Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miből gondolja, hogy...

Anyám miből gondolja, hogy pénzelni szeretném őt meg apámat, ha végzem a tanulmányaimmal?

Figyelt kérdés

Anyám úgy áll a helyzethez, hogy amíg meglesz a diploma, addig eltart (kivéve, ha csúszok, azt oldjam meg magamnak), inkább nem megy nyugdíjba addig, akkor se ha megteheti.

Viszont egyre többször mondogatja azt, hogy hát, majd ha végzek akkor ezt meg azt veszek neki, meg majd anyagilag támogatom őket.

Csak nem tudom, hogy miből gondolja, hogy én ezt meg tudom és meg is szeretném tenni. Alapból kezdjük ott, hogy az az elképzelés, hogy akkor majd normálisan elköltözök, nem az lesz, mint most, hogy koli, amúgy meg otthon. Na mármost, ez albérletes móka lesz. És egyébként meg tanári pályára készülök. Nagyon nem reális elképzelés, hogy majd fizetem az albérletet, a megélhetésem, meg még random cuccokat veszek anyámnak, meg még fix összeggel támogatom őket a kezdő tanári fizetésemmel (pláne, hogy mire végzek, már el is múlok 25 :D)

Másrészt meg érzelmileg sose voltak támogatóak, csak anyagilag. A faterom olyan, mint egy idegen, pedig anyámmal egy háztartásban él (meg amikor otthon vagyok, akkor velem is). Olyan a kapcsolatunk, hogy köszönő viszonyban vagyunk, ha egy random idegenre ki lenne cserélve, akkor semmi nem változna. Otthon semmit nem csinál (mondjuk most olyan az eü állapota, hogy ok, de fizikailag egészségesen se csinált soha semmit, szóval csak annyi változott, hogy már nem csak annyi az indok, hogy egy lista suttyó), amikor anyámat műtötték, és nem emelhetett nehezet, akkor halál lazán elnézte, hogy én meg anyám emelgetünk dolgokat, vagy épp csak anyám, ha én épp nem voltam otthon. És a jópár éven keresztül tartó alkoholista korszakát és egyéb remek dolgait nem is részletezném. Konkrétan apámra úgy gondolok, hogy ha mázlija van, akkor kettőjük közül ő patkol el hamarabb, mert én biztos, hogy két fűszálat nem teszek keresztbe az érdekében, a is biztos. Anyámnak meg szíve joga, hogy mit csinál. Normális ember már akkor elkezdett volna dolgozni azon, hogy megszabaduljon ettől a kolonctól, amikor az a gyerek születésekor kijelentette, hogy hát ő befoglalja a gyereknek szánt szobát, mert ő nem kel fel a síró gyerekhez, meg alapból soha nem csinált érdemleges mennyiségű házimunkát, a hivatalos ügyeit lehet meghatalmazással intézni helyette, mert arra is lusta. Konkrétan apám olyan problémás, hogy az alkoholizmus előtt is bőven lett volna ok tőle különmenni. Jó, hát anyámnak egészségére, ha neki így jó, én már nem haragszom apámra, de engem nem tud érdekelni, hogy mi van vele.

aug. 17. 20:56
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
68%
Tehát az a probléma, hogy ők most téged eltartanak, még úgy is, hogy anyad a nyugdíjját is elodázza és valamiféle viszonzast vár majd érte. Nos, egyszerű a megoldás: már most megszakítod velük a kapcsolatot és ügyesen, önállóan eltartod magad a tanulmányaid alatt is
aug. 18. 07:17
 12/54 anonim ***** válasza:
74%
Ennyi fizuból én szobát tudtam csak bérelni. Másik városban. Tedd te is azt. És gyűjtögess, ha csak 5 ezret, de mindig tegyél félre. Milyen tanár leszel, tudsz magántanítványt fogadni?
aug. 18. 07:38
 13/54 anonim ***** válasza:
24%

"Anyám miből gondolja, hogy pénzelni szeretném őt meg apámat, ha végzem a tanulmányaimmal?"

