Milyen gyereket szerettél volna - és milyen gyereked lett?
Azokról tudom elképzelni, hogy előre eltervezik a gyerek jellemét, jövőjét, akik nagyon ráérnek, mielőtt megfogan a baba. Akkor viszont újra kell értelmezni a terveket, mert a gyerek (aki egy új ember) teljesen más irányba is fordulhat a saját személyisége miatt, és a szülőnek kell feldolgoznia, hogy nem klónt szült és hogy nem programozható a gyerek.
Nekünk szinte azonnal megfogant az első gyerek, így nem volt időm túlgondolni a dolgokat vele kapcsolatban. Így volt jó. Vele megtanultam, hogy szerintem a mai világban ilyen és olyan viselkedéssel lehet boldogulni, de neki mégsem ez az ösztönös reakciója. Megtalálja viszont a módját, hogy sikerrel járjon a céljaival, szóval hagyom érvényesülni.
A második gyereknél már eleve úgy készültem, hogy fogalmam sincs, milyen lesz, de alkalmazkodunk hozzá. Ő lett olyan erős, törtető, amit eredetileg célravezetőnek gondoltam. Nála viszont finomítani kell a viselkedését, szóval amikor kell, akkor segítjük őt is a neki szükséges módon.
Azzal is egyetértek, hogy majd ők eldöntik, mivel foglalkoznak, a képességeik és érdeklődésük szerint. Hiába akarnék orvost nevelni egy visszafogott, finom lelkű lányból, ha alkalmatlan rá. Vagy ügyvédet abból, aki a lendületével előbb bontja le a tárgyaló termet, minthogy szabályos beszédet mondjon.
2 fiút vágytam.
Egy szőke kis göndört, kék szemekkel.
Egy sötét hajú kis göndört, barna szemekkel.
Lett egy szőke kis göndör zöldeskék szemekkel, meg egy sima barna hajú, barna szemekkel.
Tudom olyan kis butusnak hangzik, de érdemes utána járni a pszichológiájának, ha nem a várt nemű, kinézetű, természetű gyerek születik meg.
Mi a férjemmel, mindketten kaptuk az ebből fakadó negatív dolgokat és a környezetemben is látom, hogy ez milyen kegyetlen tud lenni.
11.
"Azokról tudom elképzelni, hogy előre eltervezik a gyerek jellemét, jövőjét, akik nagyon ráérnek, mielőtt megfogan a baba."
Hogy mi van?
Arra célzol, hogy nem tervezett baba, csak bekapja a legyet anyuci és inkább retteg, mintsem ábrándozik?
Vagy nem dolgozik, csak fekszik egész nap és mereng a jövőn?
Vagy hogyan ér rá?
Te nem képzelsz el semmit a jövőre vonatkozóan, mert nem érsz rá?
Nem tervezel, csak sodródsz, lesz ami lesz, annyira elfoglalt vagy? 😂
Én még nagyon fiatal lányként láttam olyan gyereket, aki "megdobbantotta a szívemet" a kinézete, a szemèlyisége olyan volt, hogy azt mondtam magamban, hú de el tudnám képzelni, hogy ilyen kis csimotám legyen.
Bejött. Kétszer is.
Pedig férjhez menni sem akartam, gyereket pedig egyáltalán nem és mai napig nem bírom a gyerekeket.
Szerettem volna, hogy egészségesek legyenek. Neme mindegy volt.
Lett három tündéri gyerekem. Két kislány, egy kisfiú. Imádom őket:)
Elso terhessegnel volt egy olyan erzesem h fiu lesz igy erre is keszuletem. (Nem akartam elore tudni a menet)
Lany lett - egy vagany de erzekeny nagyszaju de igazsagos vegtelen nyugott de emelett porgos csupa elettel teli kisse fius lany lett. Kicsi vekony alkata van
A masodikat ennek fenyeben lanynak vartam - lett egy erzekeny mosolygos nagyon kedves rettento okos medvem aki majd 2m es izmoa eros de a kritikat a negativ dolgokat mem borja
A harmadiknal mindegy volt fiu vagy lany csak voros haja ne legyen azt mondtam akkor orokbe adom! Komolyan gondoltam! Barna lett halistennek. Magas vekony kislany bujos anyas nagyon kisse onbizalom hianyos de csak masokkal szemben neha nagyon wl tud veszni aprosagokban, o keson szuletett latszik h hianyzik neki a testver a masik ketto meg mar nagy hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!