Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire lenne primitív...

Mennyire lenne primitív mozdulat ha eladnék egy dolgot, ami az egész családnak lett szánva, többi lent.?

Figyelt kérdés
Csak hogy az elején leszögezzem a dolgokat, annyira mélyen nem érdekel a dolog, inkább csak közvéleményre vagyok kíváncsi, mert miért ne. Csak hogy röviden írjam le, szüleim nem a leges legjobbak a pénzel, nemegyszer volt már olyan hogy úgy kaptam és vettek dolgokat akár csak nekem, akár csak maguknak drága dolgokat, amiket nem is használtak, használtam, konkrétan soha, évek alatt a mai napig sem, árának viszont sokkalta jobban örültem volna már akkor is. Pár napja realizáltam hogy egy évvel ezelőtt család számára lett véve egy vasaló, ami újonnan 90et ér, legrosszabb esetben is 50 eladva. 1 év alatt egyszer sem volt még használva, és nem is nagyon lesz, ugyanis nem nagyon használunk már vasalót, majdnem hogy soha. Mindehhez hozzátéve nem vagyok az a gyerek aki egy adott szemszögből a legtöbbet kapná pénz részéről, másokhoz hasonlítva ( tudom nem szép hasonlítgatni, de tény) Mennyire lenne primitív ha eladnám, és akár csak visszaadnám nekik. Észre sem vennék, egyszer sem volt még használva, nem is lesz, és konkrétan egy szivességet tennék nekik
aug. 24. 19:15
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Mind ehhez tényező, hogy anyagilag nem vagyok a leggazdagabbak. Sőt mitöbb, inkább középosztály alját-közepét mondanám.
aug. 24. 19:20
 2/14 rántotthúsosszendvics ***** válasza:
100%
Ha nem használjátok, és ők is beleegyeztek akkor eladhatod..
aug. 24. 19:28
 3/14 A kérdező kommentje:
Pont ez lenne a lényeg hogy beleegyezésük nélkül, mert úgyis nemet mondanának rá.
aug. 24. 19:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs jogod ilyet tenni, gyerek vagy - gondolom még kiskorú -, nem te gazdálkodsz a szüleid vagyonával.

Az jó, ha tanulsz a hibáikból és te majd másként csinálod, még az is jó, ha beszélsz velük az aggályaidról, és akár elérsz náluk egy belső felismerést.

De ha az én gyerekem - még ha jó szándék vezérli is - a tudomásom nélkül eladja a cuccaimat, abból biztos, hogy szidásra, büntetésre számíthatna.

aug. 24. 20:08
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem eléggé primitív dolog, a szüleid tudta nélkül eladni valamit, ami ráadásul az ők tulajdonukban áll. Szerintem beszéld meg velük, ha igen-t mondanak eladod, ha nem akkor ez van
aug. 24. 20:23
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell kérdezned a szüleidet, nincs jogod ehhez. Még akkor sem, ha jó szándék vezérel. Értem a miértjét a dolognak, lehet, hogy még igazad is van, de más tulajdonát nem adhatod el.

Talán egy beszélgetés segíthetne. Nem egy veszekedés, (annak semmi értelme) hanem leülsz velük szemben, és nyugodtan elmondod, hogy te miképp vélekedsz erről, és miért lenne jó ötlet eladni. Lehet, hogy nem egyeznek bele, de ha normálisak, egész biztosan meghallgatnak téged.

aug. 24. 20:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, hogyan jössz ki ebből úgy, hogy jobb vagy náluk.
aug. 24. 21:04
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyomorogtok, nem éheztek, semmi közöd hozzá, hogy mire költik a pénzüket, amiért tisztességesen megdolgoznak.
aug. 24. 21:13
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha az én gyerekem adná el a saját pénzemből vásárolt cuccomat nagyon kiakadnék rá még akkor is ha egy ilyen dologról lenne szó amit nem is használnék.

Beszéld meg velük mindenképpen ha eladhatod add el ha azt mondják hogy nem akkor ne add el. Az övéké nem a tiéd neked ahoz semmi közöd nincs. Ha annyira el akarsz adni valamit add el a saját cuccaidat.

aug. 24. 21:47
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"konkrétan egy szivességet tennék nekik"

Ennek a "szívességnek" egyébként lopás a neve, csak hogy tudd. Nem primitív dolog lenne, hanem bűncselekmény.

aug. 24. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!