Az anyám miatt nem lesz sosem saját ingatlanom?
Van az a vicc, hogy tedd le a cigit, és akkor az árából vehetsz egy Ferrarit.
Te dohányzol?
Nem.
És akkor hol a Ferrarid?
Na így. Sok szülő nem issza el a fizetését, mégse tud lakást venni a gyerekének.
,,Ha azt a pénzt félretette volna nekem akkor lehet hogy lenne ingatlanom?""
Nagyon rosszul tette maga és miattad is, hogy elitta a pénzt, viszont ha nem is issza el, nem jelenti azt, hogy pont neked fogja félretenni, és pont lakásra szánva.
Javaslom, ne olvasgass sokat. Vendéglátásban dolgozok, rengeteg emberrel dolgozok és rengeteg vendéggel találkozok, de amikor egészségyügyben voltam idősekkel és rokonaikkal, ott is azt tapasztaltam, hogy a legtöbbüknek nincs saját lakása, illetve leginkább úgy, hogy fizeti a hitelt. Nagyon keveseknek egyáltalán saját lakása, ami majd a szülő halála után lesz a gyereké, nincs lehetőség még egy ingatlanra
Vagy nyersz a lottón, vagy okosan csinálod a dolgokat, vagy veszel fel hitelt és évtizedekig szopod a kifizetését.
Hát szerintem az ami neki van azért ő dolgozott meg, vagy örökölte. Te is dolgozz és old meg az életedet, vagy várd az örökséged.
Én fiatalon örököltem, ha nem ez lett volna munka és hitel máshogy nem megy. Viszont nem a szüleimtől várnám hogy alám toljanak egy lakást. Az egy dolog segít az ember a gyerekének, de küzdj{n már ő is egy kicsit hogy legyen valamilye.
Ez kiváltság, hogyha valaki fel tud építeni egy színvonalas életet, házat épít, felneveli a gyereket, majd mire a gyerek kirepülne, már ott a lakás/ház neki is.
Egy életen belül több ingatlant hitel nélkül, nehézségek nélkül összehozni szinte esélytelen még kemény meló mellett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!