Anyám miből gondolja, hogy pénzelni szeretném őt meg apámat, ha végzem a tanulmányaimmal?
Anyám úgy áll a helyzethez, hogy amíg meglesz a diploma, addig eltart (kivéve, ha csúszok, azt oldjam meg magamnak), inkább nem megy nyugdíjba addig, akkor se ha megteheti.
Viszont egyre többször mondogatja azt, hogy hát, majd ha végzek akkor ezt meg azt veszek neki, meg majd anyagilag támogatom őket.
Csak nem tudom, hogy miből gondolja, hogy én ezt meg tudom és meg is szeretném tenni. Alapból kezdjük ott, hogy az az elképzelés, hogy akkor majd normálisan elköltözök, nem az lesz, mint most, hogy koli, amúgy meg otthon. Na mármost, ez albérletes móka lesz. És egyébként meg tanári pályára készülök. Nagyon nem reális elképzelés, hogy majd fizetem az albérletet, a megélhetésem, meg még random cuccokat veszek anyámnak, meg még fix összeggel támogatom őket a kezdő tanári fizetésemmel (pláne, hogy mire végzek, már el is múlok 25 :D)
Másrészt meg érzelmileg sose voltak támogatóak, csak anyagilag. A faterom olyan, mint egy idegen, pedig anyámmal egy háztartásban él (meg amikor otthon vagyok, akkor velem is). Olyan a kapcsolatunk, hogy köszönő viszonyban vagyunk, ha egy random idegenre ki lenne cserélve, akkor semmi nem változna. Otthon semmit nem csinál (mondjuk most olyan az eü állapota, hogy ok, de fizikailag egészségesen se csinált soha semmit, szóval csak annyi változott, hogy már nem csak annyi az indok, hogy egy lista suttyó), amikor anyámat műtötték, és nem emelhetett nehezet, akkor halál lazán elnézte, hogy én meg anyám emelgetünk dolgokat, vagy épp csak anyám, ha én épp nem voltam otthon. És a jópár éven keresztül tartó alkoholista korszakát és egyéb remek dolgait nem is részletezném. Konkrétan apámra úgy gondolok, hogy ha mázlija van, akkor kettőjük közül ő patkol el hamarabb, mert én biztos, hogy két fűszálat nem teszek keresztbe az érdekében, a is biztos. Anyámnak meg szíve joga, hogy mit csinál. Normális ember már akkor elkezdett volna dolgozni azon, hogy megszabaduljon ettől a kolonctól, amikor az a gyerek születésekor kijelentette, hogy hát ő befoglalja a gyereknek szánt szobát, mert ő nem kel fel a síró gyerekhez, meg alapból soha nem csinált érdemleges mennyiségű házimunkát, a hivatalos ügyeit lehet meghatalmazással intézni helyette, mert arra is lusta. Konkrétan apám olyan problémás, hogy az alkoholizmus előtt is bőven lett volna ok tőle különmenni. Jó, hát anyámnak egészségére, ha neki így jó, én már nem haragszom apámra, de engem nem tud érdekelni, hogy mi van vele.
"Én se beszélnék így a szüleimről, ha nem adtak volna rá okot."
Ez esetben ha ennyire xarok, akkor a támogatásuk se kelljen. De ahhoz már nem vagy elég nagyfiú, ugye.
Nem kell az élősködő szülőt diploma után pénzelni. Költözz el és ne törődj azzal, mit akarnak. Anyád durván ki akar használni. Tulajdonképpen az önálló felnőtt életedet is el akarják lehetetleníteni.
Párod van-e? Egy korodbeli embernek általában az is szempont, hogy legyen valakije. Ha nincs, akkor még azt is ellehetleníthetik ezek az önző szülők, hogy legyen. Még külön szobád sincs, azt akarják, hogy egy olyan mamahotelben élj, ahol még félrevonulni se tudsz?
Menekülj ezektől az önző emberektől.
"Nem kell az élősködő szülőt diploma után pénzelni."
A szülő az élősködő???? Nem ő tartja el a kisherceget eppen? Nem ő az, aki inkább nem megy még nyugdíjba, hoyg Marcikanak fizetni tudjon mindent???? A kérdező az élősködő jelen pillanatban, őt penzelik
"Úgy látszik itt mindenkit kidobtak 18 évesen"
Vagy csak 18 évesen már felnőtt emberként tekintett magára, és ehhez képest is viselkedett, nem úgy, mint egyesek.
#21 Miért is kéne viaszautasítani a támogatásukat? Mert valami random idegen szerint ez a "korrekt"? Közben meg lehet, hogy aki így áll hozzá, az normális szülőkkel nőtt fel, és el se tudja képzelni, hogy hogy tud valaki kicsit is neheztelni a szüleire, ha azok támogatják anyagilag. Vagy épp lehet, hogy arról van szó, hogy a kedves külső szemlélőnek is érzelmileg hasonlóan bájos szülei voltak, csak még anyagilag se voltak támogatóak, és zavarja, hogy másnak egy picit könnyebb.
