Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kérjek bocsánatot...

Hogyan kérjek bocsánatot anyámtól, miután kifakadtam, hogy ne traktáljon a kapcsolati problémáival?

Figyelt kérdés
26 éves vagyok, de még a szüleimmel élek egy udvarban. Alapvetően jó a kapcsolatom a szüleimmel, csak anyámnak van az a fárasztó szokása, hogy mindig nekem ócsárolja a fatert, ha épp összevesznek valamin (néha még békeidőben is). Mindezt hosszú-hosszú percekig, megállás és anélkül, hogy én bármit is közbeszólnék. Például ha barátnőm felhív, miközben ő épp meséli az aktuális szappanopera sztorit és én kimegyek az udvarra telefonálni, akkor ő is jön utánam és ott ül mellettem, azt várva, hogy folytathassa a beszédét. Tegnap is ez volt, hogy a beszéde közben kimentem az udvarra telefonálni, majd mikor jött utánam, akkor kicsit emelt hangon rászóltam, hogy "miért jössz utánam? nem látod, hogy telefonálok? Apával van bajod, neki mondd ezeket!" Erre azonnal sarkonfordult, és szó nélkül bement a házba. Azonnal megbántam, hogy ráförmedtem anyámra, majd nemsokára bocsánatot is kértem, amit elfogadott, de azóta mégis látom rajta, hogy sértve érzi magát.

aug. 15. 23:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%

Pedig ez nem is volt durva részedről.

Tudom milyen kimerítő az ilyen főleg ha évekig megy.

Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod emiatt. Végre kezded jelezni neki hogy ez nem a te dolgod, neki kell megoldania és te nem az érzelmi szemetesládája vagy, sem pedig az aki vég nélkül hallgatja a beszédét.

Egészséges határokat kezdesz húzni, tartsd magad hozzájuk.

Tudom nehéz elhagyni a normát hogy te mindig meghallgatod, de előbb utóbb muszáj, főleg ha nem veszi észre magát hogy pl követ mikor telefonálsz

Szóval, hajrá. Ne emészd magad miatta. Régen kijárt már ez, nem a gyerek dolga hogy a szülőt emocionálisan szuportálja ilyen szinten

aug. 16. 00:04
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
El kellene gondolkodnod azon, hogy miért tartod magad ennyire betegesen kevésre, és miért csicskulsz be mindenkinek. hatalmas problémát jelez, hogy azt gondolod, mindenáron meg kell felelned másoknak, mindenben igazat kell nekik adnod, és semmilyen abúzus miatt nem emelheted fel a hangod, köteles vagy mindent eltűrni. Mások a porba taposhatnak, szerinted az rendben van, de te semmit még csak szóvá sem tehetsz? ez nem így van. Minden normális, épeszű ember már rég elküldte volna anyádat a p...ba, hogy hagyjon békén a hülyeségeivel és ne viselkedjen úgy, mint egy megkergült tini, csak te érzed úgy teljesen érthetetlen okból, hogy még neki van igaza, amiért megsértődött. Nem, nincs igaza, és valaki szólhatna neki, hogy fejezze be a debil, gyerekes játszmáit, mert a kutya sem kíváncsi rá. Te pedig menj pszichológushoz.
aug. 16. 04:23
 3/19 anonim ***** válasza:
8%
Azért az elég bunkóság hogy valaki beszél hozzád te meg kimész telefonálni. Gondolj bele, szakít veled életed szerelme/kirúgtak te meg vígaszért szaladsz valakihez aki a sztori közepén kivonul és a barátnőjével röhögcsél. Ugye milyen jól esne?
aug. 16. 05:46
 4/19 anonim ***** válasza:
93%

Nem kellett volna bocsánatot kérned. Minek? Nem is gondoltad komolyan a bocsánatkérést.

Amúgy igazad van, mi is hallgatjuk évezredek óta anyukám panaszát apukámra. Mi rögtön leállítjuk mert nem szeretjük hallgatni, nem ránk tartozik, mondja annak akivel baja van. Vagy váljon el ha olyan rossz.

A tesóm ilyenkor haza is meg. Én csak beszólok hogy nem érdekel, nem ezért jöttem. A házastársainknak is mondaná ha hagynánk.

aug. 16. 06:39
 5/19 anonim ***** válasza:
8%
El is lehet költözni, ha olyan rossz neked az ingyen lakhatás...
aug. 16. 06:42
 6/19 A kérdező kommentje:
3. Közel sem ennyire komoly az aktuális problémájuk, sőt, tudtommal eddig soha nem merült fel a válás. Az utóbbi napokban csak azt ecsetelgette anyám, hogy a fater tönkretette a kétszemélyes nyaralásukat, meg vele nem lehet elmenni seheva, mert a balatonon is csak a sörözni akart egész nap, bla-bla...
aug. 16. 06:43
 7/19 anonim ***** válasza:
91%

3

De hogy bunkóság.

Biztos te nem jártál így, de nagyon rossz ám anyád panaszait hallgatni apádra, főleg ha csipri csupri dolgok.

Amit te írsz az egyszeri eset ha szakítanak vele és panaszkodik.

De itt az anyja állandóan panaszkodik. Oldja meg, rendezze a férjével.

aug. 16. 06:43
 8/19 anonim ***** válasza:
89%

5

Ha elköltözik az anyja akkor is panaszkodni fog.

Mi nem lakunk otthon évtizedek óta a tesómmal és anyukánk mégis panaszkodik. Megtalálja a módját ha nem állítjuk le.

aug. 16. 06:46
 9/19 anonim ***** válasza:
7%

7es, de képzeld, én nem vagyok tahó, és rendszeresen meghallgatom a családom panaszát, és igen, ban akitől kb napi szinten. De nem vagyok akkora kretén hogy csak úgy felálljak és kijöjjek telefonálni. Majd kérdező is megtudja remélem, milyen rossz az mikor ő épp válságban van és az tojik a fejére akitől legjobban várná a támogatást.

Amúgy meg kérdező, fel lehet nőni és elköltözni albérletbe.

aug. 16. 06:58
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Xarni rá, azért lehessen már neked is nyugtod néha. Bocsánatot kértél, legyen elég neki ennyi. A bajait ne rád zúdítsa, a gyerekére, a férje neked az apád, gondolhatná, hogy neked talán nem esik jól, hogy szidod. Ostoba vénasszony...
aug. 16. 07:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!