Vajon hol van az az életkor, amikor a szülő már nem balhézik ha a gyereke dohányzik, hanem elfogadja?
Tegnap összefutottam volt barátnőm 15 éves lányával, és itta az energiaitalt, meg pöfékelt. Semmi közöm hozzá, nem is fogok írni az anyjának ...
Csak meglepődtem, hogy 3 éve még nem engedte a kávét sem neki, max instant cappuchinót, meg elég jó a viszonyuk egymással, így csak tud róla ha dohányzik.
Nekem is van két fiam, 14 évesek, és ugyan utálják a cigifüstöt mert az anyjuk dohányzik, de biztos nem örülnék neki, hogy ha rágyújtanának.
Utálom, hogy anyám kontrollmániás, de őszintén szerintem egy normális családban ennek a korszaknak nincs vége.
A gyermekem a legfontosabb számomra a világon, szülői felelősségem, hogy óvjam, ha elkezdi magát mérgezni, nekem kellene jobb belátásra inteni.
A dohányzás nem olyan, hogy X éve kortól, vagy x szál belefér. Zéró tolerancia kellene, hogy legyen az irányában. Függőséget, rákot okoz, viszi a pénzed, stb. ahol lehet csak megnyomorít.
"Nekem is van két fiam, 14 évesek, és ugyan utálják a cigifüstöt mert az anyjuk dohányzik, de biztos nem örülnék neki, hogy ha rágyújtanának."
Ez nagy önellentmondás. Nem várok el olyasmit a gyermekemtől morálisan, amire én sem vagyok képes. A nevelés a példamutatással kezdődik.
(Pl. nem a gyermeket kell bsztni, hogy KÖSZÖNJÉLSZÉPEN, hanem magunk is így kell, hogy eljárjunk, így lesz ez számára természetes).
Egy normalis szulo amig el aggodik a gyermeke egeszsegeert. Szerintem ezzel nincs gond. Tiltani tilthatja, amig kiskoru.
Meg hat ugye van a regi szep beszolas: "amig az en hazamban elsz..amig az en kenyeremet eszed..", szoval a legjobb ha akkor all elo a cigivel, ha mar kulon el, es a SAJAT penzebol kolt felesleges hulyesegekre.
Nekem nincs még gyerekem, de azokban a családokban ahol a valamelyik vagy mindkét szülő dohányzik nagyobb valószínűséggel fog rászokni a gyerek is.
Ez sokak szemébe tüske lesz, de aki nem bírja ki cigi nélkül, az a gyerekétől se várja, el! Erre igaz ez: "bórt iszik, vizet prédikál".
Én nem dohányzom. Kipróbáltam, pár hónapig max 1 évig szívtam, aztán ennyi, értelmet nem találtam benne. De ez már az én hozzá állásom. Viszont emitt különösen érzékeny az orrom a cigi füstre. Az összes leszokott ismerősöm is állítja, ők is így vannak vele. Tehát volt dohányos elől nem tudja eltitkolni a kamasz.
Anyagi szempontból nézve pedig, én nem vagyok hajlandó szponzorálni ezt a hóbortját! Ha cigizni akar elmehet diákmunkára. kb 2000 ft lehet egy doboz vagy több (?), Ez havi 60000 ft...
“3 éve még nem engedte neki a kávét”
Egy 12 éves gyereknek? Még szép…
A cigi meg minden életkorban rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!