Még mindig sírok, ha ezt meglátom, hogyan fog enyhülni?
Biztosan ismeritek Koós János: Sír a telefon cìmű gyönyörű dalát.
Nekem ez a gyerekkorom.
A dal 1983-as, én nem sokkal utána születtem, tehát ebben az időben, ebben a környezetben voltam gyerek én is.
S még a történetem is ugyanaz.
Gyerekkoromban mutatta meg nekem anyukám a dalt, hogy lássam, pont ugyanebben a helyzetben vagyok, mint a dalban szereplő kisgyerek. Akkor még nem értettem, ezért nem is sírtam rajta. Ma már annál inkább. Ha csak meghallom vagy meglátom valahol, azonnal bőgök.
Nahát! Anyám is mindig ezzel jött és valóban hasonló helyzetben voltam apámmal.
De én már akkor, 5 évesen is egy kis pszichopata voltam és nem hatott meg.
Azóta sem!
Elolvastam a dalszöveget, és bevallom, nem értem a helyzetet.
A dalban szereplő férfi elhagyta a feleségét és a kislányát? Akkor miért sír utána? Nem kellett volna elhagynia őket.
A nő hagyta el őt és vitte a kisgyereküket? Szomorú, nehéz feldolgozni, de a láthatás jogával mindig élnék és biztos nem idegen bácsi lennék a kislányomnak.
Nem az a baj, hogy nyálas a történet, hanem az, hogy nem hiteles. Aki 6-7 éves koráig nem is találkozik a gyerekével, az ne sírjon utána. Egy igazi apa, még ha el is vált a feleségétől, folyamatosan tartja a kapcsolatot a gyerekével. Mondom ezt kétgyerekes apaként, akinek pont 7 éves a kislánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!