Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen gyereket szerettél...

Milyen gyereket szerettél volna - és milyen gyereked lett?

Figyelt kérdés
És mekkora a különbség az elvárt és a megvalósult helyzet között, illetve miben, milyen vonatkozásban érhető tetten leginkább az eltérés?

#csalódás #elvárás #megvalósulás #el-képzelés #tév-képzelés #félre-képzelés
aug. 11. 23:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem a gyereket nevelni is kéne
aug. 11. 23:26
 2/22 anonim ***** válasza:
64%

Értelmezhetetlen kérdés. Hogyan lehetne elvárni, hogy egy gyerek ilyen és ilyen legyen? Mindenkinek más a személyisége, azonnlegfeljebb finomítani lehet szeretettel, türelemmel.

Ha valamit elvárunk, és az nem olyan, onnantól csak negatív érzések lesznek mindkét félben.

aug. 11. 23:32
 3/22 A kérdező kommentje:
Úgy lehet elvárni, hogy ügyvéd, orvos, tanár, stb. vagy, és van egy olyan elképzelésed, hogy a gyereked is ügyvéd, orvos, tanár, stb. lesz. Vagy te nem lettél az, de az az elképzelésed, hogy a gyereked az lesz...
aug. 11. 23:38
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Keresztanyám egészségges gyereket szeretett volna és egy mentálisan súlyosan fogyatékost lett.
aug. 11. 23:47
 5/22 anonim ***** válasza:
74%

Nem akartam, 2 lett.

Az elsőnél fel sem merült, hogy lány is lehet, teljesen kizártnak tartottam, erre...

A 2. fiú.

Gondolhatod.

aug. 11. 23:57
 6/22 anonim ***** válasza:
95%
Egészségeset. Eddig úgy tűnik, sikerült
aug. 12. 06:04
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Olyat szerettem volna, aki hozzám hasonló értékrenddel bír és olyan lett, aki ennek totális ellentéte.
aug. 12. 06:21
 8/22 anonim válasza:
81%
A férjem és én is diplomával rendelkezünk. A legidősebb gyerekünk nem volt éppen a legjobb tanuló. Így pincérként dolgozik egy kis étteremben, Bécsben. Soha nem vártuk el tőle, hogy kövesse a példánkat, mindig azt vártuk, követeltük meg tőle, hogy a képességei szerinti maximumot hozza ki magából. A többi hét gyerekünktől se várunk csodákat, csak annyit, hogy tanulás és munka területén amennyire képesek, annyit tegyenek is meg.
aug. 12. 06:27
 9/22 anonim ***** válasza:
89%

Ugyanaz, mint a 7-es válaszoló, annyi különbséggel, hogy két fiam lett. A nagyobb, ha nem hasonlítana rám, azt hinném, elcserélték a kórházban. Egyszerűen szöges ellentéte mindennek, ahogy élünk. Beszélgetni is alig tudok vele, mert felidegesít a világnézete.

A kicsi viszont minden képzeletemet felül múlja. Iszonyat büszke vagyok rá minden téren és imádom a társaságát.

Ezt én így sosem mondanám nekik és nem is éreztetem. Igyekszem azt mutatni a nagy felé is, hogy büszke vagyok rá, de nagyon nehéz.

aug. 12. 06:29
 10/22 anonim ***** válasza:
87%

Egy egészségeset szerettem volna, neme mindegy volt. Egy lányom lett. Egészséges. Gyönyörű. Gimnazista. Eleven, meg mindig olyan gyerekes számomra. Tele van huncutsaggal. Imádom.

Viszont komolyan veszi a jövőjét, bár pontosan még nem tudja, mi szeretne lenni, de bármi is legyen, csak boldog legyen.

aug. 12. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!