Vajon hol van az az életkor, amikor a szülő már nem balhézik ha a gyereke dohányzik, hanem elfogadja?
Tegnap összefutottam volt barátnőm 15 éves lányával, és itta az energiaitalt, meg pöfékelt. Semmi közöm hozzá, nem is fogok írni az anyjának ...
Csak meglepődtem, hogy 3 éve még nem engedte a kávét sem neki, max instant cappuchinót, meg elég jó a viszonyuk egymással, így csak tud róla ha dohányzik.
Nekem is van két fiam, 14 évesek, és ugyan utálják a cigifüstöt mert az anyjuk dohányzik, de biztos nem örülnék neki, hogy ha rágyújtanának.
Ez szerintem szülő függő. Vannak akik lazábban, vannak akik keményebben kezelik. Ismerek olyan felnőtt 40 éves nőt, akinek az apja mai napig nem tudja, hogy dohányzik. Ugyanitt ismerősi körömben, barátnőim mind bujkalnak mikor cigiznek, hogy senki ne lássa és mondja vissza a szüleiknek. 25 éves, felnőtt, dolgozó nőkről van szó.
Viszont van olyan, hogy 18 évesen az apja adja neki a cigit. Sokminden van.
Normális családban nincs ilyen életkor...
Őszinteségben, őszinteségre nevelem a gyerekeimet. Azt kikötöttem, hogy dohányozni nem engedem őket, a férjem sokáig dohányzott, nagyon nehezen ment neki a leszokás, ő is mondta a gyerekeknek, hogy soha nem fogja engedni nekik, mivel ő saját bőrén tapasztalta, hogy mivel jár.
Szerencsémre eddig nincs gond, 16 éves a lányom, nagyon rendes kamasz :)
- én sem dohányoztam sosem, pedig a társaságomban nagyon sokan.
És abban is biztos vagyok, hogy sunyiban sem fognak, mert nagyon jó kapcsolatunk van a gyerekeimmel, mindent meg lehet velem beszélni.
"16 éves a lányom, nagyon rendes kamasz"
Hát persze...
Szülő függő. Amelyik szeret beleszólni a gyereke életébe (itt a kéretlen beleszólást értem), az a 40-50 éves gyerekének is meg akarja mondani, hogy mit csináljon.
Amelyik nem ilyen, az elmondja a gyerekének, mit árt a cigi a szervezetének, és ennyi.
Anyukám páldául mai napig cseszeget miatta (55 éves, én 32). Oké, tudom, nem egészséges. De ha leteszem, úgyis azért teszem le, mert le akarom tenni. Nem azért, mert "anyukám azt mondta, nem szabad".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!