Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 18 éves vagyok engedélyt kell...

18 éves vagyok engedélyt kell még kérnem a szüleimtől, hogy a barátomnál aludhassak?

Figyelt kérdés
szept. 15. 19:51
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk ez úgy működött, hogy szóltam "Anya, apa, ma x-kor elmegyek, ide, meg ide, x személlyel" majd közöltem a hazaérkezésem várható időpontját (ami, ha változott időközben szintén nem derogált felhívnom őket) és ennyi. De szerintem ez alap, ha nagykorú valaki, ha nem, hogy a többiek ne egyék az ideget, hogy merre vagy és meddig.
szept. 15. 23:55
 22/44 anonim ***** válasza:
16%
Azért, attól még, hogy 18 éves lettél nem lettél sokkal éretebb, csupán jogilag felnőtt magyarországon és az EU-ban meg még pár helyen. Amerikába 21 éves korodig egy bárba nem mehetsz be például. Persze a szerelem jó dolog, az emberi kapcsolatok, de hidd el a szüleid féltenek, és csak segíteni akarnak. Akárhogy is, hülyeségeket fogsz csinálni, mindenki csinál, minél fiatalabb vagy annál többet, a szüleid csak ebben szeretnének tanácsot adni, segíteni , mivel nekik több az élettapasztalatuk. Kérdezd meg őket, ha pedig megtiltják beszéld meg velük mi az oka, és hogyan tudjátok ez orvosolni, mit gondolnak ami miatt nem tetszik nekik. Ha elengednek akkor elfogják mondani a véleményüket és a táncsukat, hogy mire figyeljd oda, nem árt megfogadni, mert egy ártatlannak tűnő szituációban is csinálhatsz nagy hülyeségeket 18 évesen.
szept. 16. 00:10
 23/44 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem még nagyon kicsi vagy.

Én 28 éves vagyok és még nem volt pasim,fiúknál sosem aludtam még természetesen még szűz.

28 év alatt szexelni bűn.

Ahogy házasság előtt is nem szabad szexelni.

szept. 16. 01:02
 24/44 anonim ***** válasza:
31%

"#15 14-es vagyok, miben különb a hétvége a többi naptól?"

Attól, hogy nem kell korán kelni, és elég életszerűtlen, hogy egy fiatal felnőttnek hétvégén is otthon kelljen lennie éjfélre. Használj füldugót, de ez így elég röhejes.

szept. 16. 01:04
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Egy optimálisan tökéletes világban lehet nem kell dolgozni hétvégén...

Én most is dolgozom reggel 6-ig...

szept. 16. 02:08
 26/44 anonim ***** válasza:
18%

#5, #9, #14 megválaszolta a kérdést.

De ahány család annyi szokás.

Nekem szüleim elváltak, apám újra házasodott és onnan vén egy féltesóm (fiu) aki most 19 és szarik apám fejére szó szerint.

Akkor megy oda meg ahova amikor akarja.

Az anyja meg védi.

Az igaz hogy apám nárcisztikus és nekem is jutott sajnos ebből a temperamentumból de ez néha tényleg dúrva amit srác művel.

Reggel megy suliba ahol jár égve hagyja a lámpákat és ha szól neki apám akkor szarik rá.

szept. 16. 04:21
 27/44 anonim ***** válasza:
51%
Ha dugni elég felnőtt vagy, akkor külön lakni is
szept. 16. 04:21
 28/44 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem még fiatal kedves 27
szept. 16. 05:23
 29/44 anonim ***** válasza:
45%
Hát ha már külön élsz és eltartod magad, akkor nem kell. Míg az ő pénzükön, és az ő házukban élsz, addig igen. Bár gondolom akkor azért se szólnál, ha mennél haza és lecserélnék a zárat hiszen felnőtt vagy, mehetsz a sajátodba élni.
szept. 16. 05:26
 30/44 anonim ***** válasza:
89%

Illik szólni, mert hiába vagy felnőtt, nem állsz meg a saját lábadon. Ha baj lenne, csak hozzájuk fordulnál, nem? Szóval ne csapd be az ajtót, hogy márpedig te ottalszol ,mert felnőtt vagy és semmibe se szóljanak bele.

Amíg otthon laksz, ezt meg kell beszélni, hogy ne aggódjanak, hol vagy. Gondolom, ha nem tudnád, anyád hol van, te is aggódnál.

szept. 16. 06:59
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!