Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magukra hagynátok biztonságos...

Magukra hagynátok biztonságos lakásban 15+ és 18+ középiskolás,gyerekeket heti 4 napra?

Figyelt kérdés
Munka miatt kellene költöznöm, ingázás nem lehetséges, max. Heti 1 délutánra tudnék visszajönni, természetesen nem lennének ellátás nélkül. Vannak otthoni feladataik, önállóak, rendes jó tanulók, ők nem költözhetnek velem Bécsbe. A pénzem elég most még, de egyetemista korukra kevés lesz. Apjukra nem lehet számítani.

#Lakás egyedül
aug. 23. 15:29
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
8%
Voltak már egyedül 4 napig? Ki kéne előtte próbálni, mielőtt mindent egy lapra teszel fel.
aug. 23. 19:11
 42/59 anonim ***** válasza:
22%

39.

Mikor korhazba voltam akkor 1 hetig egyedul voltak. Akkor 17 es 15 evesek voltak. Mikor hazaertem (vagyis hazaszallitottak) tisztasag rend meleg etel volt otthon. A szamlat befizettek es megoldottak. En utana meg jo par hetig alig tudtam mozogni. De nem okozott gondot nekik a haztartas.

Kb 2 eves kortol be vannak vonva a haztartasba a fiam imad fozni a lanyom sutni. Azota mar kulon elnek tolem de jo alapoal inditottam oket el. Ezt sokszor megkapom h mennyire klassz h nem akkor kell szerencsetlenkedni a haztartassal hanem mar tudtak mindent.

aug. 23. 19:39
 43/59 anonim ***** válasza:
60%

42, igen, és? Egy hétig egyedül egészen más, mint állandóan.

A nagy itt érettségi előtt áll, a kicsi kb középiskolát kezd. Nem normális, hogy nekik kell komplett háztartást vezetni ahelyett, ami a dolguk, a tanulás.

aug. 23. 19:42
 44/59 anonim ***** válasza:
54%
40, meg azt, hogy a két gyerek két hét után megunja a napi bevásárlást meg főzőcskét, és mennyibe fog kerülni, hogy rendelnek.
aug. 23. 19:44
 45/59 A kérdező kommentje:
Nem is értem miket gondoltok a témáról. Napi bevásárlást, napi főzést nem kell csinálniuk, én sem teszem hétvégén megoldom. Fő fogásokat főzni nem kellene nekik csak melegíteni. Más gyerekeknek szájba teszik az ételt? A gyámhatóságra nem is gondoltam, ezek után titkoljuk,
aug. 23. 21:48
 46/59 anonim ***** válasza:
13%
Kérdező, komolyan gondolod, hogy heti egy délután fogsz nekik hét napra főzni, és egy hétig azt melegítik?
aug. 23. 21:55
 47/59 A kérdező kommentje:
Vége. Feladom. Nem főzök és nem is fogok!
aug. 23. 22:06
 48/59 anonim ***** válasza:
31%
Annyira nem kisangyal egyetlen kamasz sem, hogy akkor is szót fogadjon, ha nincs ott a szülő bevasalni. Lesz buli, pizza rendelés a szendvics helyett, csavargás suli után, pasik/csajok felvitele a lakásba. Amivel alapból nincs baj, de ha van, akkor nagy, és azt már nem biztos, hogy a kamaszok meg tudják oldani. És akkor nem biztos, hogy elég, hogy három óra múlva jössz. Erre az esetre legyen valaki, aki hamarabb tud segíteni (nem ilyen hátha alapon, hanem vele és a gyerekekkel egyeztetve, olyan valaki, akit kb bármikor lehet ugrasztani, esetleg két személy, ha az első kiesik). És számolj azzal, hogy lelkileg megzuhanhatnak, nem az első pár hétben, de pár hónap alatt szinte biztosan.
aug. 23. 22:38
 49/59 anonim ***** válasza:
13%

30

Ne kérd ki. Bármi megtörténhet Kamaszok. Az osztálytársaik ráveszik, hogy tartsanak bulit pl. Mert meg fogják tudni, hogy egyedül vannak a hét több, mint felében. 1

Vagy a nagyobbik bepasizik. Tudjuk, a te lányod nem olyan, ő 18 felett sem fiúzik, mert ő egy angyal.

Egy idő után lazulni fognak otthon a dolgok.

aug. 23. 22:56
 50/59 anonim ***** válasza:
0%

Azért gondold el, hogy mire készülsz, ha a gyámhatóságtól titkolni kell!

Ja mert ők nem értik, hogy kód van a kapun stb

Azért azt is gondold meg, hogy ott is meg kell élni es a költsegek sokkal nagyobbak mint magyarországon sok esetben, én bérelek egy lakást ami nem luxus, 700 euróért egy európai városban! Plusz a buszjegy 3,5 euró, oda vissza 7, belvárosban, havi bérlet 64 euró, vonatbérlet egyik várostól a másikig 300 euró, étel a minimális egy személyre (a segélyhivatal számításai szerint) 400 euró, mosóporostól, dezodorostól és ebben nincs benne a ruházkodás!

aug. 23. 22:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!