A fiam kb minden héten megy házi buliba. Szerintetek baj?
a szülők másik fele meg azzal küzd, h a 17 éves gyereke a számítógéptől a hűtőig hajlandó elmenni.
ha nem vedel, drogozik, akkor örülj, h van társasága!
Inkább leülnék vele megbeszélni, hogyan kell felelősségteljesen alkoholt inni és bulizni, mi a teendő, ha valaki a társaságból rosszul lesz egy buliban, milyen praktikákkal lehet enyhíteni a másnaposság tüneteit stb. Illetve azt is megmondanám neki, hogy ha valamit esetleg elcsesz vagy valami baj történik, hozzám bátran fordulhat, nem fogom lecseszni vagy elítélni, hanem megyek és segítek neki.
Fölöslegesnek, sőt inkább károsnak érzem a tiltást. Ha akar bulizni, akkor úgyis fog, ha nem most, akkor később, ha nem az én hozzájárulásommal, akkor anélkül, titokban. Sokkal nyugodtabb vagyok, ha tudom, hogy a gyerekem nem titkolózik és nem hazudozik, hanem mer hozzám fordulni szükség esetén és meg meri mondani, hogy mikor hová megy.
Nekem erről az ifjúkorom nagy kedvence, a Dr. Beat együttes egyik dalszövege jut eszembe:
"Éld az életet, az őrült éveket, éld, mert emlék lesz csupán!"
https://www.youtube.com/watch?v=vEJgrkfo46M
27 éves srác vagyok és én az alapján tudok nyilatkozni, amit én is láttam és átéltem. Azzal, hogy jár bulizgatni, azzal nincsen semmi baj. A probléma ott kezdődik, amikor nem tudja ezt az életvitelt elengedni és 25 felett is csak a buliról szól az élete.
Nekem rengeteg olyan egyetemi szaktársam van, akik közel a harminchoz is, munkahely mellett hetente többször mocskosra részegednek és szerintük ez teljesen rendben van, ez nem alkoholizmus.
Volt aki rácsúszott ilyen olyan könnyű drogokra.
Én azt mondom, hogy tudja, hol a határ és ne menjen rá az élete a "bulikázásra".
Nem, ez ELNÖKI ÜGY!
Apu, vedd meg nekem a várost
Automata váltós
Kocsival szelném a dombokat.....
A kamaszkori bulizás nemcsak öncélú bulizás vagy gőzkieresztés, hanem az ember ilyenkor ismerkedik a határaival, önmagával, életre szóló élményeket-emlékeket szerez, és így tovább. Ez is a felnőtté válás része. Plusz igen, ahogy korábban sokan írták, ha kamaszkodban ez kimarad, később fogja megpróbálni bepótolni, de ami akkor kimaradt, azt nem fogja tudni, mert az a hajó már elment, és ez egy örök hiány lesz az életében - ilyenkor szokott az lenni, hogy akinek ez kimaradt, az vég nélkül bulizik, mert próbálja bepótolni a bepótolhatatlant.
Kérdező, te mire emlékszel a kamaszkorodból, jártál-e el bulizni, szereztél-e ott olyan emlékeket, amik ha kimaradtak volna, most sajnálnád? Ismertél-e meg olyan embereket, akik a mai napig az életed részét képezik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!