Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem látja be,hogy...

Anyám miért nem látja be,hogy ő miatta sem működik a kapcsolatotunk?Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen bármi probléma van kettőnk között, nézeteltérések,mindig engem hoz ki hibásnak,én próbáltam rendben hozni a kapcsolatot kettőnk között,de rájöttem,hogy halott ügy a dolog.Úgy érzem mindig engem próbál rossznak beállítani, főleg ha kettőnk között bármi probléma van.Azt sem érti,hogy ha csúnyán beszélek vele,akkor az miért van.Még találgatnia sem kell,mert elmondtam a szemében,hogy ez meg az nem tetszik, teljesen normálisan közöltem vele,de egyszerűen mintha nem értené,vagy nem akarná,az egója miatt vagy nem is tudom mi miért.Ő úgy gondolja,engem soha nem bántott meg,pedig ez sem igaz,mert nagyon sokszor megbántott és pontosan ez gerjeszti bennem a feszültséget vele kapcsolatban,hogy még el sem ismeri,hogy ő miben hibás.Probál egy utolsó szemétnek beállítani,de az életben érdekes az emberek kedvelnek engem,legyen az egy kolléga vagy bárki,a testvéremmel,az apámmal és senkivel nem tudok úgy összeveszni mint vele.A kérdésem,hogy mit lehet tenni?Szakítsam meg vele a kapcsolatot?
okt. 11. 20:20
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk detto ez. Semmit nem lehet tenni. Minimálisra csökkentettem a kontaktot vele
okt. 11. 20:26
 2/34 anonim ***** válasza:
29%

Hát ha annyira súlyos a helyzet, és neked nem hiányozna, akkor igen.

Egyébként biztos, hogy kölcsönösen rossz kommunikáció van köztetek, nemcsak ő a hibás, te azzal vádolod őt, hogy mindig téged hibáztat, holott te dettó ugyanazt csinálod. "elmondtam a szemében,hogy ez meg az nem tetszik": nem mondjuk el, hogy mi nem tetszik, elfogadjuk olyannak, amilyen. Nem mi vagyunk az etalon. "az egója miatt vagy nem is tudom mi miért": Na egód az neked van. Azt hiszed, hogy jogod van neki beolvasni, kioktatni. Lehet, hogy ő se tud kommunikálni, kapcsolatot tartani, de te se. És nem is kötelező attól még, hogy szülő-gyerek vagytok. Ha két ember nem bírja elviselni egymást, akkor nem találkoznak. Mindkettőnek felszabadítás lesz.

okt. 11. 20:30
 3/34 A kérdező kommentje:

ma 20:30

Te elég rosszul vagy összerakva...azért mert az anyám, attól még el mondhatom,hogy mi az ami bánt, és mi az ami nem tetszik.Mi ezzel a probléma?Elég rosszul gondolod a dolgokat,azért tanultunk meg beszélni, kommunikálni,hogy többek között a problémákat is megtudjuk beszélnk és kommunikálni a másik ember irányába, teljesen mindegy, hogy az az anyád vagy a kollegád.

okt. 11. 20:43
 4/34 anonim ***** válasza:
33%
A "mi az, ami bánt" meg a mi az, ami nem tetszik benne meglehetősen kettő. Te valószínűleg nem "beszélsz meg kommunikálsz", hanem bicskanyitogató stílusban szórod rá a haragodat. Lehet, hogy ő is, ezért nem kell találkozni.
okt. 11. 20:47
 5/34 anonim ***** válasza:
0%

"Szakítsam meg vele a kapcsolatot?"

Nem tudod megszakítani vele a kapcsolatot: ha tetszik, ha nem, örökre az anyád lesz, ez egy eltörölhetetlen kapcsolat. Ha nem találkozol vele, nem hívod fel, nem is írsz neki - akkor is ott lesz, a lelkiismeretedben.

