Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nevelőapa és tinédzserlány...

Nevelőapa és tinédzserlány kapcsolata ? Ti is álltok a kettőjük közti, kinek van igaza kérdésnél ?

Figyelt kérdés
Ilyen fajta kapcsolat biztos csak nálunk van..tuti nincs még egy ilyen férfi...6 éves kora óta ismeri a lányomat ( elváltam az apukától ) neki is van gyereke de nincs kapcsolata vele. Eleinte jónk éreztem ezt a nevelőapa- gyerek kapcsolatot, igazából játszott vele, figyelt rá,érdekelte ami vele történik, de igazából az enyémek voltak a lányommal kapcsolatban a nagyobb döntések, habár ezeket is meghallgatta és képben volt. Eddig ez így rendjén is van. Aztán ahogy eljött a tinédzserkor akkor vettem észre dolgokat amit így nehéz megfogalmazni, inkább leírok egy esetet. Nyár és medencébe játszás a gyerek bent a férjem kívülről egy vízipisztollyal locsolgatja a bent játszó unokáimat is ...normális...erre a gyerekem kiszól,hogy ne a szemembe ..de olyan durva tinédzseresen....erre persze a férjem, bocsánat és leteszi a pisztolyt és elmegy duzzogni...hogy ő nem a szemét locsolta...És itt jön az amitől kikészülök...ez tart 4-5 napig és ilyenkor nem szól a gyerekhez...mert ő megvan bántva...ha előveszem hogy nincs igazad és stb. akkor rám is duzzog....és mint egy gyerek azt csinálja. Másik eset szól neki,a gyerek mondjuk úgy nem hallja...erre megint megsértődik....és ugyanez a forgatókönyv.És lassan minden héten ez van...én ezt lassan nem is bírom.Én nem akarok ilyen életet, én nyugodt életet akarok magamnak, pont elég volt az első házasság,hogy majdnem ilyen volt...amúgy jó lenne a kapcsolatunk és látom hogy amúgy jót akar meg ilyesmi...csak valamiért ezt nem tudja kezelni. Ha én beszélek erről hosszabban vele, nem vagyunk előrébb, makacs ebbe a témába és ha nagyon nagyon erősen nyomom akkor elmegy ( mert azt hiszi azzal megold mindent ) itt az a baj,hogy én lelkileg ezeket már nehezen viselem...ő neki a gyerekkora nem volt jó ( apukája verte ) anyukájával nem jó kapcsolata van...tehát példa az nincs.
júl. 31. 18:30
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
64%
Mérlegre teszed a jót és a rosszat. Elképzeled, hogy jobb lenne-e nélküle. Ha amúgy tök jó lenne, és sokat nyújtana nekem, akkor én elengedném ezt a durcásságot, és a gyereknek is azt mondanám, hogy legyintsen rá, vegye tárgyszerűen tudomásul, hogy ilyen és kész. Nem tudjuk a másikat megszerelni, és rajtunk is van bőven szerelnivaló. Szerintem ha nem csináltok ügyet a durcásságából, és nem akarjátok mindenáron jobb belátásra bírni, elfogadjátok, akkor már nem lesz igénye a műsorra, és sokkal hamarabb, mondjuk 1 nap alatt befejezi. Sokszor pont akkor múlik el egy rossz szokás, ha elfogadják, ha nem akarják mindenáron megváltoztatni. Veszít az erejéből.
júl. 31. 21:50
 32/43 anonim ***** válasza:
22%
29. Továbbra sem gondolom, hogy felelősségre kéne vonni amiatt, hogy a nem saját lányával hogyan viselkedik. Olyan férfiak is vannak, akik szóba sem állnak olyan nőkkel, akiknek gyermekük van. Elismerésre méltó, hogy ez a férfi ezt egyáltalán elviseli, elfogadja. Nem értem, mi ez a plusz elvárás még ezen felül a válaszolók részéről. (Ezt nem a kérdező miatt írtam.)
júl. 31. 21:51
 33/43 anonim ***** válasza:
72%
30. Nekem is elég szar volt, apám 10 éves koromban felakasztotta magát, én vettem észre, mikor egyedül voltam vele otthon és nem jött át a másik szobába, amikor hívtam. Mégis ember lett belőlem, nem arra fogom 50 évesen is, hogy szar volt a gyerekkorom. Felül lehet ezeken kerekedni pszichológus segítségével és legfőképpen AKARATTAL. Azért mert neked rossz volt, nem a partnerének és a körülötte lévőknek kéne meginni a levét. 50 évesen már nyugodtan elkezdhetné feldolgozni a gyerekkori traumákat.
júl. 31. 21:55
 34/43 anonim ***** válasza:
66%
Ez egy hülye. Érdekes, ismerosi körökben is vannak nevelőapák tinédzser gyerekekkel és mindenki éli világát, normálisan, jó hangulatban. Aki ilyen szerencsétlen, az meg is érdemli, hogy a gyerek utálkozzon.
júl. 31. 22:08
 35/43 anonim ***** válasza:
37%
#32 a saját gyereke se kap sokkal jobbat a pasitól, nem tartja vele a kapcsolatot. Igazi férfi.
aug. 1. 07:18
 36/43 anonim ***** válasza:
70%
Üzenem a kedves lepontozóknak meg mindenki másnak, aki a majdnem 50 éves hisztiző csávót védi a rossz gyerekkorát miatt. Szerintetek a kérdező gyerekeinek nem volt rossz gyerekkoruk? Nyilván nem a semmiért váltak el a szüleik, ha az anyuka ebbe a szarba még kapaszkodna, akkor a másik milyen lehetett... Náluk még érthető lenne, főleg a 14 évesnél, hogy azért lenne sértődékeny, mert a rossz gyerekkora (ami neki nem volt olyan régen, mint a majd 30 éves csávónak) kihatott rá. Érdekes itt mindenki a hisztis csávót védi be. Az anyuka meg a gyerek (gondolom a 30 éveseket már hidegen hagyja) meg szenvedjen mi? Azért, hogy a nevelőapuka, akinek semmi keresnivalója a családban, tudjon hisztizni.
aug. 1. 08:55
 37/43 anonim ***** válasza:
55%
Mint a majd 50 éves csávónak*
aug. 1. 08:56
 38/43 anonim ***** válasza:
61%
Meg az is elég érdekes, hogy az előző gyerekével nem tartja a kapcsolatot. Ez volt a kedvencem nekem is apámmal való kapcsolatomban. Ő is a rossz gyerekkorára fogta azt, hogy miért jár félre állandóan otthonról, amíg anyám a szívét-lelkét kitette, hogy jó legyen az életünk. Apám le is lépett egy másik nőhöz, annak a gyerekeit, unokáit bezzeg tudja nevelgetni, arra nem hatott ki a saját rossz gyerekkora, csak a vérszerinti gyerekével való kapcsolatára.
aug. 1. 09:09
 39/43 anonim ***** válasza:
53%

Magyarul összejöttél egy minden szron hisztiző, passzív-agresszív kreténnel, aki vagy nyávog valamin vagy csenddel büntet.

Szerencsétlen kamaszod - az én mostohaanyám ugyanilyen toxic szar ember volt, mint a te pasikád, meg is lett az eredménye, többek közt, hogy tizenöt éve haza nem mentem.

aug. 1. 09:30
 40/43 anonim ***** válasza:
0%
32 szóval még el kéne ismernünk, hogy más majdnem nagykorú gyerekét kéretlenül próbálja nevelgetni, a sajátjára meg rá se bagózik? Ezt ugye te se gondoltad komolyan 🤣🤣
aug. 1. 09:50
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!