#22 Az infó-matek humán szaknak számít? Ha jól sejtem nem. Meg ahogy írtam, van szakmám, szóval épp valami humán szakon is lehetnék, max nem dolgoznék tanárként.
Bár nem tudom, hogy ez miért releváns a kérdésben. Ha valami humán szakon lennék, pláne nem lenne olyan fsza a fizum, hogy havi tízezrekkel, meg kva drága dolgokkal támogassam a szüleim.
#23 Nincs párom, de egyenlőre nem szeretnék. Mentálisan nem vagyok annyira rendben, hogy jó ötletnek tartsak egy kapcsolatot. (Mondjuk halkan megjegyzem, anyámnak az is elvárás lenne, hogy legyen párom, mert már az ismerősei furcsállaják, hogy nincs, és számara kínos megmagyarázni, hogy nincs. :D)
Azért elég röhejes, hogy egy nappali tagozatos egyetemista ezen az oldalon élősködőnek van titulálva, de arra pl senkinek nincs egy rossz szava sem, hogy a faterom literálisan nem csinál semmit evésen, alváson és tv nézésen kívül, és soha nem is csinált. Jelenleg az egészségügyi állapota miatt nem dolgozik, fair enough, hogy nem csinál semmi nehéz dolgot most, de annyit nem lehet rábízni, hogy egyhelyben ülve krumplit pucoljon az ebédhez, mert nem hajlandó rá, pedig amúgy ezt speciel meg tudná tenni.
És nem, nem azért mondom, mert én nem akarok krumplit pucolni, de én többször vagyok nem otthon, mint ahányszor igen, és a tököm tele van azzal, hogy ha én nem vagyok otthon, akkor anyám csinál mindent munka mellett. Mert apám soha nem csinál semmit, még azt se, amit éppen meg tudna csinálni se.
Erre a megjegyzésre meg "Nem ő az, aki inkább nem megy még nyugdíjba, hoyg Marcikanak fizetni tudjon mindent????"
aközött, hogy én végzek majd, és aközött, hogy anyu nyugdíjba menjen összesen két és fél hónap van kb.
Pedig ebben a helyzetben a szülő akar élősködni. Természetes, hogy a gyereket segítik anyagilag, amíg le nem diplomázik, de később a felnőtt gyerek nem köteles a szülő anyagi hóbortjait állni. Nem kell tízezrekkel pénzelnie, drága műszaki cikkeket vennie neki, stb. Normális szülő nem áll elő ilyenekkel.
Adott egy nő, az anya, aki végigmártírkodta az életét egy alkoholista élősdi pasi mellett, akitől csak azért nem vált el, mert a faluban mit szólnak. Most se mer kiállni magáért, a gyerekére telepedéssel, annak anyagi kizsákmányolásával próbál jobb életet elérni. Gondolom, kiagyalta, hogy a gyereknek majd jó lesz felnőttként vele egy szobában nyomorogva, az alkoholista apát kerülgetve élni, párkapcsolat nélkül, szex nélkül, a jövedelmét elszipkázva. A mérgező szülő mintapéldánya. Nem csodálom, hogy a kérdező a saját apját se siratná meg, ha elpatkolna.
"Attól meg isten őrizz, hogy diploma után otthon éljek. Egy rossz tömegközlekedésű falu, ami tele van bűnözéssel. Ráadásul otthon az van, hogy van két hálószoba, egyikbe a fater, másikban anyám meg én. Biztos, hogy nem akarok így ittmaradni. Most elmegy, mert összesen egy hétnél többet nem vagyok otthon többet, tanév közben ott a kolesz, lazán bekerültem most is az egy fős szobába, nyaranta meg vagy maradok a koliba, és melózok az egyetem városában, vagy szállással keresek munkát."
Nem minket kéne ezekről felvilágosítanod, hanem anyádat.
Kerdezo
Anyad emg apád házasok. Biztosan hallottál már a házassági vagyonkozossegrol. Azt jelenti, hogy ha az egyikuk 3 millát keres, a másik meg semmit, akkor 3 milla a KÖZÖS bevételük és valaskor feleződik minden. Ők ketten úgy tartják jónak, ha anyad dolgozik, apád meg nem. Neked ebbe nincs beleszolasod.n
"Természetes, hogy a gyereket segítik anyagilag, amíg le nem diplomázik"
Esetleg milliomoséknál természetes, de nem mindenki él olyan anyagi színvonalon, hogy megengedhesse magának, hogy eltartson egy amúgy munkaképes másik felnőtt embert - arról nem is beszélve, hogy egészséges felnőtt ember ilyet nem is vár el senkitől, főleg nem a saját szüleitől, hanem igyekszik úgy élni, hogy miután felnevelték, ne legyen a terhükre, hanem lehetőleg segítse könnyebbé tenni az életüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!