Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék anyummal kezdeni?

Mit tudnék anyummal kezdeni?

Figyelt kérdés

Anyámat én nárcisztikusnak gondolom, illetve imádja magát beállítani az áldozatnak. A munkahelyén is biztos azért vannak bajok, mert vele van a baj, de azért ő a szent és sérthetetlen. Másról nem lehet beszélni vele, csak a munkahelyéről és az ő problémáiról. Akár én, akár apám nekiállunk a napunkról mesélni egy 2 perc után témát vált, éppen ahogyan tud.

Most egyetemről akartam neki mesélni (milyen tankönyvek és jegyzetek kellenek, mennyiért, stb) és nem is figyelt rám, hanem elkezdett magában beszélni valamit. Ma azon ki volt akadva hogy a főnöke nem írt vissza, egyből arra asszociált hogy rá mérges a főnöke és azért nem ír vissza (amúgy kb 3 perc alatt válaszolt a főnöke de mindegy). Most is azt magyarázza apámnak hogy a mai munkahelyi problémája mitől lehet és hogy én elhitettem vele azt hogy ő a hibás (én csak annyit mondtam hogy a főnöke hiheti max azt hogy ő a hibás azért ami történt - de nem ő hibázott hanem a munkatársa). Csinálja mindig magát a munkahelyével kapcsolatban, most már a túlóráját se fizetik, hanem szabinak adnák ki (de nem adják mostantól ki, mivel rajta kívül azt a munkát nem tudja más megcsinálni (meg tudná más csinálni de nem keresnek oda embert) ergo nem tudja kivenni a szabit "bűntudat" nélkül). Napi szinten túlórázik 4-5-6 órákat és csodálkozik hogy maga mellé nem keresnek hasonló beosztású embert, mert ugye mindent megcsinál. Utóbbi 1 hónapban a főnöke megpártolt egy anyám alatti embert és azóta dúl a háború, az áldozatkomplexusa anyámnak abszolút megdurvult. És a családban persze neki a legnehezebb. :D Sokszor beszél itthon a családdal úgy mintha az alkalmazottai lennénk, parancsolgat és kioszt minket - nem egyszer, nem kétszer rá kellett szólni hogy nem a munkahelyén van itthon. Mit tudnék neki esetleg mondani hogy ne legyen feszkó itthon?

szept. 6. 16:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
52%

Súlyosan ki van merülve, le van hajszolva és már nincs ereje rátok.

Úgy néz ki a munkahelyén kihasználják keményen és szegény fél otthagyni mert nem tudja miből fogja fizetni a számlákat. Ezek szerint az ő fizetése is fontos az apádé nem elég!

A főnöke betette anyádat egy mókuskerékbe, ahol már a túlórát sem fizetik és folyton aggódik, ha haragszik e rá a főnök!

Fél hogy kirúgják a semmiért. Rossz hangulat lehet ott!

Ez borzasztó lehet szegénynek!

Benned nincs annyi empátia, hogy felfogd az anyád milyen iszonyatos testi és lelki kimerülésben van?

Itt te tűnsz nárcinak a tinipixa hisztiiddel

szept. 6. 21:22
 12/28 A kérdező kommentje:

anyám saját döntése hogy hajnali 3-ra bemegy és dolgozik délután 4-ig jobb esetben. simán 8,5 óra után (amire be van jelentve) eljöhetne, de nem teszi mert ő mindenképp tökéletesen akarja látni a munkahelyét.

igen, a fizetése annyi mint apámé. legalábbis a túlórákkal együtt annyi volt, mostantól ugye annyival kevesebb lesz.

a főnöke amúgy a barátnője volt egészen addig amíg el nem kezdte (helytelenül) anyám alatt lévő embert pártolni mert anyám leszidta őt hogy ne járjon ki 15 percenként dohányozni.

értem hogy ki van merülve. persze ennyi meló mellett oké. de miért nem fogadja meg azt a tanácsot hogy cégen belül helyeztesse át magát? miért én vagyok lehülyézve amikor segíteni akarok neki?

szept. 6. 22:27
 13/28 anonim ***** válasza:
58%

Mert lehet attól fél, hogy kidobják ha bármit változtatna, vagy kérne.

Hiába gondolod, hogy pár odavetett mondattal tudsz segíteni, hidd el anyukád jobban ismeri a helyzetet!

