Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kérjek bocsánatot...

Hogyan kérjek bocsánatot anyámtól, miután kifakadtam, hogy ne traktáljon a kapcsolati problémáival?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok, de még a szüleimmel élek egy udvarban. Alapvetően jó a kapcsolatom a szüleimmel, csak anyámnak van az a fárasztó szokása, hogy mindig nekem ócsárolja a fatert, ha épp összevesznek valamin (néha még békeidőben is). Mindezt hosszú-hosszú percekig, megállás és anélkül, hogy én bármit is közbeszólnék. Például ha barátnőm felhív, miközben ő épp meséli az aktuális szappanopera sztorit és én kimegyek az udvarra telefonálni, akkor ő is jön utánam és ott ül mellettem, azt várva, hogy folytathassa a beszédét. Tegnap is ez volt, hogy a beszéde közben kimentem az udvarra telefonálni, majd mikor jött utánam, akkor kicsit emelt hangon rászóltam, hogy "miért jössz utánam? nem látod, hogy telefonálok? Apával van bajod, neki mondd ezeket!" Erre azonnal sarkonfordult, és szó nélkül bement a házba. Azonnal megbántam, hogy ráförmedtem anyámra, majd nemsokára bocsánatot is kértem, amit elfogadott, de azóta mégis látom rajta, hogy sértve érzi magát.

aug. 15. 23:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
#9, én is meghallgatom, egyszer-kétszer. De ne használjon siratófalnak; pláne ha azt tapasztalom, hogy semmilyen tanácsot nem fogad el és az "igen, de.." játszmát játssza.
aug. 16. 07:27
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Jaj istenem, kérdező, te nem egy hangya vagy, hanem egy érző ember! De valóban el kell költöznöd, 26 éves korában az ember már nem lakik gyerekként! Fel kell nőnöd!
aug. 16. 07:57
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Két évig hallgattam ugyanezt válás után és kimerítő volt. Nem vagyok lelki szemetes, megoldani sem tudom és az sem segít, hogy "tudom, hogy az apád, de tudod te, mennyit szenvedtem miatta? Amikor a ..." és vég nélkül ócsárolja. Ha igaz, ha nem, nincs szükségem arra, hogy az én napjaim is erről szóljanak.

Anyádnak nincs bizalmas barátja, akivel megbeszéljék ezeket? Nem maradhatsz állandóan vele, hogy asszisztálj a nyavalygáshoz. Mert amíg nem tesz ellene (beszél a férjével és megoldást keresnek), addig csak rinya és a gyereke életét is szomorítja vele.

aug. 16. 09:20
 14/19 anonim ***** válasza:
3%
"Anya, úgy érzem túlreagáltam, nem szabadott volna így letámadnom téged. Bocsáss meg! Te csak megpróbáltad velem megosztani a problémáidat, mert bíztál bennem."
aug. 16. 09:23
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

9es, szerencsére nem mindenki ilyen birka mártír mint te. Én pl simán otthagyom a francba azt, aki nekiáll kétszázadszorra is ugyanannak a lemeznek, és minimális lelkiismeret furdalásom nincs.

Nem vagyok senki lelki szemetese, sem pszichológusa, aki pedig kizárólag panaszkodni tud, az meg főleg nem érdekel.

Kérdező. nem kell bocsánatot kérj, inkább neki kellene elgondolkoznia, miért jó panaszkodni újra meg újra.

aug. 16. 09:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Anyád egy érzelmileg visszamaradott, bunkó, idióta energiavámpír.

Ha ennyire szar apáddal, váljon el tőle. Nem vagy a lelki szemetese, hogy a baromságait hallgasd. Van neked is bajod. Ő tán meghallgat vagy csak saját magával van elfoglalva?

Az meg, hogy sértődötten eltakarodik, mint vmi szaros gyerek, a legalja. Most majd jön ez a passziv agressziv nem szólok hozzád játszma. Addig is nyugtod van. De eszedbe se jusson pitizni neki. Kérjen szépen bocsánatot, te meg lépj ke amilyen gyorsan csak tudsz. Mondjuk Nyíregyházáról Sopronba.

aug. 16. 10:32
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha gorombán mondtad, akkor a hangnemért kérj bocsánatot, de azt tisztázd, hogy amit montál, annak a tartalmához higgadt fejjel is tartod magad. Akivel baja van, azzal beszéljen, ha tényleg fontos számára. Az apró marhaságokon meg ne rugózzon, magának is árt, ha képtelen boldog lenni, mert mindenben a hibát keresi.
aug. 16. 10:43
 18/19 anonim ***** válasza:

9

Akkor te egy lelki szemetesláda vagy. Ha te napi szintem hallgatod más lelki problémáit. És azt hiszed ezzel segítesz? Nem, nem segítesz. Igen van hogy valaki válságban van, van hogy segíteni kell. Ezt megtesszük. De évekig hallgatni a nyűgjét napi szinten nem normális. Oldja meg a gondjait és nem kell panaszkodni.

Ezzel az örökös panaszkodással a másikat is le viszi az életről.

És mi hiába költöztünk el, anyukánk akkor is nyomja a panaszát. Csak épp azzal nem beszéli meg akire tartozik.

aug. 16. 14:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Hogy tudja anyukád távolról nyomni a panaszát, ha te nem hallgatod meg, 18-as?

14-es, te tényleg ennyire megalkuvó vagy? Nem hiszem el!

aug. 16. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!