel jó kapcsolatom van,az apámmal úgy szintén,de ide sorolhatnám anyóstól elkezdve jópár embert, ritka de anyósom megmondta,ő engem jó embernek tart és barátnak tekint.Szóval idegen emberektől több szeretetet kapok,ami elég szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!