Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit mondhatnék erre a gyerekem...

Mit mondhatnék erre a gyerekemnek, azon kívül, hogy "én megmondtam"?

Figyelt kérdés

A legidősebb lányom 2 éves volt, mikor az apja elhagyott minket. Később megtudtuk, hogy egy tőlünk 80 km-re lévő településen lakik, de nem tartották a kapcsolatot egészen egészen tavalyig (néhányszor beszéltek pár mondatot és a lányom tudta, hogy ő a biológiai apja, és ennyi). Szóval tavaly megkereste a lányomat és bár én elleneztem és óva intettem tőle, a lányom mégis meg akarta ismerni és beengedte az életébe. A vége pedig az lett,hogy áprilisban kölcsön kért a lányomtól 600ezer forintot 1 hónapra, de még mindig nem fizetett vissza belőle semmit. Azóta vége van a mintaapaságnak is, nem is találkozik a lányommal, és telefonon,interneten is nehéz elérni, ha mégis akkor csak kifogásokat gyárt, hogy miért nem adta még vissza a pénzt és lerázza.

Erről az egészről csak most szereztem tudomást, mert nemrég mondta el a lányom, hogy mennyire átverte az apja, és naponta nekem sírja el a bánatát. Pedig én előre megmondtam neki, hogy milyen, ha elmondja,hogy pénzt kért tőle előre megmondtam volna,hogy erre számíthat. De nyílván nem mondhatom mindig ezt. Mivel vígasztalhatnám?

aug. 18. 16:35
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
97%
Mondd azt neki, hogy "Nagyon sajnálom. Ez volt a tanulópénz, de legalább "csak" 600.000 Ft-ba került, hogy kiderüljön milyen ember az apád. Tudom, hogy ez rengeteg pénz, de ez csak pénz. Rosszabb is lehetne."
aug. 18. 16:45
 2/28 anonim ***** válasza:
63%
", ha elmondja,hogy pénzt kért tőle előre megmondtam volna,hogy erre számíthat." Vagyis nem mondhatod, hogy "én megmondtam", hiszen csak megmondtad VOLNA. Gyerektartást fizetett?
aug. 18. 16:52
 3/28 anonim ***** válasza:
85%

Plusz mondd el neki, hogy ha családban vagy barátnak kölcsönad, bizony sokszor nem fogja viszontlátni a pénzt, és a barátságot is kockáztatja. Ez tanulópénz volt.

Ajánlott olvasmányok:

[link]

[link]

[link]

[link]

aug. 18. 16:56
 4/28 anonim ***** válasza:
20%
Semmit, neki kell egyedül feldolgoznia. Ebben nem tudsz neki segíteni.
aug. 18. 17:27
 5/28 anonim ***** válasza:
85%
Nem okoskodni kell meg fszt verni, hogy minta anya vagy és "megmondtad", hanem esetleg segíteni utánajárni neki a dolgoknak és feljelenteni az apukát. Még szerencsebb a helyzet, ha van erről banki bizonyíték. Nem okoskodni kell, nyilván ő is rájött már, hogy rossz dolgot tett, de ilyenkor az a legrosszabb, amit tehetsz, ha belerúgsz még egyet az emberbe, hogy "te megmondtad". Pont erre van most legkevésbé szüksége.
aug. 18. 17:28
 6/28 anonim ***** válasza:
57%
Valami olyan személlyel kellene elbeszélgetnie (botcsinálta pszichológus), aki tárgyilagosan, az ügyben nem érintettként rá tudná ébreszteni, hogy az ember a lehetőségekhez képest (!!) nem enged saját érzelmeinek, hanem megfontolja a cselekedeteit. Amennyiben neki semmiféle apaképe nincs, akkor érthető, hogy vágyakozik a meg nem kapott apai szeretetre és ez elnyom benne mindenféle veszélyérzetet és elővigyázatosságot.
aug. 18. 17:31
 7/28 A kérdező kommentje:
Van nevelőapja, aki 6 éves korától nevelte. Jó a kapcsolatuk, apjaként szereti a férjemet. Csak kívancsi volt a biológiai apjára is, és nem vette elég komolyan mikor elővigyázatosságra intettem.
aug. 18. 17:40
 8/28 anonim ***** válasza:
94%
Anyaként a legrosszabb dolog lenne ezt mondanod.
aug. 18. 17:43
 9/28 anonim ***** válasza:
43%
Vond ki magad ebből a storyból, ez a lányodról és az apjáról szól, egy ilyen “én megmondtam” okoskodással nem segítesz a helyzeten. Ritka nagy patkány az apja, szerintem pszichológushoz kéne vinned a lányod, mert ez tuti maradandó sebet ejtett rajta.
aug. 18. 17:50
 10/28 anonim ***** válasza:
40%
Én azért megkérdezném tőle, hogy miért nem szólt, hogy az apja pénzt kérne kölcsön.
aug. 18. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!