Temetést ki intézi?
Meghal a szülő akinek két gyereke van. Az egyik visszautasítja majd az örökséget. A másik valószínűleg nem, de nem tartja a kapcsolatot a másik testvérrel és az elhunyt szülővel se tartotta. Tehát nem tudni hol lakik,mik az elérhetőségei.
Ki intézi, fizeti ilyen esetben a temetést?
Ha nem lehet az egyik testvért elérni, akkor lehet, hogy azt sem tudja, hogy meghalt a szülő.
Intézheti a másik, aki nincs eltűnve. Ha nem is akarja az örökséget, a temetés költségei összegében, azért fogadja el, és akkor neki sem kerül semmibe.
Az elég gáz ha van két gyereke és egyik se akarja a temetést fizetni.
Ha van örökség akkor azt amugy csak a temetkezési számla bemutatása után intézi a közjegyző!
Az örökös szokta, vagy a vele együtt élő hozzátartozó.
Ha senki nem akarja, intézi az önkormányzat, de ez nem ilyen egyszerű, mert még utólag is behajthatja.
Egyenes ági rokont a jegyző értesíteni fogja, úgyhogy nincs olyan, hogy nem tud róla az egyik gyerek.
"Az elég gáz ha van két gyereke és egyik se akarja a temetést fizetni."
Hát, ez a halottra nézve gáz, milyen szülő lehetett az, akit egyik gyereke sem szeretett minimálisan sem.
Ha van örökség akkor azt amugy csak a temetkezési számla bemutatása után intézi a közjegyző!
Nem tudom, honnan szedtek ilyen ökörségeket. Nálunk annyit kérdeztek, akarjuk-e figyelembe venni a temetés összegét, ha igen, mondjuk meg, mennyi volt, számla nem kell.
Mikor apám meghalt, a hagyatéki tárgyaláson be keleltt mutatnom a temetésről a számlát.
Ezek tények.
#4 Az hogy valaki nincs jóban a szüleivel, meg az hogy nem hajlandó a gyerek a szülő temetését intézni/fizetni nem igazából függ össze
Köteles vagy a szülöapád/anyád temetéséről gondoskodni, jogi és morális okok miatt is.
Egy háza van csak, ami kb 5m értékű. A fizetése egy barátja számlájára megy, nincs saját számlája. Tehát pénzbeli örökség nem lenne, amiből le lehetne majd vonni.
Az örökös, a testvérem meg tuti nem fogja nekem kifizetni, ha tegyük fel én állnám. Nincs munkahelye, nincs pénze.
Önkormányzati alapon temetést hogyan lehet igényelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!