Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nevelőapa és tinédzserlány...

Nevelőapa és tinédzserlány kapcsolata ? Ti is álltok a kettőjük közti, kinek van igaza kérdésnél ?

Figyelt kérdés
Ilyen fajta kapcsolat biztos csak nálunk van..tuti nincs még egy ilyen férfi...6 éves kora óta ismeri a lányomat ( elváltam az apukától ) neki is van gyereke de nincs kapcsolata vele. Eleinte jónk éreztem ezt a nevelőapa- gyerek kapcsolatot, igazából játszott vele, figyelt rá,érdekelte ami vele történik, de igazából az enyémek voltak a lányommal kapcsolatban a nagyobb döntések, habár ezeket is meghallgatta és képben volt. Eddig ez így rendjén is van. Aztán ahogy eljött a tinédzserkor akkor vettem észre dolgokat amit így nehéz megfogalmazni, inkább leírok egy esetet. Nyár és medencébe játszás a gyerek bent a férjem kívülről egy vízipisztollyal locsolgatja a bent játszó unokáimat is ...normális...erre a gyerekem kiszól,hogy ne a szemembe ..de olyan durva tinédzseresen....erre persze a férjem, bocsánat és leteszi a pisztolyt és elmegy duzzogni...hogy ő nem a szemét locsolta...És itt jön az amitől kikészülök...ez tart 4-5 napig és ilyenkor nem szól a gyerekhez...mert ő megvan bántva...ha előveszem hogy nincs igazad és stb. akkor rám is duzzog....és mint egy gyerek azt csinálja. Másik eset szól neki,a gyerek mondjuk úgy nem hallja...erre megint megsértődik....és ugyanez a forgatókönyv.És lassan minden héten ez van...én ezt lassan nem is bírom.Én nem akarok ilyen életet, én nyugodt életet akarok magamnak, pont elég volt az első házasság,hogy majdnem ilyen volt...amúgy jó lenne a kapcsolatunk és látom hogy amúgy jót akar meg ilyesmi...csak valamiért ezt nem tudja kezelni. Ha én beszélek erről hosszabban vele, nem vagyunk előrébb, makacs ebbe a témába és ha nagyon nagyon erősen nyomom akkor elmegy ( mert azt hiszi azzal megold mindent ) itt az a baj,hogy én lelkileg ezeket már nehezen viselem...ő neki a gyerekkora nem volt jó ( apukája verte ) anyukájával nem jó kapcsolata van...tehát példa az nincs.
júl. 31. 18:30
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Erről sincs szó kedves utolsó. Szívesen lennék már egyedül...de a férjem ragaszkodik hozzám
júl. 31. 19:20
 12/43 anonim ***** válasza:
49%

Annyi h.lye ember van. Nem csak férfi, nő is.

Ha ennyire szerencsétlen valaki és csinálja folyton a fesztivált, az költözzön el egyedül egy szigetre. Kinek hiányzik ez a dráma? Lehetne vicces, jófej is és akkor talán a tinilány se kívánná a háta közepére.

Ismerek olyan párt, ahol pont 14 a tinilány és tok elvan a nevelőapjával, imadja..de ott a pasi normalis férfi, nem ilyen degeneralt.

júl. 31. 19:27
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Mint jelent az, hogy duzzog? A leírásod alapján ez az "én nem akarom ezt az életet, én nyugodt életet akarok" duma még nem annyira megalapozott nekem... Most ezzel neked miért kellene annyira foglalkoznod, hogy néha elvonul a csávó? Beszélj vele normálisan, kedvesen, ha nem akar beszélni akkor meg majd később, nem kell annyira a nyakadba venni... Mi pontosan olyan megterhelő?

40 felett meg már ne mutogassunk arra, hogy nem volt példája, mert kb 20 éves kor felett realizálja az ember, hogy gondok voltak otthon, aztán lett volna 10-20 éve megtanulnia viselkedni.

júl. 31. 19:29
 14/43 anonim ***** válasza:
64%
11 jóhogy ragaszkodik egy olyan emberhez, aki mellett kiélheti a gyerekkorát és elviseli a hisztit. Hülye lenne ő kilépni ebből a kapcsolatból. Neked kell a sarkadra állni.
júl. 31. 19:33
 15/43 anonim ***** válasza:
53%
11-re: Ezt hogy kell érteni? Akkor neked már nem kell ez a kapcsolat? Csak azért maradsz benne, mert neki kell? De eggyel korábban meg azt írtad, hogy vannak jó oldalai is. Egy éretlen óvodás. Ha látsz benne fantáziát, akkor pont erre való a párterápia, ha hajlandó. Bár egyéni se ártana neki. Ha nem, akkor ennek annyi. Képzeld el, adj rá rendesen időt, hogyan élnél egyedül. Kié a lakás? Ha az az élet kedvedrevaló, és ő nem mutat hajlandóságot a változásra, akkor indulj el a saját utadon. A másik variáció, hogy van benne annyi jó, hogy ez az óvodássága beleférjen, de csak akkor, ha te ezzel meg tudsz békélni úgy, hogy egyáltalán ne izgasson, hót nyugodtan helyrerakod és mész tovább. Még az is lehet, hogy ettől megváltozik, mert érzi, hogy neki is meg kéne felelnie. Már ha nem bántalmazó, de erre a leírásból semmi nem utal. Csak egy kis mininárci, a veszélytelenebb fajtából.
júl. 31. 19:41
 16/43 A kérdező kommentje:
Nem bántalmazó,szeret minket amúgy, neki minden mindig úgy jó ahogy mi akarjuk. Nem jár el, dolgozik, szóval lehet kezelni..meg minden. Csak ez a durca...a gyerekkel. Megpróbáltam hogy ne izgasson, de nem megy...pont tegnap próbáltam és ma van ez a nap.
júl. 31. 19:45
 17/43 anonim ***** válasza:
22%
Tehát szó szerint ki van nyalva a valagatok, és meglepődsz, hogy inkább nem szól hozzátok, ha a lányod tahó módjára beszél vele? Wow.
júl. 31. 19:49
 18/43 anonim ***** válasza:
81%
El kell döntened, hogy szereted vagy nem. Vele képzeled el az életet vagy nem. Egy kis hiba, hogy mondjuk óvodás, még elnézhető, mivel mindenkinek van hibája. De akkor mire a 11-es komment?
júl. 31. 19:52
 19/43 anonim ***** válasza:
43%
Ennél vannak sokkal rosszabb házasságok. Különösebb gond nincs csak éppen antiférfi a férjed. Ez nem az apuka féle verés miatt van. Engem nem csak hogy vert az apám de még dicsekedett is vele rokonok, ismerősök előtt, sőt még osztálytalálkozón is mikor mutogatták a fényképeket az emberek, menőzött hogy ő a bajnok a családban " az ott a nagyobbik fiam, őt szoktam olykor megverni". Egy pofa se nyílt ki hogy" hékás ez mosthogyisvan?!" Felnőttként mégis marcona lettem akibe nem kötnek bele rázósabb helyszíneken sem
júl. 31. 19:58
 20/43 anonim ***** válasza:
0%
19 és ez a tipikus ha neked szar volt, neki is legyen az? Miért lenne kötelessége beletörődni egy ilyen házasságba csak azért, mert van, akinek még rosszabb? De olyanok is vannak, akiknek viszont jobb.
júl. 31. 20:05
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!