Te miből gondolod, hogy a szüleid dolga pénzelni téged, felnőtt embert, amíg végzel a tanulmányaiddal? :DDD

aug. 18. 07:44
 14/54 anonim ***** válasza:
55%
Szülő kötelessége a gyereket taníttatni.
aug. 18. 08:21
 15/54 anonim ***** válasza:
30%
A szülő kötelessége a gyerek 18 éves koráig tart. Attól kezdve felnőtt, tehát mindent, amit kap a szülőtől vagy az államtól, azt megköszönhet, ugyanis más felnőtt emberek pénzéből kapja.
aug. 18. 08:24
 16/54 anonim ***** válasza:
47%
Normáliséknál. Máshol kidobják a gyereket 18 évesen.
aug. 18. 08:28
 17/54 anonim ***** válasza:
75%

Úgy látszik itt mindenkit kidobtak 18 évesen😂

Kérdező, próbáld meg anyukádnak elmagyarázni, hogy a tanári fizetés annyira lesz neked is elég, hogy fenntartsd magad. De amúgy nem értem miért lenne baj, ha párszor költenél rá egy picit. Főleg ha megoldható lenne h ne albérletbe menj hanem maradj otthon. Gondolj bele, ő mindent megtett hogy támogasson téged, kitudja hogy miket élt át a pénz miatt, hogy neked legyen.

aug. 18. 08:41
 18/54 anonim ***** válasza:
65%

Viszont egyre többször mondogatja azt, hogy hát, majd ha végzek akkor ezt meg azt veszek neki, meg majd anyagilag támogatom őket. - és te ezt kibírod röhögés nélkül?

Anyáméknak is voltak ilyen tévképzeteik.

aug. 18. 09:31
 19/54 anonim ***** válasza:
59%
Engem nem dobtak ki, de én nem is beszéltem így anyámról. A kerdezonek arra jók a szülei, hogy eltartsák, amíg az neki jó, aztán menjenek a francba.
aug. 18. 09:48
 20/54 A kérdező kommentje:

#9 Van más végzettségem.

#10 Honnan olvastad ki, hogy nem dolgozom? :) Annyiról van szó, hogy anyámnak fontos volt, hogy diplomás legyen a gyereke, mert azzal falun lehet villogni. Én meg úgy voltam vele, hogy igazából a szakmámon kívül van olyan munka, amit még szívesen végeznék, de ahhoz diploma kell, miért is ne kezdjem el az egyetemet, ha támogatva vagyok benne anyagilag.

#11 Minden vágyam kb ellehetetleníteni magam a tanulmányaimban, csak azért mert a szüleim érzelmi tekintetben nem voltak jó szülők.

#12 Nem tervezek sokáig teljes állásban tanítani csak pár évig. Van szakmám. Egyébként tudok magántanítványt fogadni. Most is van pár. Demonstrátorként tanítok is.

#17 Nem arról van szó, hogy baj lenne, ha párszor költenék rá. De ő olyanokkal jön, hogy havi tízezrekkel támogassam, meg még ilyen telót vegyek neki, olyan új számítógépet, amolyan elektromos robogót, fizessek már ház felújítást, stb. Hát biztos, hogy nem.

Attól meg isten őrizz, hogy diploma után otthon éljek. Egy rossz tömegközlekedésű falu, ami tele van bűnözéssel. Ráadásul otthon az van, hogy van két hálószoba, egyikbe a fater, másikban anyám meg én. Biztos, hogy nem akarok így ittmaradni. Most elmegy, mert összesen egy hétnél többet nem vagyok otthon többet, tanév közben ott a kolesz, lazán bekerültem most is az egy fős szobába, nyaranta meg vagy maradok a koliba, és melózok az egyetem városában, vagy szállással keresek munkát.

#19 Én se beszélnék így a szüleimről, ha nem adtak volna rá okot.

aug. 18. 11:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!