Nem, nem ez a megoldás, hanem az, hogy nem adod fel vele a kommunikációt, hanem arra törekszel, hogy megértse, hogy mi van, hogy mivel bánt meg, stb. Egyre felnőttebb vagy, egyszer csak sikerül majd. Ha szóban nem megy, írd le neki, ahogy itt is leírtad. Próbálkozz és próbálkozz. Az anyád. Próbálj javítani a helyzeten. Semmit sem oldana meg és senkinek sem lenne jó, ha megszakítanád vele a kapcsolatot.

okt. 11. 20:53
 6/34 anonim ***** válasza:
76%
Az a baj, hogy változni nem hiszem, hogy fog. Én is azt tudom ajánlani, hogy szakítsd meg vele a kapcsolatot, vagy nagyon minimalizáld…
okt. 11. 22:10
 7/34 anonim ***** válasza:
80%

Nárcisztikus személyiségzavar: soha semmi nem a hibája, az ő tévedései is a te hibád, mert azért tévedett veled szemben, vert meg vagy vágta szét a cuccaid, mert te felidegesítetted.

Ő angyal

okt. 11. 23:47
 8/34 anonim ***** válasza:
18%
És a kérdező ugyanaz pepitában, 7-es. Semmi nem az ő hibája, és csak azért beszél megengedhetetlenül az anyjával, mert az anyja megérdemli.
okt. 12. 00:30
 9/34 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen olyan, mintha rólam írtad volna. Az én anyám is teljesen ilyen. Én már lemondtam róla, hogy próbáljam megértetni vele a dolgokat, mert a tipikus példája annak, aki nem akar megérteni és elfogadni semmit. Minden csak úgy jó és úgy igaz, ahogy ő gondolja. Ha maga Jézus jönne el, és mondaná neki, hogy nem jól gondolja, anyám neki sem hinne, kitalálná, hogy Jézus is hazudik neki. :D

Én olyanokat kaptam, hogy kitalálom az érzéseimet, és az emlékeimet, szerinte egy kitalált világban élek, és direkt rosszakat mondok róluk. Szerinte minden rossz dolgot, amit ő valaha tett velem, és amit próbáltam volna megbeszélni vele, azokat mind én tettem vele... igen, még gyerekként is én voltam a rossz, nem ő... Olyanokat is mondott, hogy én miért nem formáltam a személyiségem gyerekként jobbá, illetve miért nem én gondoskodtam arról, hogy pl keressek magamnak olyan (ingyenes!) szakkört, ami érdekelt, mert ez is az én feladatom lett volna, nem az övé (itt általános iskolára gondolok).

A legutóbb pedig már azt mondta, hogy olvasta egy könyvben, hogy mindig a gyerek választja ki a születése előtt, hogy hova szülessen meg, kik legyenek a szülei. Ezért én ne merjem neki mondani, hogy ő a hibás azért, mert megszült, és hogy szarul éltem meg a gyerekkorom. :D

Én évekig tűrtem, de idén elég volt, így megszakítottam a kapcsolatot. Vagyis azt próbálom, de folyton zaklat... 3 napig bírja, hogy ne írjon. És mivel mindenhol tiltva, így emailben irogat (ott csak spam mappába rakja, ha tiltom, de én hülye néha visszaírok neki). De a zaklatása annyiból áll, hogy erőszakkal meg akarja mondani, hogy mit tegyek és mit érezzek, ha meg akármilyen stílusban megirom neki, hogy ez nem így működik, akkor újra kezdi a folyamatos szidalmazást...

Próbálok neki nem visszaírni, mert csak akkor van nyugtom..

okt. 12. 01:18
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

Igen 9 es, vannak emberek, akik ölni képesek azért, hogy jól es hibátlannak jöjjenek ki mindig!

Nem akarja érteni amit mondasz es a legidegesítőbb az szerintem, hogy az az érzése, hogy ha elég sokáig állít valamit ami nem igaz, végül beveszed. Vajon az ilyen hulyenek lát mindenkit? Vagy ő is hiszi a saját hazugságait?

okt. 12. 06:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!