Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van még olyan család ahol...

Van még olyan család ahol hasonlóképpen telik a nyaralás? Mivel magyarázzák ezt a rohanást?

Figyelt kérdés
Szüleimmel szoktam járni nyaralni, bár most már ez volt az utolsó, mert meguntam ezt a rohanást. Szóval ők azt csinálják, hogy elmegyünk a strandra, és szinte mindent időre kell csinálni ott is. Pl ha egy hétig nyaraltunk, és mondtam hogy én előbb visszamegyek a szállásra, mert még hajat is szeretnék mosni így az 1 hetes nyaralás alatt, akkor kiakadtak, hogy minek megyek, meleg van, még a strandon kell lenni. Ha este 7-ig voltunk a strandon, és vissza sétáltunk a szállásra, akkor már mondták, hogy ne fürödjek, nincs rá idő, megyünk a városba vissza, persze én fürödtem és ment a balhé, hogy már elkellett volna indulni. Ha este mentünk a városba, és kinéztek egy éttermet akkor anyukám szaladt az asztalhoz másokat szinte fellökve, nehogy elfoglalják a helyet. Ez számomra nem pihentető, és mondtam nem jövök többet velük, de nem értik miért mondom.
júl. 28. 07:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Hát akkor ne menj velük többet, gondolom, elég nagy vagy. Problem solved.
júl. 28. 09:43
 12/17 anonim ***** válasza:
56%

Én pont ez okból nem jártam velük nyaralni tizennyolc éves korom óta. Nekem nem poén és nem kikapcsolódás, hogy mindig minden szaron feszülnek.

Értem, hogy pénz, és "élvezni" akarják - de mi az élvezet abban, hogy minden másodpercét kontrollálják és aztán megy a hiszti, a kiabálás a sértődés a semmin???

Bocs, ez nem nyaralás, hanem ideggörcs 2.0. Ugyanaz, mint otthon, és nem, nem kötelező részt venni benne.

Nyaralás az, amit a vőlegényemmel csinálunk: elmegyünk 4-5 napra, felkelünk, amikor, lemegyünk a partra, megkajálunk valamikor, beülünk egy sörre, visszamegyünk úszni. Eszünk, amikor megéhezünk, ha este 6, akkor annyi, ha csak 8, akkor annyi.

Aztán vagy a városban mászkálunk, vagy elmegyünk sörözni...

Nem percre pontos ütemtervünk van :D Hogyne.

júl. 28. 10:14
 13/17 anonim ***** válasza:
54%

Borzasztó lehet ez a feszkó

Nálunk anyámék olyanok hogy kb 2 órára ha kijönnek a szállásról egy nap, sokat mondtam. Na de ha valami van pl bazárba akarunk venni valamit, pont ilyen időre megy..vagyis kb mintha valami küldetés lenne. Fagyizásnál is nem aut érzed hogy nyugiba fagyizunk, hanem kb jólvan fagyi megvolt , pipa. Mondtuk parommal anyáméknak hogy menjunk este setalni a partra, hát a végén már én éreztem rosszul magam, látszott hogy kínlódnak. Aztán persze megy a facebookra a kép, meg a nyafi hogy menjünk még egyszer..én tuti nem mondom nekik.

júl. 28. 21:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ahány ember, annyi szokás. Én pl. a legjobb barátnőmmel sem vagyok nyaralás kompatibilis, mert ő tipikusan az a nyaraló, aki az utolsó percet is betáblázza, hogy hasznosan teljen az idő, nekem meg jól esik sokszor csak pihenni. A férjemmel összeillünk ilyen téren, mindketten lazán kezeljük, de azért vannak kötöttebb napok, amikor akár olyan programok vannak, ahova időre kell menni. Mindig van egy bakancslistánk, amiket szeretnénk megnézni és engem frusztrál, ha nem érünk a végére, de amióta gyerekünk van, a bakancslista is egyre rövidebb. Vele már méglazábban nyaralunk, megtanított méginkább lassítani.

Szerintem egy nyaralás arról kell hogy szóljon, hogy mindenki tudjon kikapcsolni, lazítani. Minél kevésbé illik össze a nyaraló stílusotok, ez annál kevésbé lehetséges, mert lehet a szüleidnek a percre pontos programozás a felüdülés, míg másnak meg az egésznapos parton tespedés, nekem meg pont a kettő közötti. Egyik sem jobb, vagy rosszabb, csak teljesen más. Minél nagyobb csapatban megyünk, annál nehezebb mindenki kedvére tenni.

júl. 29. 06:50
 15/17 anonim ***** válasza:
53%

Én is be szoktam táblázni a napokat programokkal, de nem így és nyilván közösen megbeszélem partnerrel vagy társasággal. Ez valóban bunkóság volt részükről.

A konkrét esetet egyébként úgy kellett volna megoldani, hogy csak a hajadat mosod meg. Még városi séta előtt felesleges és logikátlan is fürdeni~zuhanyozni. Nem rosszból mondom, de ezt az egyet én sem értem. Ha én még megyek valahová, akkor nem tisztálkodok ennyire. Nálad lányként a hajad esetleg érthető, mert kényesebb lehet. Én srácként v.sz.l. vissza sem mentem volna a szállásra.

júl. 31. 08:37
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért tó és tenger után alap, hogy zuhanyozik az ember és hajat mos.Kérdező,de miért függ a szüleidtől? Hány éves Vagy, hogy nem tudsz visszamenni amikor akarsz a szállásra nélkülük?
júl. 31. 13:13
 17/17 anonim ***** válasza:
A Balaton pedig viszonylag koszos, de még következő mászkálás előtt nem fog mindenki fürdeni. Mert utána késő estére megint tisztálkodhatunk.
aug. 1. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!