18 éves vagyok engedélyt kell még kérnem a szüleimtől, hogy a barátomnál aludhassak?
Nem engedélyt kell kérni, hanem csak szólni kell, hogy tudják hol vagy.
A szüleid is felnőtt emberek, mégis elmondják egymásnak hova mennek és mikor. Nem engedélyt kérnek, csak elmondják.
Még a koliban a szobatársnak is illik szólni, hogy figyu ma nem alszok itt, már csak azért is, hogy esetleg ő is hívhasson magához valakit, ha már "üres" a szoba.
Azért tisztázzuk. Most engedélyt kell kérned, vagy szólnod.
Teljesen normális és alap, hogy az egy háztartásban élők közlik egymással, ha nem otthon alszanak, hogy ne aggódjon feleslegesen a többi.
Nem hotelben laksz.
Ez most nagyon más példa de nekem van egy 16 éves fiam, és egy 19 éves fiam, az egyik nagykorú, másik nem, de, és most jön a de, mindkettőnek itthon kell lenni legalább éjfélig, és nem, nem azért, mert én korlátozni akarom őket, hanem egyszerűen aludni szeretnék a saját lakásomban éjjel. Kulcsnak a hangjára, pakolásra, éjjeli evésre, mosdásra akaratlanul is felébredek. Tudom nagyon más ez, mint a kérdésben szereplő példa, csak rávilágítottam picit arra, hogy attól, hogy nagykorú lett nagyon nem övé az egész világ, és tekintettel kell lennie rám, azért mert idézőjelben felnőtt.
Ez leginkább azoknak a szólt, akik azt írták, hogy bármit megtehet, mert 18, nagy fenét, ha elköltözik, persze akkor igen.
14
Azért remélem, hétvégére ez nem vonatkozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!