Elvárják, hogy ne költsek drága és felesleges kacatokra, mert anyagi gondjaink vannak, de pénzt se fogadnak el tőlem. Ilyenkor mi van?
Több, mint kicsit több hónapja mindkét szülőm táppénzen van, tehát nyilván kevesebb a bevételük, ami elég kellemetlen, lévén a minimálbérnél nem sokkal keresnek jobban. Én egyetemre járok, de dolgoztam a tanév alatt, van érdemleges mennyiségű megtakarításom, most nem dolgozom, úgy voltam vele, hogy akkor vállalok biztosan munkát, ha összejön az, amit nagyon akartam, de nem jött össze, szóval úgy voltam vele, hogy talán elvállalok mást, majd meglátom. Aztán ebből a vizsgaidőszak végére az lett, hogy én ezen a nyáron nem. Ez van, besokalltam. Heti több vizsgám volt meló mellett, volt olyan, ami csak harmadjára lett meg(igaz, ötössel), mert például olyan dumákkal lettem megbuktatva, hogy "nagyon szépen megtanultad az anyagot, összeszedetten elomndtál mindent, látom nem csak a kötelező szakirodalmat olvastad, hanem az ajánlottat is, de ez sajnos elégtelen". Konkrétan az utolsó vizsgám előtt volt brutális pánikrohanom, úgy, hogy évek óta nem volt. A stressz miatt volt, hogy két hétig három órát aludtam minden nap meló meg vizsgák mellett. Ezek után döntöttem úgy, hogy jó, itt meg kell állni, pihennem kell, nem fogok elvállalni valami gázos melót, csak, hogy legyen.
A szüleimnek az elmondásuk alapján semmi gondja nem volt azzal, hogy most nem dolgozom, ennek ellenére mostanában mindig a szemre veti anyám, hogy "lehet, hogy augusztus végén nem lesz mit ennünk, te meg nem dolgozol, ne vegyél már drága szrokat!!!" Holott nem az ő pénzüket költöm, és nem vaktában szórom a pénzt. Vettem egy fejhallgatót, meg kifizettem a macska állatorvosi költségét(amit ők akkor sem lettek volna hajlandóak, ha nem lennének anyagilag megszorulva, mondván "ez csak egy macska"). Ja, meg még a felhánytorgatásos időszak előtt említettem, hogy lehet veszek egy tabletet, sokkal praktikusabb lenne a tanulás szempontjából nem mindig a száz füzetet és kinyomtatott jegyzetet hurcolászni, viszont kényelmesebb lenne, mint a mobilom, vagy a laptopom.
És egyébként nem tudom mit kezdjek anyámmal. Megkérdeztem, hogy akkor adjak be a közösbe, visszautasította sértődötten. Megpróbáltam azt, hogy akkor egy-egy bevásárlást én intézek, én fizetem, ezen meg kiakad, kiszámolja, hogy mennyibe kerülhetett, és dühöngve odaadja a pénzt utólag.
Tehát előállt a helyzet, hogy anyám állítása szerint gondok vannak anyagilag, de ne segítsek, viszont szerinte tilos a saját pénzemet költenem, mert gondok vannak. Közben meg ő tudja, hogy hogy állok, tehát ha úgy számol, hogy köv hónap végén csak szükség lesz arra, hogy beszáljak, akkor az simán megoldható lenne.
Miért kell tudniuk, mire költesz?
Ha nem fogadnak el pénzt, akkor meg elmész bevásárolni hetente, meg ilyenek. Az nem kézbe adott pénz, mégis segítesz vele.
A te dolgod, mit csinálsz
De ha több hónapja betegek, akkor neked még volt munkád, tehát nem kellett volna nyárra másikat vállalni, egyszerűen azt folytatni, úgyhogy ezt a rinya részét igazán kihagyhatod...
Vivodik. Nem akarja, hogy beszallj, mert te vagy a gyerek, teged kene nekik tamogatni, de kozben meg ha a minimalber felett keresnek valamivel, akkor eddig se voltatok nagyon eleresztve, de most sanszos, hogy kur..va szarul alltok es nagy gaz van.
Azt ne kerdezd, hogy miert kell sertodotten eloadni, miert nem lehet errol oszinten beszelni, ezt nem tudom.
Vegyel amit akarsz, de azert maradjon is valami, hatha megis be kene szallni.
#1 Mivel otthon élek és ők is otthon vannak kvázi egész nap, látják, ha elmegyek otthonról/csomagot veszek át. Plusz ha ezt nem látnák, is feltűnne, ha valami új. Elég abszurd lenne rejtegetni, mondjuk egy nyomorult fejhallgatót, amit magamnak fizettem, meg kínosan ügyelni arra, hogy csak este használjam, amikor fixen nem "kapnak rajta".
Azt is írtam, hogy mi történik, ha bevásarolok. Anyám kiszámolja, hogy kb mennyi volt, és dühöngve odaadja a pénzt, mondván semmi szükség nincs a segítségre.
#2 Ja, volt munkám. Az egyetem városában, 140 km-vel arrébb az otthonomtól Nem is azt írtam, hogy nem találtam. Azt írtam, hogy amit nagyon akartam, nem jött össze, majd a mentális állapotomból adódóan úgy döntöttem, hogy ezen a nyáron nem dolgozom, nem keresek mást. Rohadjak már meg, hogy merészelem azt, hogy van megtakarításom, 16 éves korom óta az összes nyarat végig toltam, de a mostanit pont nem.
Mellesleg nem gondolnám, hogy változtatna a helyzeten, ha dolgoznék, max akkor nem az lenne a fejéhez vágva, hogy nem dolgozom, hanem az, hogy nem járulok hozzá a közöshöz(amit meg nem engednek)
Mivel otthon élek és ők is otthon vannak kvázi egész nap
Az egyetem városában, 140 km-vel arrébb az otthonomtól
Aha. Most akkor melyik?
Tök egyértelmű. Amikor egyetemre járt ott dolgozott, annyival messzebb volt.
Most meg otthon van , pihen.
Én így értelmeztem.
8, aha. És bár ismeri őket, természetesen csak most rendel és vásárol, véletlenül se akkor, mikor az egyetemen van.
Néha megdöbbenek, mennyire vakon elhisztek mindent, gondolkodás nélkül. Hihető az is, hogy megbukik, bár agyondicsérik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!