De szerintem ennek ígyis úgyis az lesz a vége! Nagyon el van romolva ott a hangulat, ki tudja a főnöknek kije milye is az a pártfogolt, es szerintem kifele áll a szekere rúdja!

Amikor mar ide jut a helyzet, hogy aggódva kell várni az smst, hogy haragszik e a főnök, az már beteges alárendelt helyzet.

Sajnálom anyukádat!

Majd meglátjuk mikor te kell ételt es fedelet biztosíts a gyerekeid feje fölé, mennyire leszel laza es mersz majd ajánlatokkal jönni a főnöknek!

szept. 6. 22:39
 14/28 Kroms ***** válasza:
74%
#10-nek van igaza, anyád sajnos nem százas. Meg kell neki mondani, hogy vagy normális lesz veletek, vagy otthagyjátok őt. A munkahelyi feszültség nem lehet mentség a családi élet tönkretételére.
szept. 6. 23:17
 15/28 A kérdező kommentje:

#13 a munkahelyén ő az egyetlen aki azt a melót képes megcsinálni. nem rúgnák ki, múltkor is a főnökét tették helyre. csak nem áll ki magáért. vagy nem tudom. mármint szóban kiáll magáért, de a cselekedetein nem látszik.

a főnöke egész idáig a barátnője volt. felmondott egy ember, akit kiközösítettek és utána ráhajtottak anyámra. anyám úgymond félvállról veszi, azt mondja leszxrja.

az a baj túl jól ismerem anyámat hogy tudjam hogy baja van, hogy munkamániás, mint már mondtam itthon is játsza a főnököt.

nem értem engem minek szidni. nevelem a testvéremet, vezetem a háztartást a rezsi fizetésén kívül. anyum és apum munkahelyből adódóan hoznak haza kaját, nagy ritkán kell anyumnak főznie. amúgy meg én szoktam takarítani, felmosni, főzni, gyerekkel foglalkozni (utána takarítani, elpakolni). egyetem mellett persze máshogy alakul majd, de az utóbbi fél évben én csináltam mindent itthon.

szóval nem áll távol tőlem az hogy a "gyerekem" elé valamit leteszek az asztalra.

nagyon bátor már most egy képzeletbeli gyerekkel példálózni :D.

szept. 6. 23:41
 16/28 anonim ***** válasza:
26%
Más otthon a melegben balettezni es mas pénzt keresni, hatalmas felelősséggel a válladon, ahol a tét a lakásban lakás vagy a híd alatt
szept. 6. 23:55
 17/28 anonim ***** válasza:
69%

12.

Mi az a meló, amit hajnal 3-tól kell végezni?

Pék?

Nem lehet valami komoly felelősséggel bíró meló, ainek ilyenek a munkakörülményei, hogy 3-ko vagy 4-kor kezd.

Anyád túlértékeli a szerepét, plusz beütött a klimax és szétesett teljesen.

Ez a kérdés már volt egy pár hete.

szept. 7. 09:30
 18/28 anonim ***** válasza:

Már megint egy divatkövető anyaszomorító. Aki ahelyett, hogy felnőttként, megértéssel kezelné a helyzetet, itt nyavalyog.

Micsoda kegyetlen szokás az, hogy az utóbbi időben annyian kritizálják itt az anyjukat!

Legalább már egy apa-kritizálót olvasnék! De nem. Cs. I. megmondta, hogy mindenért az anya a hibás. Még azért is, ha őt bántják a munkahelyén. Ezt követik a fiatalok. Nagyon csúnya és kegyetlen.

szept. 18. 06:49
 19/28 Kroms ***** válasza:

Nem lehet, hogy azért panaszkodik az anyjára, mert vele van több gondja? Am. pl. nekem is az anyámmal van több gond, mert ő az, aki mindenbe bele akar szólni és a családban mindenkinek irányítani akarja az életét a saját ízlése szerint. Apám többnyire normális, csak időnként idegesítő kicsit.

szept. 23. 01:32
 20/28 anonim ***** válasza:
Akkor a ti jelszavatok: le az anyákkal! Ti tökéletesek vagytok, az anyátokat pedig ki kellene selejtezni. Plusz az apátok is tökéletesen issza a sörét a fotelban és nézi a tv-t.
szept. 23. 06:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!