Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám gyerekként kezel? Mit...

Anyám gyerekként kezel? Mit gondolsz róla? Jobb lenne elköltözni?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok és még otthon élek. 17 éves koromig nagyon szabályozva voltam,amit a szabadságomat illeti. Amíg jó jegyeket hoztam, mehettem a pasimmal találkozni (régen és most is féltett és kiakadt, hogyha bejelentettem, ha van valakim)és a barátaimmal. Ha becsúszott egy rossz jegy, egy hét szobafogság. Sokszor otthon voltam, kezdtem megszokni. Amikor betöltöttem a 17-t, már több napra is elmehettem otthonról(2, max 3), de ott is jegyfüggő volt ez az egész. És mikor már 18 lettem, konkrétan szabad lettem. Csak elmondtam, hogy hova megyek, és, hogy majd jövök. Kánaán. Aludni járok haza leginkább. Legtöbbször barátommal vagyok, utazunk és kikapcsolódunk. ( A barátaim nem igazi barátok, így velük nem voltam sehol. Nem is hívtak.) Vettünk egy közös autót, amit együtt újítgatunk, rakjuk bele a pénzt. Jelenleg itthon vagyok és anyám előhozta, hogy én hogy mertem az ő megkérdezése nélkül bármibe is belefektetni, honnan volt rá pénzem és apám mit fog ehhez szólni. (A pénz az ösztöndíjam) Eddig sem tetszett neki, hogy már szabad utat kaptam, próbál megbékélni a helyzettel, de kevesebb sikerrel. Sokszor ágon is kiakad,hogy én mennyi időt elvagyok, nem vagyok itthon. Próbálok önállósodni, mikor bezzeg orvos kell menni, papírokat kell intézni,"ne felejtsd el, hogy felnőtt vagy. Te intézed ezeket. Te fizeted."

aug. 7. 20:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

#7 Egyetemen rohadt nehéz ösztöndíjat kapni? Ne röhögtess már. Minden lúzer megkapja, aki tud magolni.

A kocsi a srácé, ha ő lepattan, a kérdező egy feneketlen kútba dobálta a pénzét.

Csávókám meg majd vagánykodik a felújított verdájával a többi csaj előtt, az lesz ám szép.

Anyád helyében én is felvonnám a szemöldököm, hogy a háztartásba egy fillért nem adsz, mikor el vagy tartva,(és nem azért mert baromira kéne az a pénz, de inkább tedd el, vagy költsd MAGADRA) de az aktuális kaninkocsiját azért újítgatjátok belőle.

aug. 8. 15:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyádnak igaza van, ő látja, hogy egy naiv kislány vagy.

Ha majd a pasikád elhagy pár hét/hónap múlva, te meg ott állsz nulla forinttal, na majd akkor jössz rá te is.

Milyen faxa lesz látnod, hogy az exed a pénzedből is felújított verdával fuvarozza a kövi csajt.

aug. 8. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
51%
11 attól függ milyen egyetemen vagy. Pl nekem Szegeden Gyógyszerésztudományi Karon úgy van 40.000 Ft havonta, hogy 4,9-es átlagom van. Itt az 5 évfolyamból a legjobb 120 kap ösztöndíjat. Proginfós barátom 4,2-es átlaggal kapott az elmúlt 2 félévben havi 14 ezret. Amennyi munkát beletettünk, hogy kapjunk valamit, ahhoz képest ez alig valami. Nyilván egy bölcsész szakon egyszerűbb, de akkor se kell leáltalánosítani azzal, hogy "minden lúzer megkapja".
aug. 8. 17:20
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha dolgozol és eltudtok menni külön lakni akkor oké. Attól hogy az ösztöndíj pénzt beleteszed pasid kocsijába meg utazgattok még a szülő szemébe nem leszel felnőtt. Pláne hogy hiába pasid a kocsijába teszed a pénzed.
aug. 8. 20:19
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

7-es, az autó a pasié (vszeg a kérdező eleve nincs tisztában a tulajdoni lap fogalmával), és az övé is marad, miután szakítottak.

A kérdező teszi bele a pénzt olyanba, ami soha nem is volt az övé és nem is lesz.

Én sem örülnék neki anyuka helyében. Elbszni a pénzt olyanra, ami nem a sajátja.

aug. 9. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!