Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukák, mit szólnátok a...

Anyukák, mit szólnátok a gyereketekhez? (Többi lent)

Figyelt kérdés
Van a gyereketek, tegyük fel Lajos, Lajos már 1 éve próbál sikertelenül elhelyezkedni középfokú informatikai végzettséggel, de nem tud, ezért most ellopott a boltból egy telefont, és eladta, és most lebukott, és jövőhéten be kell vonulni a börtönbe, te mit szólnál Lajoshoz, ha a fiad lenne?

szept. 4. 19:21
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
84%

Egy telefon lehet több százezres is, mindenesetre a szabálysértés értékhatár feletti. Aki azt írta, hogy nem engedné börtönbe vonulni, az hol él? Akit a bíróság elítélt, annak be kell vonulnia a börtönbe. Pont. Nem kellett volna lopni.

Informatikus. Ha kijön, majd csinál saját vállalkozást, nem kell alkalmazottnak elmenni. Ha saját magát foglalkoztatja, nem számít a priusz. Ha türtőzteti magát és nem lopja meg az ügyfeleit, akkor ha már kaphat erkölcsit, alkalmazottként is próbálkozhat.

szept. 4. 22:00
 12/38 anonim ***** válasza:
59%

Te vagy a Lajos? Hat nem orulnek neki. Szerintem aki akar dolgozni, az fog is. Aki pedig lopasra vetemedik, az legyen nagyfiu es viselje a kovetkezmenyeit.

Csomagot azert kuldenek.

szept. 4. 22:07
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
12.: Szerintem ő inkább Lajos anyukája lehet.
szept. 4. 22:09
 14/38 anonim ***** válasza:
76%

"Akit a bíróság elítélt, annak be kell vonulnia a börtönbe."

Nem kell, ha pénzbírság történt, amit elzárással váltanak ki. Azt még az elzárás után is fizethető.

"majd csinál saját vállalkozást" .

Nem, nem csinálhat.

"Ha türtőzteti magát és nem lopja meg az ügyfeleit, akkor ha már kaphat erkölcsit."

Erkölcsit kap, csak évekig nem lesz tiszta, mindegy mit tesz, vagy nem tesz.

szept. 4. 22:15
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
14.: Saját vállakozás esetén úgy tudom, nem kell erkölcsi bizonyítvány. Te honnan veszed, hogy kell? Ha nincs eltiltás alatt egy bizonyos szakmában, akkor csak alkalmazotti státusz esetén lehet gond a priusszal. Hiszen egy munkáltató se szeret kockáztatni.
szept. 4. 22:22
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

14.: Másrészt, ha ellop egy 200 ezres telefont, azért már dutyi jár.

Ha egy 17 ezres butatelefont lop el, az még csak szabálysértés, általában nem ültetik le érte. Azért kaphat pénzbírságot.

szept. 4. 22:25
 17/38 anonim ***** válasza:
92%

Szabadulás után (talán) x évig nem lehet vállalkozása, még ügyvezető se lehet. Nem az erkölcsi miatt, engedélyt nem kapja meg.

De már tudjuk, hogy nem telefont lopott, úgyhogy mindegy is.

Kérdező, nekem az a fura, hogy eddig is ott volt a baj miért nem akkor akartál segíteni, amíg lehetett? Nem azon kell gondolkodni, hogy mit szóljak, hanem hogy mit tegyek. Utána lehet lelkizni, ha megoldodott a probléma.

szept. 4. 22:40
 18/38 anonim ***** válasza:
92%

Azt nem tudom,hogy a lopás ál mi a "divat",de van egy ismerősöm,aki szabálysértést követett el,(ittasan rongált a városban,és a kiérkező rendőröknek is nekiment),ő is pénzbírságot kapott,de átválthatta közmunkára. Nálatok ez nem opció?

De a kérdésre is válaszolva:

Ezt kifizetném neki,de innentől ilyen szempontból felejtsen el. Nem hagynám,hogy lopjon,csaljon,hazudjon,mert majd anyuci,apuci elrendezi a zsebéből. Egyetlen egyszer húznám ki ilyen gödörből. Enni,lakni jöhet bármikor,de ne lopjunk már azért,mert nem talál a végzettségének.megfelelő állást. Addig menjen gyárba,vagy tök mindegy.

szept. 4. 22:57
 19/38 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ez full elméleti kérdés.
szept. 4. 22:59
 20/38 anonim ***** válasza:
88%

17-es, honnan tudod azt, hogy szabadulás után nem lehet vállalkozni? Nem ügyvezetőségről van szó, hanem mondjuk egyéni vállalkozó státuszról. Egy takarító pl. ha nem feketén hirdet az újságban, hanem legálisan, akkor kiváltja az egyéni vállalkozóit és megy az ügyfeleihez.

Igaz, sok éves már ez a kérdés, de itt ellentmondó infók vannak:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..

szept. 4. 23:01
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!