Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám folyton bánt, mert...

Anyukám folyton bánt, mert szerinte felelősségtelen döntéseket hozok azzal, hogy elég drága ruhákat veszek, hogyan mondjam meg, hogy foglalkozzon végre magával?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista vagyok. Diákmelózom, a nyaramat is végigdolgozom, hogy tudjak félretenni és finanszírozni is az igényeimet.

A ruháimat már 3-4 éve magamnak veszem, és nagyon szeretem az időtálló, szép, örök darabokat, amik tartósak. Csak minőségit veszek, most vettem egy pl 154 ezer forintos kabátot. Viszont ez egy örök darab, fekete szövetkabát, gyapjú. Nagyon jó minőség, szép, és ha nem hízom ki, bízom benne, hogy 10-20 évre csináltam befektetést.

Valójában a sok olcsó ruha vásárlásával nagyobb hasznot húznak le az emberről; mintha néhány évente vesz egy időtálló darabot. Nem az van, hogy sok kacatot veszek, hanem 4-3 havonta elmegy kb 100ezer forintom ruhákra. Ilyenkor is 2-3 darabot veszek.

Szerintetek is felesleges ennyit kiadni? Valóban elcseszem a pénzt? Ha a kabátos példánál maradunk, 2 évente veszek fast fashion kabátot 25ért, akkor 10 év alatt megint 100 ezer fölött vagyok.

2024. aug. 13. 22:01
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
94%

Hát, lassan 10 éves lesz a kínai boltban 10.000 forintért vásárolt téli kabátom, nincs vele semmi baj.

Max az, hogy nem valami divatos, de amúgy sem vagyok az a divatozós fajta. 🤷🏼‍♀️

2024. aug. 13. 23:23
 22/64 anonim ***** válasza:
81%
Nem kell megmondani nekik mi mennyibe kerül 🤷🏻‍♀️ vagy azt mondod levadásztad egy használt ruha oldalon jóval olcsóbban, ha nagyon pedzegetik a témát.
2024. aug. 13. 23:23
 23/64 anonim ***** válasza:
28%
21.: Kínai boltban vett kabát gyakori használattal kb. két-három szezont bír ki anélkül, hogy kopottnak nézne ki. Ha nálad a kínai kabát 10 éve se kopik, akkor biztos van másik is, a kínait meg ritkán hordod.
2024. aug. 13. 23:26
 24/64 anonim ***** válasza:
7%

Én megmondanám anyukámnak, hogy felnőttként arra költöm a pénzt, amire akarom. Nem az ő pénzét költöm.

Ha meg kötözködik, akkor nem mondanám el többé, mit mennyiért vettem.

Szerintem irigy, mint itt a hozzászólók nagy része is.

2024. aug. 13. 23:28
 25/64 anonim ***** válasza:
94%
23: hideg időben minden nap azt hordom ha megyem valahová. November végétől február elejéig. Nincs másik téli kabátom. 🤷🏼‍♀️
2024. aug. 13. 23:38
 26/64 anonim ***** válasza:
84%

"Szerintem irigy"

És mégis mire? 🤣🤣🤣

2024. aug. 14. 00:33
 27/64 anonim ***** válasza:
26%

Én megértem. Egyszer családilag bevásároltak kabátokból mindenkinek, tesóméknak, nekem, maguknak. Wellensteyn. Az én kabátom 200 000 Ft volt. Eleinte húzódoztam hogy nekem nem kell ennyiért. De ez 11 éve volt, és ma sincs rajta kopás sehol, pont olyan mint amikor megvettük.

Inkább praktikus típus vagyok, mint divatkövető. De valóban léteznek örök divatos klasszikusok. Szerintem igenis megéri, ha valaki tud rájuk vigyázni.

Lehet hogy anyukád nem fogja megérteni. Vagy mondd azt hogy megfogadtad a tanácsát és használtan szerzed be/ nem volt drága. Ha nem esik jól valótlant állítani, akkor tartsd magad hozzá és ne zavartasd magad amiatt hogy piszkál. De azért gondolj a jövődre is, tegyél félre, lehet hogy anyukád attól tart hogy sosem lesz motivációd kirepülni a fészekből, az alapján hogy otthon élsz és csak ruhákra költesz. Ebből a szempontból viszont igaza van. Érett gondolkodás hogy hosszabb távra vásárolsz minőséget, de az érettség nem ennyiből áll. Az is hozzá tartozik a felnőttléthez hogy mérlegelsz, és ésszerűen döntesz, gyakran vágyaid kárára.

2024. aug. 14. 04:21
 28/64 anonim ***** válasza:
76%
24es, otthon lakik tehát nem felnőtt, max nagykorú.
2024. aug. 14. 05:50
 29/64 anonim ***** válasza:
89%
Nos, amíg anyad tart el, márpedig nyilván eltart, ha csak diákmelózol, addig ez valóban felelősségtelenség.
2024. aug. 14. 06:32
 30/64 anonim ***** válasza:
87%
Nincs ezzel semmi gond, hogy felnőve a saját értékrended szerint élsz, arra költesz, amire akarsz, csak ott a dolog szépséghibája, hogy nem vagy önálló még. Így igen: ilyen drága cucc olyasmi, amit te nem engedhetsz meg magadnak, és ez böki a csőrét, csak rosszul kommunikál. Azért tudod megvenni, mert semmi másra nem kell költened, magyarul más hátán spóroltad meg az árát, és nem azért tartanak el, hogy neked fussa ilyenekre. Nyilván ő is vehetne magának drágább cuccokat, mint amije van, élhetne magasabb színvonalon, de nem teheti, mert az egyetemista gyerekét még el kell tartania, és jobban örülne, ha azt látná, hogy a diákmunkás pénzedet a jövőd megalapozásába tennéd félre, és rangsorolnál. A kabát is fontos, de abban pl. nem fogsz ellakni. Nyilván ezért böki a csőrét a dolog. Egyébként meg igazad van: a te pénzed, azt csinálsz vele, amit akarsz, de jobb lenne nem beszámolni arról, hogy mennyiért veszed ezeket a dolgaidat. A békesség kedvéért.
2024. aug. 14. 06:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!