Szerintetek a pedagógusok átlagban jobb szülők egy átlag szülőnél?
Nem hiszem. Én pedagógus vagyok és jó szülő, de ez puszta véletlen 😂
Eleve vannak kifejezetten rossz pedagógusok is, akik szülőként se jobbak. Ugyanazt alkalmazzák a saját gyerekükön, mint másokén.
Átlagról volt szó. Nyilván van ilyen példa is meg olyan is. Ugyanaz az ember valószínűleg jobb szülő lesz, ha tanul pedagógiát és pszichológiát, ahogy a tanárok. Ugyanakkor a tanárok sokszor túlterheltek, és ez a családon csapódik le negatívan. Szerintem a pozitív hatás erősebb, mert sok más munka is komoly stresszel jár, ebből a szempontból a tanárság nem annyira kirívó.
De ez csak az átlag, mind a tanárok, mind a nem-tanárok között van ilyen is, olyan is.
Több lehetősége van arra, hogy jó szülő legyen, de ez nem jelenti azt, hogy jobb szülő is lesz egy pedagógus. Ez alatt azt értem, hogy tanulnak pedagógiát, pszichológiát, gyakorlatot szerezhet más gyerekeivel, de nem biztos, hogy a tanultakat és tapasztaltakat (jól) hasznosítja a gyereknevelésben. Egy pedagógus is lehet emberileg problémás, fáradt, türelmetlen, bármi. Ráadásul ha egész nap gyerekek között van, lehet, hogy mire a gyerekeihez eljut, már csömöre lesz az egésztől. Viszont a magyarázásban és válaszolásban legalább van rutinja, ami egy gyereknél nagy előny.
Az sem mindegy, milyen korosztállyal foglalkozik. A férjem középiskolai tanár, megszokta, hogy ott milyen módszerek működnek, csakhogy egy pár éves gyereknél ezek még nem biztos, hogy nyerők. Viszont válaszol és magyaráz neki, ami a gyermeki érdeklődés szempontjából hasznos.
18.
Ez jó anya nem minősít mást.
Nem attól lesz valaki jó anya hogy szín ötös a gyereke és megköveteli ezt (rossz olvasni is) vagy úgy ölözködik ahogy neked megfelel.
Pont az az anyuka vagy akirő messziről érződik a rosszindulat és kerülni kell.
Ugyan ilyen barátnőm anyja is. Többek között a beteges megfelelési kényszerét neki köszönheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!