Anyám miből gondolja, hogy pénzelni szeretném őt meg apámat, ha végzem a tanulmányaimmal?
Anyám úgy áll a helyzethez, hogy amíg meglesz a diploma, addig eltart (kivéve, ha csúszok, azt oldjam meg magamnak), inkább nem megy nyugdíjba addig, akkor se ha megteheti.
Viszont egyre többször mondogatja azt, hogy hát, majd ha végzek akkor ezt meg azt veszek neki, meg majd anyagilag támogatom őket.
Csak nem tudom, hogy miből gondolja, hogy én ezt meg tudom és meg is szeretném tenni. Alapból kezdjük ott, hogy az az elképzelés, hogy akkor majd normálisan elköltözök, nem az lesz, mint most, hogy koli, amúgy meg otthon. Na mármost, ez albérletes móka lesz. És egyébként meg tanári pályára készülök. Nagyon nem reális elképzelés, hogy majd fizetem az albérletet, a megélhetésem, meg még random cuccokat veszek anyámnak, meg még fix összeggel támogatom őket a kezdő tanári fizetésemmel (pláne, hogy mire végzek, már el is múlok 25 :D)
Másrészt meg érzelmileg sose voltak támogatóak, csak anyagilag. A faterom olyan, mint egy idegen, pedig anyámmal egy háztartásban él (meg amikor otthon vagyok, akkor velem is). Olyan a kapcsolatunk, hogy köszönő viszonyban vagyunk, ha egy random idegenre ki lenne cserélve, akkor semmi nem változna. Otthon semmit nem csinál (mondjuk most olyan az eü állapota, hogy ok, de fizikailag egészségesen se csinált soha semmit, szóval csak annyi változott, hogy már nem csak annyi az indok, hogy egy lista suttyó), amikor anyámat műtötték, és nem emelhetett nehezet, akkor halál lazán elnézte, hogy én meg anyám emelgetünk dolgokat, vagy épp csak anyám, ha én épp nem voltam otthon. És a jópár éven keresztül tartó alkoholista korszakát és egyéb remek dolgait nem is részletezném. Konkrétan apámra úgy gondolok, hogy ha mázlija van, akkor kettőjük közül ő patkol el hamarabb, mert én biztos, hogy két fűszálat nem teszek keresztbe az érdekében, a is biztos. Anyámnak meg szíve joga, hogy mit csinál. Normális ember már akkor elkezdett volna dolgozni azon, hogy megszabaduljon ettől a kolonctól, amikor az a gyerek születésekor kijelentette, hogy hát ő befoglalja a gyereknek szánt szobát, mert ő nem kel fel a síró gyerekhez, meg alapból soha nem csinált érdemleges mennyiségű házimunkát, a hivatalos ügyeit lehet meghatalmazással intézni helyette, mert arra is lusta. Konkrétan apám olyan problémás, hogy az alkoholizmus előtt is bőven lett volna ok tőle különmenni. Jó, hát anyámnak egészségére, ha neki így jó, én már nem haragszom apámra, de engem nem tud érdekelni, hogy mi van vele.
Kedves kérdező! Írod, hogy mentálisan se vagy rendben. Nem csodálom, ez a következménye ennek a csodálatos családi közegnek, a csodás szülőknek.
Ha info-matekos vagy, azzal később jól lehet keresni. A matematikai tehetség sok helyen jól hasznosítható, akár mérnöknek is átképeztetheted magad később. Bár nekem lenne jó matektehetségem, már nagyon jómódú lennék. Ezt később jól tudod majd hasznosítani.
A partnerhiány is következik a szüleid rossz hatásából. Szerintem nagyon rád is telepedtek, szívják a véredet. A potenciális partnereket is elriasztja ez. Meg gondolom, még abba is beleszólnának. Férfi vagy nő vagy? Ha pasi, akkor különösen fontos, hogy a sarkadra tudj állni, némi tökösséget magadra szedni, mert a nők nem buknak a határozatlan mama kedvenceire. De nőként is fontos ebből kiszakadni. Erősen mérgező, lehúzó családi közeg. Már most érzed, hogy pszichésen kezdesz kikészülni, ha tovább ebben a közegben maradsz, akkor lehet, hogy munkaképtelen leszel, olyan depressziód lesz. Én menekülnék a helyedben.
30.: Az már nem normális, hogy milliókkal húznák le simán a gyereküket. Számítógép, robogó, meg házfelújítás... Ez már nagyon sok.
Szerintem azt is meg akarják akadályozni, hogy különköltözzön, az lehet az elképzelés, hogy ők majd etetik, cserébe ott szuszog majd az anyja mellett, az egész tanári fizetését meg az anyja hóbortjaira és a házfelújításra költik. Az, hogy neki nem lesz normális élete, kvázi háziállatként fog otthon élni, mint egy kis öleb, nem érdekli eme csodálatos, egoista szülőszerű képződményeket.
#29 "Anyad emg apád házasok."
Nem házasok. Élettársak. A #4-es kommentben is ezt írtam.
"Ők ketten úgy tartják jónak, ha anyad dolgozik, apád meg nem"
Persze, hogy úgy látják jónak. Apámnak tök jó, hogy ki van nyalva a sgge és szrt se kell csinálni. Anyám meg rá van izgulva, hogy mit gondolnak róla mások, és ezért gáznak tartaná, ha külön mennének.
#32 Igazából anyám sem szeretné, ha egyetem után sokáig itthon laknék. Ő ezt konkrétan úgy képzeli el, hogy majd lakok albérletben s majd úgy támogatom. Mondjuk mondtam már neki párszázszor, hogy ez a támogatósdi nem fog beleférni, de mintha a falnak... Hát, max majd meglepődik, hogy tényleg nem.
Bár nem tudom, hogy ez miért releváns a kérdésben. Ha valami humán szakon lennék, pláne nem lenne olyan fsza a fizum, hogy havi tízezrekkel, meg kva drága dolgokkal támogassam a szüleim.
Miért a szüleidnek mi a szakmájuk hogy az élősködésed tudják támogatni?
35.: Nem élősködik a szülein. Az első diplomáig illik a gyereket támogatni.
A szülők viszont valóban élősködésre készülnek. Az apa meg évtizedek óta élősködik a családján.
"Az első diplomáig illik a gyereket támogatni."
Nem. Az illem nem nyúlik túl a 18 éves koron, sőt, ebben az esetben nem is csak addig tartották el, amíg már önállóan nem vállalhatott munkát, hiszen nagykorúvá vált, hanem szakmát is adtak a kezébe, úgyhogy ha már illemről beszélünk, neki illene visszaadnia abból, amit kapott, hiszen amit most tanul, az már csak hobbi. Hogy az anyja kedvéért végzi el a tanárszakot, az már az ő dolga, nem lenne köteles.
Senki nem támogatja az élősködésem, mert nem élősködöm. Nappali tagozaton tanulok, nem váltottam képzést, első diploma. Majd ha élősködöm, megkérdezem, hogy mivel foglalkozik, aki támogatja, de jelenleg ez nem áll fent.
Nem élősködöm. Az anyagi támogatást meg azért fogadom el, mert tanév közben nem jönnék ki a bevételemből. (Mellesleg nem kapok annyit a szüleimtől, hogy abból kijöjjek, max akkor jönnék ki, ha a legolcsóbb koliba laknék, és párizsis toastkenyéren meg zacskós levesen élnék) Nyaranta viszont teljesen magamat tartom el. Kb 2 napokra megyek haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!